Kloosters langs het ezelpad op Amorgos

bouwsteen

 • Reisschema:
  Amorgos
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 227,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachtingen met ontbijt, transfer haven-hotel
✓ Kom tot rust op traditioneel Amorgos
✓ Echt Grieks, maar afgezonderd en daardoor rustig
✓ Overnacht in een knus boutiquehotel met zwembad aan zee
✓ Verken het eiland te voet, per ezel of met de bus
✓ Keuzeopties zoals een dagje autohuur of snorkelen
Ezel op Amorgos, Griekenland

Dag 1 – aankomst op Amorgos

Wanneer je Amorgos combineert met Naxos, heb je maar een korte ferrytransfer tussen deze twee eilanden. Je laat de reuring van Naxos achter je en komt aan op rustiger en traditioneler Amorgos. Het is een betrekkelijk klein en overzichtelijk eiland. De dorpen, stranden en het bekende klooster liggen dicht bij elkaar en er is een efficiënt bussysteem. Je verblijft vlakbij de haven van Aegiali in een knus boutiquehotel met zwembad. Aegiali beschikt over een klein, smal strandje en verschillende knusse taverna’s. Een ontspannen plek om ‘thuis’ te komen.

Dag 2 en 3 – Amorgos verkennen

Tijd om te relaxen en/of het eiland te verkennen. Vanuit Aegiali vertrekken bussen naar hoofdplaats Chora, met smalle straatjes, oude windmolens, lokaal leven en traditionele taverna’s. Ook het Byzantijnse klooster van Chozoviotissa uit de 2e eeuw is per bus bereikbaar. Dit smalle klooster is uit een steile rots aan de oostkust gehouwen, een indrukwekkend gezicht. Goede connecties per bus zijn er met havenplaats Katapola en een aantal verder zuidelijk gelegen dorpen en kleine strandjes.

Als je liever wat meer vrijheid hebt, huur dan een auto voor een dag. Zo vermijd je de drukte en kom je op plaatsen waar je anders niet komt, zoals de kleine, verscholen baaitjes die Amorgos te bieden heeft.

Ook al vind je op Amorgos geen brede zandstranden, toch zijn er genoeg plekken waar je een frisse duik kunt nemen. Met je snorkelset in de hand ontdek je de onderwaterwereld. Voeg de snorkelexcursie onderaan deze pagina toe aan je reisplan en wij regelen het voor je. Scheelt weer ruimte in je koffer. Masker, vinnen, snorkel en wetsuit liggen voor je klaar. Onder begeleiding van professioneel personeel ga je vanuit Nikouria met een zodiac boot het water op. Drie uur lang kun je je hart ophalen en speuren naar octopussen, barracuda’s en meer.

Dag 4 – vertrek vanaf Amorgos

Wanneer Amorgos het eindpunt van je reis door Griekenland is, dan kun je er voor kiezen om per ferry terug naar Athene te reizen. Je bent dan ongeveer tien uur onderweg. Een snellere, maar prijziger manier is per binnenlandse vlucht vanaf Naxos. Wellicht wel zo relaxed aan het einde van je reis.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere volgorde van je reis of ga je door met eilandhoppen. Na Amorgos kun je dan kiezen voor Nixen op Naxos of Sunset Santorini.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Huur een auto voor een dag

 • Reissom:
  € 25,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  inclusief huurauto A-klasse (Fiat panda of vergelijkbaar), WA-verzekering, CDW, Diefstalverzekering

Een huurauto geeft je de vrijheid om zelf Amorgos te verkennen. Het is een relatief klein en overzichtelijk eiland met veel verscholen baaitjes waar het openbaar vervoer niet altijd zo gemakkelijk komt. Lekker op je eigen tempo langs de kust en door het binnenland met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt. Zo ontdek je de plekjes achter de drukte en kom je op plaatsen waar je anders niet komt.

Variant
2

Ezeltocht

 • Reissom:
  € 58,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Ezeltocht van circa 1,5 uur met begeleiding, inclusief transfer heen en een flesje water

Amorgos is één van de meest bergachtige eilanden van de Cycladen en is daarom ideaal voor tochten die je leiden naar indrukwekkende en weidse uitzichten. Rond 16:45 uur, als het minder warm is, word je opgehaald bij je accommodatie en maak je op het dorpsplein kennis met de ezels en hun vriendelijke eigenaar die je tijdens de tocht zal begeleiden. Vanuit het dorpje trek je door de smalle straatjes en vervolgens ga je een smal pad op, op weg naar een oud kerkje. Geniet van het rustige tempo waarop je je verplaatst, de stilte om je heen en een zonsondergang die de bergen rood doet kleuren. Na maximaal twee uur ben je weer terug in het dorp.

Variant
3

Snorkelen

 • Reissom:
  € 32,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Inclusief masker, vinnen, snorkel en wetsuit. Duur: ca 3 uur
Ontdek de onderwaterwereld van Amorgos met je snorkelset. Onder begeleiding van professioneel personeel ga je vanuit Nikouria met een zodiac boot het water op tegelijk met een groep duikers. Speur naar octopussen, barracuda’s, alen, garnalen, koraal en meer.
Variant
4

Amorgos wandeling naar bergdorpjes

 • Reissom:
  € 6,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  wandelroute van 9,5 km met onze navigatie-app

Trek je wandelschoenen aan en trek erop uit. Met onze handige navigatie-app wandel je zonder te verdwalen het bergachtige binnenland in naar verlaten dorpjes. Je gaat op pad vanuit je hotel, dus een huurauto of bus heb je niet nodig.

Deze bouwsteen is goed te combineren met