Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Hoe reis je door Jordanië?

Algemene informatie

Route-advies voor je Jordanië vakantie

Jordanië staat bij velen bekend om de verborgen stad “Petra” en het moeiteloze drijven in de Dode Zee maar er zijn veel meer plekken te zien! Tijdens je India vakantie met Riksja India reis je op individuele wijze door het land. Reis met eigen huurauto door het berglandschap over de Kings Way of laat je per privé chauffeur ontspannen vervoeren via ruïne stad Jerash naar Bedevaartsburch Kerak of Mount Nebo en aanschouw het beloofde land dat Mozes hier zag.

Jordanië-specialist Robert-Jan helpt je jouw ideale Jordanië-reis samen te stellen. Hij heeft veel reiservaring, kent bijzondere plekken en let op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort tijdens je reis. Ook adviseert hij je over de meest logische reisroute.

De meest logische route

Onze Jordanië-reizen beginnen ontspannen in de hoofdstad Amman. Bij aankomst word je opgehaald met een transfer van de luchthaven naar je hotel. Dwaal door kleine soukstraten, beklim de trappen van het Romeinse theater of het indrukwekkende citadel en eet je eerste falafelbroodje op de hoek van de straat.

Vanuit Amman reis je door naar het zuiden van Jordanië waar je reis meestal eindigt in Aqaba. Van deze kustplaats aan de Rode Zee vlieg je, via Amman, weer terug naar huis. Onderweg nemen we je graag mee naar de Dode Zee, zie je mozaieken, minaretten, mysterieuze kapelletjes, wandel door het grootste natuurreservaat van Jordanië en natuurlijk wereldwonder Petra.

Op onze rondreizenpagina zie je de rondreizen die wij aanbieden. De reisspecialist zal samen met jou een reisroute uitstippelen die aansluit bij jouw wensen.

Vervoer in Jordanië

Riksja Jordanië regelt het vervoer waar jij je het prettigst bij voelt. Dit kan per huurauto, bus of privé-chauffeur zijn.

Reizen met een privé-chauffeur
Tijdens de reis word je door een privé-chauffeur rondgereden die jou de mooiste plekjes van dit land laat zien. Zelf vonden wij dit een erg leuke manier van rondreizen, omdat je zo niet op de weg hoeft te letten en volop kunt genieten van de indrukwekkende omgeving. Daarnaast weet de Jordaanse chauffeur enorm veel over het land en kan jou (in het Engels) veel vertellen over de cultuur en de bezienswaardigheden. Om chauffeur in de toeristenbranche te kunnen zijn, dien je in Jordanië een opleiding te hebben gevolgd en over een diploma te beschikken. Onze lokale agent controleert dit altijd, je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je door de chauffeur naar een verkeerde plek wordt gebracht.

Reizen met een eigen huurauto
Ook het rijden met een eigen huurauto is een prettige manier om door Jordanië te reizen, het geeft je namelijk alle vrijheid. In het begin wellicht even wennen, maar als je in Nederland kunt autorijden dan kun je ook in Jordanië autorijden. De hoofdwegen zijn zeer goed geasfalteerd en plaatsen worden duidelijk aangegeven.

background-pattern