Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Visum Jordanië

Voorbereid op reis

Jordanië rondreis
Paspoort en visum

Paspoort en visum

Reis je naar Jordanië, dan heb je een geldig paspoort nodig. Nederlanders dienen een paspoort te hebben dat na vertrek uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig is. Je hebt voor je Jordanië vakantie een visum nodig, deze kan in Nederland worden aangevraagd, maar wanneer je de reis via ons regelt, nemen wij dit uit handen. Bij aankomst ontvangen jullie via ons een visum. Het visum is maximaal twee maanden geldig. Wanneer je Jordanië weer verlaat via een haven, zoals vanuit Aqaba, dan betaal je vertrekbelasting van ca. € 10-15 per persoon. Schaf je zelf een Jordan-Pass aan, dan is het visum daarbij inbegrepen.

Kinderen  dienen over een eigen reisdocument te beschikken en is het niet meer toegestaan om te zijn bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf 2013 niet meer geldig.

Heb je geen Nederlands paspoort, maar een paspoort uitgegeven door een ander land, informeer dan bij de ambassade van het betreffende land. Maak voor je vertrek ook een kopie van je paspoort of identiteitskaart en laat deze achter bij familie of vrienden in Nederland.

Neem ook altijd één of meer kopieën mee tijdens je Jordanië vakantie en bewaar ze op verschillende plekken in je bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies. Aan te raden is om ruim voor vertrek nog even te controleren of je paspoort nog lang genoeg geldig is zodat je tijdens je vakantie niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

background-pattern