Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Jordanië - Dana

Dwalen in Dana

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dana
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 175,- p.p. bij twee personen
 • Inclusief:
  Wandeling (Dana trail)
✓ Overnacht community based en geniet van de lokale gastvrijheid
✓ Wandel de Wadi Dana-trail
✓ Of toch liever de Wadi Ghuweir-trail, met gids (optioneel)
✓ Geniet van de authentieke keuken
✓ Overnacht de tweede nacht in de eco-lodge in Feynan (optioneel)
Jordanië - Dana - Wandeling met gids
Decorative torn edge

Dag 1 – Onderweg naar Dana, via Kerak

Wanneer je naar Dana rijdt, maak dan een stop bij Kerak. Het kasteel is nu een ruïne, maar was in de tijd van de kruistochten een belangrijk strategisch punt; van hieruit had men controle over de Dode Zee, Palestina en over de karavaanroute richting Jeruzalem. Maar na hoogmoed komt de val, zoals ook hier is gebeurd. Het kasteel werd ingenomen, nadat de koning handelskaravanen en pelgrims liet beroven, die onderweg waren naar Mekka en Medina. Een aardbeving in de 11de eeuw vernielde uiteindelijk het kasteel. Na je bezoek aan het kasteel rijd je ongeveer twee uur naar Dana, waar je warm onthaald wordt bij je hotel. Je hotel is community based; verschillende bedoeïenenstammen zijn gezamenlijk eigenaar en iedereen zet z’n beste beentje voor om je verblijf onvergetelijk te maken.

Decorative torn edge

King’s Highway

De King’s Highway was in het verleden één van de belangrijkste handelsroutes in het Midden-Oosten. Momenteel is het een populaire toeristische route vanwege de archeologische sites en natuurpracht. De route start in het noorden (bij de grens van Syrië) en gaat dwars door Jordanië naar het zuiden. Onderweg verandert het landschap van geel zand en rode bergen in heuvels en zelfs hier en daar wat groen. Vergeet niet te stoppen bij viewpoint Wadi Mujib. Het uitzicht over King’s Highway is onovertroffen, met niets dan heuvels, verlaten valleien en de weg die onder je via de bergen kronkelt. Vanaf dit uitkijkpunt reis je in ongeveer twee uur naar Dana.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tijd voor een hike

Na je ontbijt is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Regel van tevoren een lunchpakket (je betaalt dit ter plaatse) en zorg voor voldoende water en zonnebrand; zelfs in het najaar is het nog steeds warm. De Wadi Dana trail is ongeveer 14 kilometer lang en start net voorbij je hotel. Het uitzicht vanaf het begin van de trail belooft heel wat goeds. Je kijkt recht de kloof in en ziet het wandelpad ver voor je uit verdwijnen. Wandelpad? Meer een droge rivierbedding eigenlijk. En je hebt hier geen gids voor nodig, want je loopt enkel naar beneden. Onderweg genoeg grote stenen om op uit te rusten en bomen om in de schaduw te zitten. Soms wandel je tussen een smalle kloof of wuivend riet en de andere keer zie je rode rotsen om je heen. Het is een onaards landschap, dat je helemaal voor jezelf hebt. Eenmaal bij het eindpunt van de trail heb je nog even tijd voor een drankje voordat de chauffeur van je hotel je terugbrengt naar Dana.

Decorative torn edge

In dit gebied wonen nog nomadenstammen. In eenvoudige tenten leiden ze een zwaar bestaan. Geiten en schapen zijn op zoek naar eten, tussen de stenen en dorre grond. Kinderen rennen rond of kijken van een afstandje argwanend naar de wandelaars terwijl de vrouwen de was doen, met de hand. En waar de één wat verlegen is, doet de ander zijn best om een praatje met je te maken. Zoals de man die ineens op de grond zit, halverwege de trail. Verse thee, op een houtvuurtje, met een behoorlijke lading suiker. Fijn om zoete thee te drinken, even te zitten en een praatje te maken met deze aardige local. Hierna is het nog een klein stukje naar het eindpunt van de trail. Moe maar voldaan geniet je vanavond van het diner bij je hotel. Je gastheren verzorgen niet alleen het eten maar zorgen voor zang & dans. Folklore ten top.

Decorative torn edge

Wadi Ghuweir-trail – optioneel

Er starten twee hike trails vanuit Dana. De Wadi Dana-trail (zonder gids) en de Wadi Ghuweir-trail. Deze laatste regelen we voor je met gids, vanwege het continu veranderende landschap; je gids kent deze kloof op z’n duimpje. Daar waar de Dana-trail door een bijna maanachtig landschap gaat is de Wadi-Ghuweir-trail een tropisch paradijs. Je loopt door een smalle kloof met gigantisch hoge rode muren, die uitgesleten zin door het water dat hier al eeuwenlang doorheen stroomt. Halverwege kom je bij de hangende tuinen vol met varens, palmbomen en verschillende mossen die uit de muren en inhammen van de canyon groeien. Op sommige plekken stroomt er water door de muren van de canyons en kan je drinken uit de bronnen. Je kunt deze trail doen tussen april en oktober. In de wintermaanden is de kans op overstromingen erg groot. Onderaan deze pagina kun de deze trail toevoegen aan je reis.

 

Decorative torn edge

Overnachten in een ecolodge – optioneel

Aan het einde van de Dana-trail ligt een prachtige eco-lodge, middenin de natuur. In plaats van terug te reizen naar je hotel in Dana kun je er ook voor kiezen om hier de tweede nacht te overnachten. Deze lodge is geheel duurzaam gebouwd en de elektriciteit wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen. Er worden verschillende activiteiten en excursies georganiseerd door de lodge, waar je aan deel kunt nemen (inbegrepen in de prijs). De opbrengsten komen ten goede van de lokale bevolking. Wil je koken of de bedoeïenen bezoeken? Of heb je nog niet genoeg van het landschap en wil je nog op pad met een gids om de omgeving te verkennen? Alles kan. Reis je met chauffeur, dan wordt je de volgende dag rond het middaguur opgehaald en reis je door naar je volgende bestemming. Reis je met eigen auto, dan reis je eerst terug naar Dana (ongeveer 2 uur) waarna je met je eigen auto verder reist. We plannen dit graag voor je in.

Decorative torn edge

Dag 3 – Einde van je Dana-avontuur

Geniet nog een laatste keer van je ontbijt, terwijl je uitkijkt over de vallei. Wandel nog even naar het begin van de Wadi Dana-trail voor een laatste foto, waarna het tijd is om te gaan. Het volgende avontuur wacht op je, in Wadi Musa. Of Petra, zoals het beter bekend is. Het begin van de weg is nog vrij heuvelachtig, waarna je al snel over de snelweg richting Petra rijdt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Dwalen in Dana

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Jordanië - Ghuweir-Trail
Jordanië - Ghuweir-Trail
Jordanië - Dana
Variant
1

De Wadi Ghuweir-Trail

 • Reissom:
  € 170,- p.p., bij twee personen. Andere reissamenstelling op aanvraag
 • Inbegrepen:
  Wandeling met gids

De Wadi-Ghuweir-trail is een tropisch paradijs. Omdat deze trail door een kloof gaat, met een wildstromende rivier, kun je deze trail alleen met een gids doen. De weersomstandigheden veranderen continu en zo ook het landschap. Je gids kent deze kloof op z’n duimpje. Je loopt door een smalle kloof met gigantisch hoge rode muren, die uitgesleten zin door het water dat hier al eeuwenlang doorheen stroomt. Halverwege kom je bij de hangende tuinen vol met varens, palmbomen en verschillende mossen die uit de muren en inhammen van de canyon groeien. Op sommige plekken stroomt er water door de muren van de canyons en kan je drinken uit de bronnen. Je kunt deze trail doen tussen april en oktober. In de wintermaanden is de kans op overstromingen erg groot.

Decorative torn edge
Variant
2

Overnacht in een ecolodge

 • Reissom:
  € 359,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 overnachting in hotel in Dana (inclusief diner en ontbijt), 1 overnachting in Ecolodge (inclusief diner en ontbijt), transfer terug naar Dana

Wil je graag bijzonder én duurzaam overnachten? Dan regelen we dat voor. De Wadi Dana-trail eindigt bij deze duurzame lodge. En hoe fijn dat je niet meer terug hoeft naar Dana maar hier kunt blijven. Deze Eco Lodge is een bijzondere plek om te verblijven. Je ziet het meteen als je aankomt… Het is duurzaam gebouwd en elektriciteit wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Veel cursussen en excursies die je ’s middags en de volgende ochtend kunt doen, komen ten goede aan de lokale bevolking. Volg een kookles, maak een begeleide wandeling of bezoek de bedoeïenen. De volgende dag, rond het middaguur, reis je verder.

Reis je met eigen auto, dan regelen we een transfer voor je terug naar je hotel in Dana, waarna je met je eigen auto weer verder reist. Houd er rekening mee dat je het bijna twee uur rijden is, terug naar je hotel in Dana. De transfer terug naar Dana is in de prijs inbegrepen. Reis je met chauffeur? Dan haalt de chauffeur je op bij de Ecolodge en reizen jullie samen verder naar bv. Petra.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Jordanië - Wereldwonder Petra
bouwsteen

Wereldwonder Petra

 • Petra
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 125,- p.p. (bij 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Jordanië - Wadi Rum
bouwsteen

Off the road in Wadi Rum

 • Wadi Rum
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 85,- p.p. bij twee personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Jordanië - Mount Nebo uitzicht
bouwsteen

Mount Nebo en mozaïekstad Madaba

 • Madaba
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 40,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Jordanië - Dobberen in de Dode Zee
bouwsteen

Dobberen in de Dode Zee

 • Dode Zee
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Jordanië - Amman - Jerash
bouwsteen

Amman & Jerash

 • Amman
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 140,- p.p. bij twee personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern