Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Overnachten in Jordanië

Vervoer & verblijf

Overnachten
riksja-jordanie-aqaba-rode-zee

Overnachten in Jordanië

Bij Riksja Jordanië slaap je meestal in karakteristieke accommodaties die passen bij de plek waar je verblijft. Over het algemeen zijn de hotels eenvoudig en met een vleugje Arabisch kitsch. Verwacht geen luxe, maar nette kamers met niet teveel poespas. Je slaapt in een knus hotel aan de koraalkust, een eenvoudige bedoeinentent middenin de woestijn of een in een oase gelegen eco-lodge. De accommodaties die we gebruiken hebben we zelf bezocht en uitgekozen. Hierbij letten we op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Wat voor accommodaties kun je verwachten?

In Jordanië draait het om de cultuur, de landschappen en de mensen. Niet zozeer om de accommodaties. Vaak zijn hotels eenvoudig met simpel ingerichte kamers. De basis is er, maar verwacht er niet teveel van. De ervaring leert dat je meestal veel op pad bent en je niet veel op je kamer zit. Op sommige plekken zoals bij de Dode Zee of Aqaba kun je wel kiezen voor een comfortabel hotel.

Je zult merken dat de Jordanezen erg hartelijk en gastvrij zijn. Het is vaak een warm welkom en niets is ze teveel.

Jordanië - Hotel Dode Zee

Riksja's choice

De meeste overnachtingsplaatsen van Riksja Jordanië vallen in deze groep. Een knus familiehotel op loopafstand van de lokale markt en restaurants, een stadshotel met zwembad of een bedoeïnenhotel met knusse zithoekjes direct aan de koraalrijke Rode Zee vallen in deze groep. We maken zoveel mogelijk gebruik van kleinschalige accommodaties, maar in de steden is het aanbod soms beperkt. Daarom kiezen wij daar voor hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding en een gunstige ligging. In Amman en Petra maak je gebruik van hotels in deze categorie.

Upgrade accommodaties

Wij hebben ook bijzondere of juist comfortabele accommodaties gevonden, die iets duurder zijn dan degene die we normaal aanbieden. Ze zijn vaak wat sfeervoller en hebben net iets meer comfort. Denk bijvoorbeeld aan ons comfortabele hotel in Wadi Musa met zwembad om in te plonsen na een warme dag door wereldwonder Petra of een strandresort aan de Rode Zee bij Aqaba. Lekker om je laatste dagen bij af te sluiten. Voor een ontspannen tussendoortje kies je voor een verblijf aan de Dode Zee is een comfortabel resort van alle gemakken voorzien.

Beleef het simpel

Dit zijn primitieve overnachtingen in een hut/tent met beperkte faciliteiten. Van deze vorm van accommodatie maak je gebruik tijdens het woestijnkamp in Wadi Rum. Simpel en eenvoudig, zonder veel poespas en basic toiletfaciliteiten valt in deze groep. In Dana overnacht je in een eenvoudig, maar knus dorpshotel met een gedeelde badkamer. Je geniet hier vooral van de rust en weidsheid van Dana, vanaf een van de terrassen van het hotel.

background-pattern