Koken bij het orakel

bouwsteen

 • Reisschema:
  Galaxidi
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 158,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachtingen met ontbijt
 • Activiteit:
  kookworkshop
✓ Mysterieus Orakel van Delphi
✓ Typisch Griekse kookworkshop
✓ Ontspanning aan de Golf van Korinthe
✓ Slaap in een Grieks herenhuis met patioterras
Griekse kookworkshop Galaxidi

Dag 1 – Athene – Galaxidi

Vandaag verlaat je de drukte van wereldstad Athene en reis je richting de eeuwenoude opgravingen op het Griekse platteland. Na het ontbijt wordt je huurauto bij het hotel afgeleverd, stippel je de route uit en ga je op pad. Zodra je het centrum van Athene achter je hebt gelaten, is het zo’n drie uur rijden naar Galaxidi. Je reist over een goed onderhouden snelweg die uiteindelijk over gaat in bergwegen met indrukwekkende uitzichten. Je kunt vlak voor Galaxidi alvast een stop maken in Delphi om het archeologisch museum te bezoeken, ’s middags is het er vaak rustiger.

De komende nachten slaap je in een eenvoudige maar sfeervolle kamer in een Grieks herenhuis. Vanaf je balkon heb je uitzicht op de bergen of de zee. Het hotel beschikt over airco en gratis wifi in de openbare ruimtes. ’s Ochtends geniet je op het patioterras van het ontbijt. Nadat je je hebt geïnstalleerd, kun je lekker rustig aan doen of gaan zwemmen in een van de nabijgelegen vissersbaaitjes.

Op loopafstand van het hotel vind je diverse restaurants, cafés en winkels. ’s Avonds kun je een wandeling maken naar jachthaven, waarna je de dag afsluit met een koel drankje op een van de terrassen.

Dag 2 – bezoek aan Delphi en kookworkshop

Zorg ervoor dat je om 8:00 uur in Delphi bent, zodat je als een van de eerste bezoekers de site op kunt. Met een beetje geluk zie je de nevel langzaam boven de afgebrokkelde pilaren wegtrekken. Je bent in het mystieke hart van de Griekse cultuur beland. Volgens de oude Grieken was Delphi het centrum van de wereld. Pelgrims reisden naar Delphi om het beroemde orakel te raadplegen. In de voetsporen van de pelgrims loop je over de site geleidelijk omhoog naar de restanten van de tempel van het orakel.

’s Middags regelen we een kookworkshop van zo’n anderhalf uur in je hotel. Gastvrouw Chrisoula is een gepassioneerde kokkin en in haar keuken bereid je samen een spanakopita, een typisch Griekse hartige taart gevuld met groenten. Na de kookworkshop kun je natuurlijk van je zelfgemaakte baksel genieten. Ga je liever ’s avonds koken, overleg dan ter plaatse met Chrisoula.

Dag 3 – vertrek uit Galaxidi

Nadat je genoten hebt van je uitgebreide ontbijt met heerlijk zelfgemaakte jams, tapenade en andere lekkernijen, eindigt deze bouwsteen en vervolg je je Griekenland-vakantie. Ben je benieuwd naar de bakermat van de Olympische spelen? Dan reis je door naar Olympia op de Peloponnesos. Heb je zin om te wandelen door groene bergkloven en langs eeuwenoude kloosters? Kies dan voor een verblijf in het middeleeuwse Dimitsana.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Verlenging Olympia

 • Reissom:
  € 73,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  1 overnachting met ontbijt in comfortabel guesthouse

Breid je Griekenland-vakantie uit met een bezoek aan heroïsch Olympia, waar de oorspronkelijke Olympische Spelen werden gehouden. Vanuit Galaxidi rijd je in zo’n 3,5 uur naar Olympia waarbij je meteen de oversteek maakt naar schiereiland Peloponnesos. Je verblijft een nacht in een comfortabel guesthouse net buiten Olympia. ’s Middags bezoek je de opgravingen van het oude Olympische dorp die in een weelderige vallei liggen. De site biedt veel schaduw en bankjes om te zitten. Daarnaast is er een overdekt museum met airconditioning, dus je kunt Olympia ook midden op de dag bezoeken! Wist je dat je hier ook een wijnproeverij kunt doen? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Variant
2

Galaxidi comfortabel herenhuis

 • Reissom:
  € 81,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  2 overnachtingen in comfortabel herenhuis met ontbijt

Wanneer je liever wat meer comfort hebt, kies dan voor het verblijf in ons comfortabele herenhuis op loopafstand van het strand. Het is gelegen in het centrum van Galaxidi en in de ochtend geniet je van een traditioneel, vers ontbijt. Ontspannen wordt gegarandeerd!

Deze bouwsteen is goed te combineren met