Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Handige weetjes over Jordanië

Algemene informatie

Dode Zee

Beste reistijd

Met een Mediterraans klimaat zijn de zomers heet en droog en de winters fris. De beste reistijd is in de lente en de herfst. De Jordanië temperatuur is dan milder en aangenaam. In de lente kan er af en toe een drup regen vallen waardoor het een van de mooiste periodes is om te gaan. Reizen in hoogzomer kan prima, je auto en de hotels zijn voorzien van airco. Maar omdat het een ‘droge’ hitte is, went het snel vonden wij. In de hoger gelegen gebieden staat vaak een aangenaam briesje, terwijl de lager gelegen gebieden tussen de rotsen in kunnen aanvoelen als een oven. De winters zijn fris voor Jordaanse begrippen met 20 graden aan de kust tot een graad of 10 in Amman. In de woestijn kan het vriezen en sneeuwen.

Tijdsverschil en voltage

In Jordanië is het 1 uur later dan bij ons. In Jordanië worden stopcontacten van type C, D, F, G en J gebruikt. Als je in Nederland woont, heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type D, G en J. Het is dan ook handig om een wereldstekker mee te nemen naar Jordanië. De netspanning is 230 Volt.

Omvang

Jordanië is ruim 2 keer zo groot als Nederland en 3 keer zo groot als België. Het aantal inwoners ligt ongeveer op 6,5 miljoen.

Praktisch
background-pattern