Naar boven

Rondreis Griekenland

Unieke individuele rondreizen

Eilandhoppen door de Cycladen of een self-drive langs tempels en ruïnes uit de klassieke oudheid. Onze Griekenland rondreizen zijn individuele rondreizen die we hebben gecreëerd door een combinatie van onze bouwstenen (korte reisprogramma’s) die goed bij elkaar passen met elkaar te verbinden. Wij zorgen ervoor dat je de toeristische hoogtepunten afwisselt met de verborgen plekken van Griekenland. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wij, Griekenland-fans Tessa en Mariska, helpen je graag verder om je ideale Griekenland rondreis met kinderen samen te stellen.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Wat is de beste reisroute voor een rondreis door Griekenland met kinderen?

Je Griekenland-rondreis begint meestal in Athene. Hoe je je rondreis vervolgt is afhankelijk van jouw wensen en de hoeveelheid tijd die je hebt. Veel gezinnen reizen na aankomst in Athene af naar Delphi. Hier ga je samen met je kinderen op zoek naar het mysterieuze Orakel van Delphi. Na het bezoek aan Delphi kan je verschillende keuzes maken. Zo kan je bijvoorbeeld afreizen naar Dimitsana of Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. Vervolgens zijn er verschillende plaatsen aan te doen die ook kwa reisafstand geschikt zijn om met kinderen af te leggen. Ook is het mogelijk om na aankomst in Athene te gaan eilandhoppen naar Naxos, Amorgos en Santorini.

Onze reisroutes liggen niet vast en je bent vrij om eigen keuzes te maken. Onze reisspecialisten zijn zelf met kinderen in Griekenland geweest, dus adviseren je graag daar waar nodig. Voor meer inspiratie kijk je op onze reisroute-pagina.

Griekenland familiereis

Zijn de Griekenland rondreizen met een groep of individueel?

Riksja’s Griekenland-rondreizen zijn individueel. Dit is ook de reden dat je jouw Griekenland-rondreis helemaal zelf kunt samenstellen met onze Griekenland-bouwstenen. Door middel van onze kant-en-klare Griekenland-rondreizen hebben wij het werk voor jou uit handen genomen. Uiteraard betekent individueel reizen niet dat je er alleen voor staat. Wij bij Riksja staan, samen met onze lokale partners, 24/7 voor jullie klaar.

Kan ik bovenstaande rondreizen naar Griekenland nog aanpassen?

Omdat onze Griekenland-rondreizen individueel zijn is het mogelijk om de rondreizen aan te passen waar nodig. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale reis met kinderen. Hou je van een actieve vakantie dan zoeken we samen geschikte activiteiten uit. Zo kan je bijvoorbeeld gaan raften in de groene Canyon. Wat meer luxe gewend? Dan gaan we samen opzoek naar de ideale accommodaties voor jou en je gezin.

Hoe reis je tijdens je rondreis door Griekenland?

Griekenland verkennen doe je met een huurauto. Dit geeft je veel vrijheid en je bepaalt zelf hoe laat je ’s morgens vertrekt en wanneer je een tussenstop maakt. Daarnaast zijn de wegen in Griekenland goed begaanbaar. Wij kunnen eventueel zorgen voor een autostoeltje, geschikt voor kinderen tot en met 24 maanden, mocht dat nodig zijn.

Ga voor meer informatie over het vervoer in Griekenland naar onze vervoerpagina of neem contact op met onze Griekenland reisspecialisten.

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door Griekenland?

Aangezien een Griekenland-rondreis met kinderen vaak in de schoolvakanties plaatsvindt geven we aan wat de temperaturen zijn tijdens de verschillende vakanties. Mocht je buiten de schoolvakantie kunnen reizen omdat je kinderen bijvoorbeeld nog jong zijn? Kijk dan op onze klimaatpagina voor meer informatie. Tijdens de zomervakantie kan de temperatuur flink oplopen, tot wel zo’n 40 graden in Athene. Buiten de stad merk je dat de temperatuur wat daalt en het iets aangenamer is. Op de Griekse eilanden is er vaak sprake van een verkoelende wind.

Griekenland met kinderen

Tijdens de herfstvakantie en meivakantie zijn de temperaturen ideaal voor een Griekenland-rondreis met kinderen. Met temperaturen van gemiddeld 25 graden is het zowel op het vaste land en in de stad als op de eilanden goed toeven. Tot slot de voorjaarsvakantie en de Kerstvakantie. Deze periode is geschikt voor een stedentrip naar Athene of een reis op het vaste land en de Peloponnesos. De temperaturen liggen in deze periode rond de 14 graden en ’s avonds koelt het verder af. Daarnaast is het goed om je ervan bewust te zijn dat van november tot en met april veel hotels gesloten zijn op de eilanden en er minder ferry’s varen.

Ga voor uitgebreide informatie over het weer in Griekenland naar onze klimaatpagina.

Praktische informatie voor tijdens je rondreis door Griekenland

Griekenland is dan wel niet zo ver reizen, toch is het fijn om goed voorbereid op reis te gaan. Vooral als je met kinderen reist wil je niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Voor uitgebreide informatie kan je terecht op onze visum, gezondheid en geld pagina. Voor meer handige weetjes kan je terecht op onze handige weetjes Griekenland pagina.

Veel gestelde vragen over Griekenland

  • Wat zijn populaire reisroutes door Griekenland?
  • Hoe ver is het vliegen naar Griekenland?
  • Hoe reis je in Griekenland?
  • Hoe warm wordt het in de zomer in Griekenland?
background-pattern