Riksja Jordanië

Naar boven

Geld in Jordanië

Voorbereid op reis

Munteenheid, pinnen, creditcard

In Jordanië betaal je met Dinars. Het is gemakkelijk rekenen; 1 Dinar is ongeveer gelijk aan 1,23 Euro. De prijzen in Jordanië liggen over het algemeen wat lager dan Nederland. Met name uit eten gaan is relatief goedkoop. Voor zaken als kleding en souvenirs zijn de prijzen ongeveer gelijk aan het prijsniveau in de Benelux.

Je kunt op veel plekken in Jordanië terecht met je pinpas. Vooral de grotere steden en toeristische plekken beschikken over meerdere pinautomaten die de meeste bankpassen accepteren. Let op het Cirrus of Plus symbool. Deze tref je bij de meeste banken en pinautomaten in Jordanië aan.

Geld

Bij aankomst in Jordanië kun je op de luchthaven van Amman geld pinnen, helaas merken wij dat deze pinautomaat regelmatig buiten werking is. Daarom adviseren we je om vanuit Nederland ongeveer € 50,- per persoon mee op reis te nemen, deze kun je dan bij het grenswisselkantoor (in de visumhal) omwisselen voor Jordaanse Dinars waarmee je vervolgens het visum kunt aanschaffen. Je hebt dan ook gelijk wat contant geld voor het geven van fooi en de eerste boodschappen als een fles water.

Het is mogelijk om in Jordanië met creditcard te betalen, deze worden in de bekende toeristenoorden en in de meeste winkels en horeca geaccepteerd. Daarbuiten is het verstandig cash geld mee te nemen als je een paar dagen de woestijn ingaat.

Gebruik van je betaalpas buiten Europa

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

background-pattern