Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Huurautovoorwaarden

Vervoer & verblijf

Hieronder staan alle Riksja Jordanië huurauto-voorwaarden van onze autoverhuurmaatschappij Sunny Cars in Jordanië overzichtelijk vermeld. We proberen zo volledig mogelijk te zijn. Mocht je toch vragen hebben, aarzel niet ons even te bellen of mailen.

Inbegrepen bij Jordanië autohuur:

 • Ongelimiteerde kilometers
 • Luchthavenafleveringskosten
 • WA-verzekering conform de lokale wettelijke voorwaarden
 • Aanvullende WA-verzekering van 7,5 miljoen Euro omdat de wettelijk verplichte lokale dekkingssom onvoldoende is
 • CDW-verzekering (schade aan de huurauto) zonder eigen risico
 • TP-verzekering (diefstal van de huurauto) zonder eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschade bij een schadegeval betaalt u de kosten aan de lokale autoleverancier. Na thuiskomst wordt deze schade vergoed door onze autoverhuurmaatschappij. Het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten
 • 24-uurs service voor noodgevallen

Niet inbegrepen kosten ter plaatse:

 • Persoonlijke ongevallen verzekerng (PAI -veelal gedekt door je reisverzekering)
 • Brandstof (ongeveer €1,65 per liter)
 • Extra voorzieningen zoals een kinderzitje
 • Borgsom: tussen €700,- en €3650,- afhankelijk van de verhuurder en gehuurde autocategorie. De borgsom ontvang je bij volle tank en geen schade uiteraard retour. Creditcard (met pincode) op bestuurdersnaam is verplicht
 • One way fee indien je de auto in een andere plaats inlevert als dat je de auto ophaalt. Kosten afhankelijk van de locatie en lokale maatschappij
 • Extra bestuurder ongeveer € 7,- per persoon per dag
 • Lokale belastingen

Alle kosten die ter plaatse moeten worden voldaan zijn onder voorbehoud van wijziging. De autoverhuurder heeft het recht deze indien nodig zonder voorafgaande aankondiging aan te passen. 

Brandstof/afrekening:
Loodvrije benzine kost ongeveer € 1,65 per liter. In afgelegen gebieden is het aan te raden je tank zo vol mogelijk te houden. Bij benzinepompen kan vaak wel met creditcard betaald worden.

Inleveren doe je met de benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit vol-vol. Wanneer u de huurauto met minder brandstof inlevert dan afgesproken, dan worden er, naast de ontbrekende brandstof, extra servicekosten voor het aftanken in rekening gebracht. Voor de eerste tank brandstof wordt meestal een waarborg gevraagd. We raden aan om bij het inleveren van de auto voor de zekerheid te vragen om een uitgerekend en ondertekend contract en ingevulde creditcardslip; men kan dan later niet nog andere kosten in rekening brengen.

Medebestuurders:
Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld.

Kinderzitje:
Een baby- of kinderzitje is dringend aan te raden. Het dragen van gordels op de achterbank is, net als in Nederland, verplicht. De stoeltjes moeten bij boeking worden gereserveerd, maar worden ter plaatse betaald.

GPS:
In Jordanië kun je eenvoudig je weg vinden. De meeste hoogtepunten zijn goed aangegeven. Soms is het met een GPS net wat makkelijker. Wij hadden de gratis app “Maps.me” op onze smartphone gedownload. Hiermee heb je gratis en offline een goed GPS systeem.

Rijbewijs:
Je moet bij Jordanië autohuur tenminste 1 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Dat geldt ook voor eventuele medebestuurders. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. Verder dien je een geldig paspoort en creditcard mee te nemen bij het ophalen van de auto.

Leeftijd:
De minimumleeftijd van bestuurder en medebestuurders is 20 jaar voor standaard auto’s Wil je met een 4wd rijden dan dien je bij minimaal 23 of 25 jaar oud te zijn (afhankelijk van de autoverhuurder).

Huurperiode:
Breng je de auto te laat terug, dan ben je extra uren of dagen huur verschuldigd. Dit tegen het lokale tarief (niet tegen ons speciale contracttarief) en exclusief belastingen. Breng je de auto eerder terug, dan is restitutie niet mogelijk.

Ophalen / terugbrengen:
Je kunt de auto ophalen op de luchthaven of bij een stadskantoor tussen openingstijden. Doe dit wel binnen 1 uur na de afgesproken tijd, wil je de reservering gehandhaafd zien. Onverhoopt later terugbrengen van je auto kost je (een deel van) de hele dagprijs tegen lokale tarieven. Aanname of teruggave buiten openingstijden is niet mogelijk.

Autocategorie:
Zoals overal ter wereld zijn reserveringen op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie ter plaatse onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage:
De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als er met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarom altijd beter dan harde koffers. Zie verder de informatie bij de verschillende soorten auto’s.

Bij nood:
Sunny Cars heeft een 24-uurs noodnummer welke je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de autohuur vouchers.

Wijzigingen voorbehouden:
Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingkosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden staan op de huurovereenkomst bij het ophalen van de auto.

Wegennet:
Met de auto’s is in principe op alle verharde wegen te rijden. Op de onverharde F-wegen mag je alleen met een 4wd huurauto rijden. Met een standaard auto ben je op die wegen niet verzekerd. In de winter raden we ook aan om een stevige 4wd-auto te huren. Door snel wijzigende weersomstandigheden rijdt dat een stuk zekerder.

Bij het ophalen krijg je informatie over eventuele laatste wijzigingen voor wat betreft de wegconditie. Je gemiddelde snelheid is op de grote doorgaande wegen ca. 80 km /uur; op de kleinere wegen ongeveer 60 km/ uur.

Route:
De meeste reizigers die voor een self drive Jordanië kiezen, vliegen op Amman. Je kunt de huurauto vaak ook op de luchthaven ophalen.

background-pattern