Naar boven

Steden Griekenland

Deze 4 steden in Griekenland moet je gezien hebben!

blog

Griekenland heeft vele eilanden en kleine dorpen die elk op een eigen manier de moeite waard zijn voor een bezoek, maar ook de steden zijn bijzonder. Elk lijkt op een museum vanwege de vele ruïnes, kleurrijke wijken en gastvrije Grieken. Onze top 4 steden in Griekenland lees je hier!
Decorative torn edge

Athene

Tijdens je vakantie in Griekenland mag je deze historische hoofdstad eigenlijk niet overslaan. De stad heeft een interessante geschiedenis en is kleurrijker dan ooit! Vele restaurantjes, barretjes en street art hebben de grauwe buitenwijken van Athene een nieuw leven ingeblazen en zijn minstens net zo leuk als de historische bezienswaardigheden bekijken. Zo lijkt het alsof je twee compleet andere steden hebt bezocht op een plek.

Bezoek het bekende Akropolis, een van de hoogtepunten van Athene. Hier vind je interessante beeldhouwwerken en meesterwerken van de Griekse kunst. Daarnaast vind je Dionysus, het oudste theater van Europa, aan de voet van het Akropolis. Combineer deze oude ruïnes met de Tempel van Zeus en de Poort van Handrianus, zo heb je een volle dag met veel indrukken én uitzichten over de stad.

Nadat je de oudheid tot leven hebt zien komen, kun je naar de gezellige Plaka-wijk. Hier begeef je jezelf tussen traditionele huizen en klein tuinen, allemaal in een doolhof van knusse straten. Proef het Griekse eten bij verschillende restaurants en voor je het weet is je dag gevuld (en je maag ook)!

Athene Griekenland
Steden Griekenland

Delphi & Olympia

Duik dieper in de Griekse mythologie en bezoek de steden Delphi en Olympia. Leer meer over het orakel van de oudheid in Delphi, volgens oppergod Zeus hét centrum van de aarde. Bezoek de oude ruïnes en treed in de voetstappen van de pelgrims die deze exacte route aflegde om het orakel te raadplegen. Met een beetje geluk zie je de nevel langzaam boven de pilaren wegtrekken. Tenminste, als je een actief ochtendmens bent.

Als je liever uitslaapt, dan regelen we voor de middag een kookworkshop met gastvrouw Chrisoula voor je. Samen met haar maak je een typisch Grieks-gerecht met producten uit de regio. Zo zie je niet alleen Delphi, maar proef je het ook!

Ben je benieuwd naar de bakermat van de Olympische spelen? Reis dan door naar Olympia op de Peloponnesos. Hier ligt het levenstempo een stuk lager dan wat we gewend zijn en weten de mensen nog wat écht genieten is. Bezoek het 3000 jaar oude Olympische Station op je eigen tempo, er zijn namelijk voldoende schaduwplekken om bij te komen van de warmte.

Nafplion

Vroeger de badplaats van de elite van Athene, maar nu vooral een gezellige stad waar de elegantie van vroeger zichtbaar is. Nafplion is een koningsstad met zichtbaar veel invloeden vanuit Italië en Turkije. De gebouwen zijn kleurrijk in Italiaanse stijl en omringt met Turkse moskeeën en fonteinen. Slapen doe je in een traditioneel pension in het hart van het oude centrum, vlak bij de gezellig tavernes aan de haven.

Los van de fijne stad die Nafplion is, staat ook één van de oudste ouzofabrieken van Griekenland hier. Zo kan je gemakkelijk een ouzo-proeverij bijwonen en Grieks genieten van de hapjes die hier bijkomen!

Nafplion stad

Stel je eigen Griekenland-reis samen!

Krijg je het helemaal warm van de mix tussen gezelligheid en geschiedenis die de steden van Griekenland bieden? Kijk dan tussen onze rondreizen, waar wij al deze steden met elkaar combineren in één reis. Vanuit elk van deze steden kun je ook verder reizen naar de onbekende Cycladen of glampen bij Poros!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern