Raften in de groene canyon

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dimitsana
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activteit:
  Raften
 • Reissom:
  vanaf € 165,- per volwassene
 • vanaf € 125,- per kind (t/m 11 jaar)
 • o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
✓ Groene bergen en ijskoude rivieren
✓ Orthodoxe kloosters tegen steile bergwanden aangebouwd
✓ Overnachtingen in een knus guesthouse in een middeleeuws dorp
✓ Halve dag raften, inclusief een lunch
✓ Kaart met wandelroutes

Dag 1 – Aankomst in Dimitsana

Het dorpje Dimitsana, waar je twee nachten verblijft, ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Olympia en 3,5 uur vanaf Athene. Je logeert in een knusse berglodge dat gevestigd is in een eeuwenoud pand. De auto laat je achter op één van de kleine parkeerplaatsen in het dorp; veel van de straatjes zijn namelijk zo smal dat je er met de auto niet door kunt. Wanneer je de auto uitstapt, valt het meteen op dat het hier in de bergen een stuk koeler is dan op zeeniveau. Tijdens het inchecken ontvang je meteen meer informatie over wandelmogelijkheden in de omgeving.

Eenmaal gesetteld kun je het dorp te voet gaan verkennen. Kinderen spelen op straat en twee oude mannen zitten voor een cafeetje backgammon te spelen. Een ander steekt een sigaartje op en kijkt met een kralenketting in zijn hand geconcentreerd toe. Terwijl je kinderen in de speeltuin kennismaakt met plaatselijke kinderen, kun jij op een bankje in de zon alvast inlezen welke wandelingen je morgen kunt gaan maken.

Dag 2 – Raften op de Lousios-rivier

Op de rivier waar Zeus zich baadde ga je een paar uur raften. Dwars door een groene kloof en over kristalhelder en ijskoud water. Leuk en goed te doen voor de meeste mensen. Met lichte stroomversnellingen, zodat je ook tijd hebt om van de omgeving te genieten (moeilijkheidsgraad 2). De totale tour duurt 4 uur en is inclusief vervoer en gids. Deze excursie is goed te doen voor kinderen vanaf 8 jaar. Ze moeten wel goed kunnen zwemmen en een normale conditie hebben. Dit geldt overigens ook voor de ouders. Neem wel een tweede paar schoenen mee, want een paar wordt nat tijdens de raft tocht. Na de eenvoudige lunch ben je terug in het dorp.

Zijn je kinderen te jong, dan halen het raften uit je reis. In de buurt kun je verschillende eenvoudige wandelingen maken; tijdens het inchecken ontvang je een kaart met wandelroutes.

Dag 3 – Vertrek uit Dimitsana

Na een verblijf in dit pittoreske dorp midden in de natuur kun je de vakantie op een ontspannen manier vervolgen aan de kust. Koop bij de bakker in het dorp nog wat verse broodjes voor onderweg.  Wij vonden het leuk om onderweg de middeleeuwse dorpen Stemnitsa en Karitena , het waterkracht museum te bezoeken. Nog even struinen door de smalle steegjes met winkeltjes met lokale natuurproducten voordat je je reis vervolgt naar de kust voor een BBQ op onbewoond eiland.

Ben je echter opzoek naar het echte eilandgevoel, kijk dan voor meer informatie op Ahoy! eilandje in zicht en vaar vanaf Piraeus, aan de zuidkant van Athene, naar een klein eiland in de Saronische Golf en boek een kajaktrip met een snorkel- en zwemstop.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met