Eigenwijs eilandhoppen Griekenland

rondreis

 • Reisschema:
  Athene - Andros - Tinos
 • Reisduur:
  9 dagen / 8 nachten
 • Reisperiode:
  1 april - 15 oktober
 • Reissom:
  vanaf € 564,- p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  ferry's en transfer waar vermeld
✓ Slapen aan de voet van de Akropolis in de levendige wijk Plaka
✓ Betaalbaar eilandhoppen vlakbij Athene
✓ Wandelen langs watervallen en fotogenieke dorpen
✓ Prachtige en verborgen stranden
✓ Coronaproof: nauwelijks toerisme, dus veel rust en ruimte
Wandelen Gavrio, Andros

Dag 1 – aankomst in Athene

Je vlucht naar Athene duurt maar een paar uur: ’s morgens trek je je voordeur achter je dicht, ’s middags loop je al door de winkelstraatjes van de wijk Plaka. Fijn dat de transfer bij aankomst al geregeld is. Je verblijft in het centrum van Athene, op loopafstand van verschillende restaurants, winkels en het metrostation. De ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Vanavond kun je eten in de gezellige wijken Monastiraki of Plaka. Laat die tzatziki maar komen …!

Dag 2 – Athene ontdekken

Hoofdstad Athene is dé plek om de Griekse oudheid te zien. Natuurlijk bij het Parthenon, de beroemdste Griekse tempel, boven op de Akropolis, maar zelfs onder de grond kom je overblijfselen van de oudheid tegen: bij het aanleggen van het metronetwerk werden heel wat opgravingen uit de oudheid gevonden. In verschillende metrostations zie je ze tentoongesteld. Een leuke manier om Athene te beleven, is met de ride & bite tour, waarbij je door leukste plekjes van stad fietst en proeft van de Griekse keuken. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Dag 3 – Start eilandhoppen in Griekenland: ferry naar Andros

Je laat het levendige Athene achter je en reist door naar de Cycladen, voor het vervolg van je vakantie op Griekse eilanden. Nu begint het eilandhoppen: witte huisjes met blauwe luiken, vis eten in een taverna aan de haven en wandelingen naar kloosters, boven op de berg. Andros wordt vooral bezocht door Griekse toeristen en dan slechts een handjevol. Dat betekent rust op de stranden en vrijheid in de natuur. Bij aankomst pak je de bus naar Chora of Batsi, je verblijft de komende dagen in een van deze plaatsen.

Dag 4 – Andros – vakantie Griekse eilandhoppen

Chora en Batsi hebben allebei een mooi zandstrand, waar je heerlijk kunt zwemmen in de ondiepe zee. Er zijn enkele strandbedjes te huur, maar je ligt er niet hutje-mutje; wel zo fijn! Geen harde muziek, wel kleine taverna’s. Daarnaast kent het eiland nog veel meer stranden en baaien die tussen de rotsen verscholen liggen. Vele zijn per bus te bereiken, maar je kunt ook een auto huren voor de afgelegen plekjes. Je rijdt over grillige bergketens met diepe ravijnen, begroeid met olijf- en pijnbomen. Rijd even langs dorpje Menites, bekend om zijn bronnen, oude platanen en leeuwenkopfonteinen.

Dag 5 – wandeltocht op Andros

Andros heeft verschillende waterbronnen: de reden dat het eiland zo groen is, anders dan in de rest van de Cycladen. Het water van Sariza wordt zelfs gebotteld en door het hele land gedronken. De combinatie van ruige bergen, groene natuur en beekjes met watervallen, maakt het eiland ideaal voor wandeltochten. We zetten een wandelroute voor je klaar in een app, waarmee je zelf over het eiland navigeert. Startend in een wit dorpje met felroze bougainville tegen de muren en dan door bossen waar kleine stroompjes doorheen kronkelen. Onderweg kun je kloosters tegenkomen, of oude uitkijktorens.

Dag 6 – eilandhoppen naar Tinos

Het is tijd om je koffer weer in te pakken en je vakantie op de Griekse eilanden te vervolgen. Je pakt vandaag de ferry naar buureiland Tinos. Anderhalf uur later sta je in de haven van Tinos-stad. Net als Andros is Tinos nog nauwelijks bekend bij het grote toerisme, dat maakt ook dit eiland nog altijd authentiek én lekker rustig is. Behalve de hoofdstad rond 15 augustus, dan vinden vele bedevaartgangers hun weg naar de kerk Panagia Evangelistria, waar ze op handen en knieën de trap betreden. Je slaapt aan de rand van de stad waar je zelf met een taxi naar toe gaat (ca. €6,- per taxi), ideaal gelegen tussen centrum en (zand)strand in.

Dag 7 – wandeltocht op Tinos

Zodra je Tinos-stad uit bent, laat je de andere toeristen achter je en heb je de wandelpaden en dorpjes voor jezelf. Het leven op Tinos is gemoedelijk en in sommige dorpen lijkt de tijd stil te staan. Een pappa, een Griekse priester, schuifelt door een straatje, zijn witte kerk steekt fel af tegen de blauwe lucht. Oude, houten deuren, potten met geraniums: alsof je door een ansichtkaart loopt. Waar je Andros bezocht om de groene natuur, ga je naar Tinos voor de écht Griekse dorpen. De leukste manier om ze te verkennen, is tijdens een wandeltocht. We zetten een route voor je klaar in de app, waarbij je van het ene dorp naar het andere loopt, langs molens en ezeltjes.

Dag 8 – verblijf Tinos

Pyrgos staat bekend als het mooiste dorp van het eiland: alle huizen zijn wit gepleisterd, deuren en luiken blauw geverfd en de bougainville groeit tegen de gevels op. Als je slentert door de kronkelende straatjes, zul je bij iedere hoek een foto willen maken. Ook Kardiani is een bezoek waard, dit dorp is tegen een heuvel opgebouwd, dus veel trappetjes en steile steegjes, maar ook een geweldig uitzicht over het eiland en de zee. In drie kwartier wandel je naar beneden, waar je kunt zwemmen in de baaien van Kalyvia en Agios Petros. Zwem je liever dichter bij ‘huis’? Het zandstrand van Agios Fokas vind je op 650 meter afstand van je accommodatie.

Dag 9 – einde eilandhoppen Griekenland

Na een ontbijt met bougatsa, een warm puddingbroodje met kaneel, pak je je spullen bij elkaar en word je terug gebracht naar de haven. Daar neem je de ferry terug naar Athene. Als je wilt, regelen wij de overtocht en taxi bij aankomst voor je. We zorgen dan dat er een chauffeur voor je klaarstaat die je vervolgens naar de luchthaven rijdt, ruim op tijd om je vlucht naar huis te halen. Nog een laatste blik op de blauwe zee vanuit je vliegtuigstoel, de fles ouzo veilig in je tas, om thuis het Griekenlandgevoel nog even vast te houden.

Eilandhoppen Griekenland verlengen?

Heb je nog niet genoeg van het eilandhoppen in Griekenland? Verleng deze reis dan met een paar dagen aan de stranden van Naxos. Wil je nog meer van het Griekse vasteland zien? Neem dan een huurauto en rijd na aankomst in de haven van Athene direct door naar het orakel van Delphi.

 

Onze slaapplekken