Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Bezienswaardigheden in Jordanië

Algemene informatie

Jordanië vakantie Petra

Petra

Als aan het eind van de smalle rotsklif, de verfijnde tempelgevels van de in rode rotsen uitgehouwen woestijnstad Petra verschijnen, voel je niets dan diepe verbazing en verwondering. Het is dan ook niet gek dat Petra wereldwijd werd verkozen tot een van de zeven wereldwonderen. In de uitgestrekte verborgen stad liggen vele tientallen trekpleisters en je kunt hier dan ook makkelijk een dag zoet zijn. Als je niet probeert zo snel mogelijk alle bekende sights te zien, maar een afwisseling maakt waarin je ook de tijd neemt om de veel minder bekende plekjes van Petra te verkennen beleef je de rotsstad veel intenser, zo is onze ervaring.

Kom je aan op een maandag, woensdag of donderdag? Kies er dan voor om Petra by Night eerst te doen en de volgende ochtend Petra zelf. Dat vonden wij de leukste indeling qua beleving. Je beleeft Petra dan in het donker met een mooie lichtshow. Dit is alleen mogelijk op de aangegeven dagen.

De Dode Zee

Combineer mozaïek-kerkjes en Bijbelse bergen met een bezoek aan ’s werelds zoutste meer; dé Dode Zee. Een verblijf in deze omgeving geeft je veel vrijheid om er zelf op uit te trekken en ’s avonds uit eten te gaan bij één van de vele restaurantjes in het centrum. Je slaapt in Madaba, een plaats met mozaieken, minaretten, mysterieuze kapelletjes. Stop onderweg bij Mount Nebo, waar Mozes het beloofde land voor het eerst zag, 9 km van Madaba. Vergezichten reiken bij helder weer helemaal tot Jericho. De volgende dag reis je door naar de Dode Zee. Koop hier een dagkaart bij één van de resorts en drijf met een boek luchtbedloos op het water en verkwik je huid met modder uit deze natuurlijke spa.

Aqaba

Krijg je geen genoeg van het water en wil je duiken of snorkelen in Jordanië? Dan moet je in Aqaba zijn. Deze stad ligt in het Zuid-Westen van Jordanié aan de Golf van Aqaba. Op steenworp afstand van de Israëlische stad Eilat. Bij onze accommodaties is het mogelijk om dergelijke materiaal voor een schappelijk bedrag te huren. Daarnaast is het ook mogelijk om hier je duikbrevet te halen.

Wadi Rum

Wadi Rum is een veelkleurig rotslandschap met een unieke flora en fauna. Met Riksja Jordanië slaap je hier een nacht in je eigen eenvoudige bedoeïenentent midden in de woestijn. Ver weg van de grotere kampen met folklore avonden aan de rand van de woestijn, is dit volgens ons dé plek om van de stilte van de woestijn te genieten. ’s Avonds geniet je van een lekkere, traditionele maaltijd en geniet je van de duizelingwekkende sterrenhemel.

auto huren Jordanië
Vakantie Jordanië

Dana Natuurpark

Dana is het grootste natuurreservaat van Jordanië. Het landschap is onverwacht afwisselend; van hoge donkergroene heuvels tot de zandige uitlopers van de woestijn. Trek je wandelschoenen aan voor een actieve natuur escape tijdens je reis. Je rijdt over slinger weggetjes naar Dana Village, de enige nederzetting in deze natuurwoestenij. Je overnacht in een eenvoudig hotel, dat het moet hebben van de spectaculaire uitzichten over de omliggende weilanden en de grootste kliffen en rotsformaties in de verte.

background-pattern