Grieks begin in oud Athene

bouwsteen

 • Reisschema:
  Athene
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 215,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  aankomst-transfer en overnachtingen met ontbijt
✓ Ontdek tempelruïnes en theaters uit de Griekse oudheid, zoals het Parthenon op de Akropolis
✓ Privé-transfer bij aankomst
✓ Overnachtingen in centraal gelegen hotel in de gezellige wijk Plaka
✓ Optionele keuzes zoals boutique hotel en activiteiten om Athene te verkennen

Dag 1 – aankomst in Athene

Na een korte vlucht van drie uur staat je chauffeur al op je te wachten in de aankomsthal. Een relaxed begin van je reis in een drukke stad. Hij brengt je naar je modern ingerichte hotel in de gezellige wijk Plaka. Het heeft een dakterras, waarvandaan je uitzicht hebt op de zuilen van het Parthenon. In Plaka en het daarnaast gelegen Monastiraki vind je tal van lokale restaurants en cafeetjes.

In de avond heerst er een gezellige sfeer op de terrasjes en langs de souvenirshops. Het leuke aan deze pittoreske wijk, is dat je zowel toeristen als lokale Grieken in de restaurants tegenkomt. Aan te raden is je smartphone of een kaart van Athene mee op zak te nemen, Plaka is namelijk een groot doolhof van smalle, knusse straatjes. Doordat je je hier begeeft tussen traditionele huizen en kleine tuintjes, is het een groot contrast met de moderne kant van Athene net buiten Plaka. Je kunt hier ook goed shoppen in de straat Ermou.

Dag 2 – reis Athene

Naast wandelen, is de ideale manier om Athene te verkennen per metro. Het leuke hieraan is dat onder de grond nog opgravingen te zien zijn bij de metrostations. Tijdens de bouw van de metrotunnels in deze eeuwenoude stad zijn veel archeologische vondsten gedaan. Enkele daarvan worden ondergronds, in vitrines en door middel van foto’s, tentoongesteld. Zo zie je dus letterlijk de eeuwenoude Griekse geschiedenis te midden van een moderne stad.

Begin bij het metrostation van Monastiraki, vlak bij je hotel. Hier stap je naar beneden, en ook een beetje terug in de tijd. Bij Syntagma station zie je dat elke laag in de grond voor een andere periode in de tijd staat. Dan even de buitenlucht in om bij het parlementsgebouw de wisseling van de wacht te zien. De soldaten zien er eerlijk gezegd komisch uit in hun traditionele uniform, let vooral op de schoenen … Bij Panepistimio station zie je hoe de architectuur uit de oudheid invloed heeft gehad op de statige 19e eeuwse gebouwen. Athene heeft dus veel te bieden!

Zeker de moeite waard vonden wij het nieuwe Akropolis-museum, een van de hoogtepunten van Athene. Dit museum herbergt interessante beeldhouwwerken en meesterwerken van de Griekse kunst. Overigens bevindt zich aan de voet van de Akropolis het Dionysus Theater, het oudste theater van Europa. Wil je nog wat extra ruïnes bezoeken, kies dan ook voor de Tempel van Zeus en de Poort van Hadrianus. Je vindt ze bij de uitgang van metrohalte Akropoli. Koop dan een combikaartje (museum, de Akropolis, de tempel van Zeus en de oude stad Agora).

Dag 3 – vertrek uit Athene

Na het ontbijt in je hotel eindigt deze startbouwsteen van je reis. Eén van de hoogtepunten van Griekenland en een belangrijke plek uit de Griekse oudheid, zijn de opgravingen van Delphi. Delphi ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Athene en is gemakkelijk zelf per eigen huurauto te bereiken. In de loop van de ochtend wordt je auto bij het hotel afgeleverd, waar je uitgelegd wordt hoe je gemakkelijk de stad uit kunt rijden. Ga je liever op eilandhop? Pak dan de boot en reis van Athene naar bijvoorbeeld Naxos of Andros.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Athene boutique hotel

 • Reissom:
  € 268,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  aankomsttransfer en twee overnachtingen met ontbijt in boutique hotel

Geef je Griekenland vakantie in Athene nog meer sfeer tijdens een verblijf in een boutique hotel. In plaats van een comfortabel middenklasse hotel, kun je kiezen voor nog iets meer comfort. Ook onze boutique hotels liggen aan de voet van de Akropolis bij de sfeervolle wijk Plaka. Wil je in Athene in een boutique hotel verblijven? Kies dan deze optie.

Variant
2

Ontdek Athene met een local

 • Reissom:
  € 43,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  stadswandeling met een local

Met een lokale inwoner leer je de stad op een andere manier kennen: samen wandel je in ongeveer twee uur langs de hoogtepunten van Athene en je komt ook langs minder bekende plekjes van de stad. Ontdek archeologische vondsten onder de stad en de leukste adresjes van de wijk Plaka. Zo ben je meteen een beetje wegwijs.

Variant
3

Fietsend langs de hoogtepunten van Athene

 • Reissom:
  € 36,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  fietstocht met Nederlandstalige gids, frisse versnapering onderweg, flesje water

Op een hippe Cortina fiets en met een Nederlandstalige gids voorop stuur je de stad door. Via gezellige wijken Psiri, Plaka en Monastiraki kom je langs (on)bekende plekken van Athene. Denk aan de Akropolis, het Olympisch stadion en de centrale markt, maar ook plekken waar je normaal als toerist niet zo snel komt. Onderweg stop je voor een frisse versnapering. In drie uur tijd heb je een goed beeld van wat Athene te bieden heeft en hoe je de rest van je verblijf in Athene kunt besteden.

Deze bouwsteen is goed te combineren met