Naar boven

Bouwstenen Cycladen

Bouw je eigen Cycladen-reis

Griekse straat op de Cycladen

Bouwstenen zijn korte individuele Griekenland-reizen van een aantal dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Griekenland-reis samenstellen. Ook kun je één van onze individuele Griekenland-rondreizen kiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Griekenland specialisten helpen je graag verder.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Onze bouwstenen op de Cycladen

De Cycladen - Welk eiland kies je?

De Cycladen is een eilandengroep die grofweg tussen het vaste land van Griekenland en Kreta in ligt. Vanuit Athene stap je op de ferry en vaar je gemakkelijk naar de verschillende eilanden. De ferry’s worden door ons geregeld. Het bekendste eiland van de Cycladen is Santorini, het eiland kenmerkt zich door de witte huizen met blauwe luiken voor de ramen en de blauwe (ronde) daken. Volgens ons is dit het meest gefotografeerde eiland van Griekenland en terecht. Maar sla zeker de andere eilanden niet over, ze hebben ieder hun eigen charme. Een combinatie van twee of drie eilanden maakt je reis compleet.

Hoogtepunten Griekenland | Riksja Griekenland

Santorini

Santorini is gebouwd op de kraterrand van een gigantische vulkaan die honderden jaren voor de start van de jaartelling tot uitbarsting kwam. Je vindt hier dus zwarte lavastranden, die een mooi contrast vormen met de wit-blauwe huisjes. Santorini noemen wij ook wel Sunset Santorini, de mooiste zonsondergangen zijn volgens ons namelijk op Santorini te vinden. De mooiste plek daarvoor? Het dorp Oia. Dit dorpje ligt op de top van de rotsen van de vulkaan, op wel 300 meter hoogte. Je rijdt er met je eigen huurauto gemakkelijk naar toe.

Naxos

Vulkaaneilanden met langgerekte zandstranden zijn zeldzaam. Naxos is hierop dé uitzondering en heeft, als je het ons vraagt, de mooiste stranden van de Cycladen. Vanuit Athene vaar je er in zes uur naar toe. Naxos is het grootste eiland van de Cycladen. Je kunt er uren slenteren door de sfeervolle straatjes van Naxos-stad, luieren op het strand of met je eigen huurauto het groene binnenland in.

Amorgos

Wanneer je Amorgos combineert met Naxos heb je maar een korte ferry-overtocht voordat je aankomt in de haven. Waar Naxos een levendig eiland vol reuring is, daar is Amorgos rustiger en traditioneler. De dorpen, stranden en het bekende klooster liggen dicht bij elkaar en er is een efficiënt bussysteem. Een auto is hier dus ook niet nodig.

Andros

De Cycladen duur en toeristisch? Niet op Andros. Dit op één na grootste eiland ligt op slechts twee uur varen van Athene en wordt vooral bezocht door de Grieken zelf. Het eiland is ideaal als je van wandelen houdt. Het heeft inmiddels 160km schoongemaakte en goed aangegeven wandelpaden. Andros is een stuk groener dan de andere eilanden, je vindt er dan ook tal van waterbronnen en bergstroompjes.

Andros Cycladen eiland
Cycladen, Tinos

Tinos

Vanuit Andros vaar je in 1,5 uur naar buureiland Tinos. En ook hier geen massatoerisme. Waar je Andros bezocht om de groene natuur, ga je naar Tinos voor de écht Griekse dorpen. En net als op Andros is de leukste manier om ze te verkennen, tijdens een wandeltocht. We zetten een route voor je klaar in de app, waarbij je van het ene dorp naar het andere loopt, langs molens en ezeltjes.

Syros

Syros is de onbekende parel van de Cycladen. Onterecht, vinden wij. Met de statige gebouwen in hoofdstad Ermoupoli, de witte huizen bij Ano Syros en de (deels verlaten) stranden rondom is Syros een must. Proef de lokale wijn, overnacht in een kleinschalig resort en doe als de Grieken en koel af in de heldere zee. Syros ligt op ongeveer 2 uur varen van Athene en op ongeveer een half uur varen van Tinos.

Enthousiast?

Benieuwd hoe ook jij kunt eilandhoppen en de verschillende eilanden kunt combineren, inclusief door ons geregelde ferry’s? Lees dan al onze tips en tricks over eilandhoppen in Griekenland. Of kijk eens bij onze rondreis Eigenwijs eilandhoppen.

Veel gestelde vragen over de Cycladen

  • Welke eilanden van de Cycladen kun je goed combineren?
  • Wat is de beste reistijd voor eilandhoppen op de Cycladen?
  • Hoe reis je tussen de verschillende eilanden?
  • Is eilandhoppen in Griekenland geschikt voor en reis met kinderen?

Bekijk ook onze andere regio's

background-pattern