Naar boven

Bezienswaardigheden in Griekenland

Algemene informatie

Griekenland rondreis

Athene

De hoofdstad én grootste stad van Griekenland. Bewonder historische bouwwerken in neoklassieke stijl, maak kennis met het overheerlijke Griekse eten en koop verse producten op de overdekte markt. Struin door Plaka, de meest gezellige wijk van Athene, met een labyrint aan smalle straten en volle kraampjes. Ben je geïnteresseerd in Athene? Bekijk dan onze Athene bouwsteen.

Parthenon op de Akropolis

Dit is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Athene. Het Parthenon is een eeuwenoude tempel bovenop een berg. Akropolis betekent in het Grieks “het hoogste punt van de stad”. Het Parthenon is daarom ook als je door Athene wandelt te bewonderen omdat hij boven de stad uitsteekt, en zelfs vanaf kilometers vanaf Athene al te zien.

Griekenland, Akropolis
Delphi Griekenland

Delhpi

Delphi is een magische plek in de bergen met uitzicht op de Golf van Korinthe. Ontdek de ruïnes, breng een bezoek aan het bijbehorende museum en geniet in de avond van een diner met uitzicht op de vallei.

Het amfitheater Epidauros en de mythische ruïnes van Mycene

Deze twee prachtige bezienswaardigheden vind je op een steenworp afstand van de stad Nafplion. Nafplion is een oude koningsstad die ’s avonds sfeervol verlicht is en kent gezellige pleinen.

Griekenland - Athene
praktische informatie griekenland

Olympia

Olympia is de bakermat van de Olympische Spelen en ligt op het schiereiland Peloponnesos. Hier bezoek je de ruïnes van het voormalig Olympisch Stadion. Elke vier jaar wordt hier de Olympische vlam ontstoken om vervolgens zijn reis te vervolgen naar de bestemming waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden.

Chalkio en Filoti op Naxos

Chalkio is een pittoresk dorpje dat vanaf de hoofdstad twintig minuten rijden is met de auto. Maak een wandeling door dit schattige dorpje met haar smalle steegjes met winkeltjes en langs de kleine pleintjes.

Filoti is een traditioneel dorpje dat centraal op het eiland ligt. Het dorpje ligt aan de voet op de hellingen van de berg Zeas. In het midden van het dorpje is een groot plein waar allerlei gezellige restaurants en cafés zijn. Een leuke plek voor lunch!

Griekenland rondreis
Griekenland Vakantie

Oia en Red Beach op Santorini

Oia is een bekend plaatje van Santorini; spierwitte vakantiehuisjes die trapsgewijs tegen de berg zijn opgebouwd. Je kunt hier een mooie wandeling maken door de smalle steegjes en eten met een prachtig uitzicht op de glinsterende zee. Blijf hier zeker voor de zonsondergang, als de lucht roze kleurt is het uitzicht op zijn mooist!

Voor veel mensen is Red Beach het populairste strand op Santorini. Red Beach is een rood gekleurd zandstrand gelegen in een met rotsen omgeven gebied. Het geeft een schitterend kleurenpalet in combinatie met de blauwe zee.

background-pattern