Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Griekenland

Griekenland rondreis
Griekenland is het land waar de zon schijnt en de zee schittert. Een vakantie in dit veelzijdige Zuid-Europese land kun je invullen zoals jij zelf wil. Eilandhoppen op de Cycladen? Cultuur snuiven in Athene of Delphi? Een gezond kleurtje opdoen aan het strand? Het kan er allemaal. In Griekenland kom je helemaal tot rust, want de Grieken kennen geen stress. Ontdek de mooiste stranden, idyllische bergdorpjes, pittoreske baaitjes. Ervaar de Griekse kookkunsten en de Griekse gastvrijheid. Een heerlijke bestemming dichtbij huis, maar toch even van de wereld.
Decorative torn edge
praktische informatie griekenland
Griekenland Vakantie
Griekenland Santorini
Griekenland - Athene
rondreis griekenland athene wachters

Onze favoriete plekken

Authentiek Athene

Tijdens je vakantie in Griekenland mag je deze historische hoofdstad eigenlijk niet missen. Of je nu je reis begint of eindigt in Athene, het laat sowieso een diepe indruk achter. Het is net alsof je je in een museum waant, met eeuwenoude zuilen en poorten achter hekken middenin de binnenstad. Op de achtergrond doemt de indrukwekkende Akropolis op. Waar vroeger enigszins grauwe en verloren wijken lagen buiten de binnenstad, zijn in de laatste jaren leuke wijkjes ontstaan. Vol leven, leuke restaurantjes, cocktailbarretjes en kleurige streetart. Blijf hier dus vooral even hangen wanneer je internationale vlucht aankomt op het vliegveld van Athene.

Griekenland rondreis
praktische informatie griekenland

Duik dieper de Griekse mythologie in

Wie echt de geschiedenis van de oude Grieken in wil duiken, reist verder naar Delphi en Olympia. Op deze inspirerende locaties ontdek je het mythologische Griekenland. In Delphi ligt het wereldberoemde orakel van de oudheid. Hier kwamen toekomstvoorspellingen door van goden. Oppergod Zeus liet aan de ‘uiteinden van de wereld’ een arend los. Boven Delphi ontmoetten ze elkaar en aldus werd het centrum van de aarde bepaald.

Daarna rijd je in een paar uurtjes door naar Olympia, waar het levenstempo laag ligt en mensen nog echt weten wat genieten is: een echte Griekenland vakantie! Het is geen wonder dat de oude Grieken deze vruchtbare plek uitkozen om om de vier jaar hun Olympische spelen te houden. Het dorpje Olympia van vandaag is weinig interessant en een plek vol souvenirstalletjes. Een bezoek aan het stadion waar 3000 jaar geleden de Grieken streden, is wél enorm indrukwekkend.

Eilandhoppen op de Cycladen

De eeuwenoude historie en cultuur van Griekenland zijn op zichzelf al genoeg reden om vakantie in Griekenland te vieren, maar daarnaast heeft het veelzijdige land ook nog een flink aantal prachtige eilanden in de Middellandse Zee liggen. Sluit je reis af met een paar dagen relaxen op deze prachtige eilanden. Vanuit Athene reis je gemakkelijk met de ferry naar Naxos, een heerlijk eiland met stranden in overvloed. Schuif voor het diner aan in een Griekse taverna waar de vis écht vers is.

Daarna reis je door naar Santorini, het prachtige eiland met haar witte huisjes met blauwe daken en luikjes. Dit is het eiland dat je kent uit de plaatjesboeken. Pak je camera en ga erop uit. Klim net voor de zonsondergang naar het hoogste punt voor een overweldigend uitzicht over het eiland terwijl de zon wegzakt in de Middellandse Zee. Een mooiere afsluiter van je vakantie in Griekenland is er niet.

Griekenland Vakantie

Bekijk onze Griekenland vakanties

Met onze Griekenland bouwstenen kun je puzzelen voor jouw unieke reis door Griekenland. Wil je alvast inspiratie voor handige routes, dan hebben we een aantal Griekenland rondreizen al samengesteld. Jij kiest zelf wat je wilt doen, maar wij ontnemen de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar met een ingebouwd vangnet.

Griekenland Athene Acropolis
rondreis

In de voetsporen van Odysseus

 • Athene - Meteora - Delphi - Olympia - Dimitsana - Nafplion - Optioneel Poros
 • 13 dagen / 12 nachten
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis Kreta: Oost West, Kreta’s Best

 • Heraklion - Mochlos - Lassithi plateau - Agia Galini - Chora Sfakion - Chania
 • 14 dagen / 13 nachten
 • in jul/aug: vanaf € 1.056,- p.p. (bij 2 personen)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Riksja Griekenland | Eilanden
bouwsteen

Andros: stille wateren, groene gronden

 • Andros
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 190,-- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kefalonia | riksja griekenland
bouwsteen

Krijtrotsen en droomstranden

 • Lefkas
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 255,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern