Kloosters langs het ezelpad op Amorgos

bouwsteen

 • Reisschema:
  Amorgos
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 227,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachtingen met ontbijt, transfer haven-hotel, wandelroute via handige navigatie-app
✓ Weg van de massa: Amorgos, het pareltje van de Cycladen
✓ Wandel door ruige binnenlanden, langs hoge kliffen en spierwitte kloosters via handige app
✓ Karakteristiek overnachten in Cycladen hotel vlakbij zee en met zwembad
✓ Dompel onder in de lokale cultuur en eet bij de Grieken thuis (optionele excursie)
✓ Huur een auto voor een dag om bij de verborgen baaien te komen
✓ Ga snorkelen (optionele excursie) en speur naar octopussen en barracuda's
✓ Geniet van de zonsondergang tijdens een tocht per ezel (optionele excursie)
Amorgos uitzicht over baai

Dag 1 – Aankomst op authentiek Amorgos

Wanneer je Amorgos combineert met Naxos, heb je maar een korte ferrytocht tussen deze twee eilanden. Je laat de reuring van Naxos achter je en komt aan op het rustigere en traditioneler Amorgos. Terwijl je het eiland per ferry nadert, doemen de witte huizen tegen de heuvel al op. Dit ruige vulkaaneiland is relatief klein en overzichtelijk. De dorpen, stranden en het bekende klooster dat tegen de rotswand geplakt zit, liggen dicht bij elkaar en er is een efficiënt bussysteem. Passend bij de omgeving slaap je in een karakteristiek Cycladen hotel in Aegiali of Katapola. Beide plaatsen hebben een gezellig, smal strandje en knusse taverna’s waar je vanuit je hotel zo naar toe loopt. Hoewel het met een drankje van de bar ook heerlijk zitten is bij het zwembad van je verblijf. Een ontspannen plek om ‘thuis’ te komen.

 

Dag 2 en 3 – Amorgos verkennen

Wil je vandaag het eiland verkennen? Trek je wandelschoenen aan en ga op pad met onze handige navigatie-app. Zo wandel je zonder te verdwalen het bergachtige binnenland in naar verlaten dorpjes. Vanaf het strand bij Aegiali beklim je het trappenpad naar Langada. Slaap je in Katapola, neem dan de bus naar Aegiali. Er zijn goede connecties tussen beide plaatsen. Stap langs olijfbomen en kloosters door het bergachtige gebied. Voor de durfals is er nog een spectaculaire lus mogelijk, hoog boven de kliffen. De wandeling is 9,5 kilometer inclusief de extra lus. Deze kun je dus ook overslaan en eerder terug keren naar beneden.

Of ga er met de bus op uit: vanuit Aegiali vertrekken regelmatig bussen naar hoofdstad Chora, met sfeervolle straatjes, oude windmolens, lokaal leven en traditionele taverna’s. Het Byzantijnse klooster van Chozoviotissa uit de 2e eeuw is eveneens per bus bereikbaar. Dit smalle klooster uit een steile rots aan de oostkust gehouwen, is een indrukwekkend gezicht.

Optionele activiteiten: eten bij de Grieken thuis

Dompel je onder in de Griekse cultuur en eet bij Grieken thuis. Zo leer je Amorgos van een andere kant kennen en geef je gelijkertijd wat terug aan de lokale bevolking. Verwacht typisch Grieks eten en leer samen met je host hoe je de Griekse gerechten het beste klaar kunt maken. Ondertussen leer je elkaar een beetje beter kennen. Tip: met een paar woordjes Grieks tover je zo een grote glimlach op hun gezicht! Deze kennismaking wordt georganiseerd door een organisatie die samenwerkt met een liefdadigheidsorganisatie in Griekenland, die vluchtelingen helpt. In hun restaurant op Lesbos krijgen vluchtelingen gratis eten. Bovendien is dit een plek waar ze even al hun ellende kunnen vergeten, onder andere door middel van workshops.

Ook kun je een auto voor een dag huren om de verscholen baaitjes van Amorgos te ontdekken. Met een ezeltocht bij zonsondergang wandel je in rustig tempo genietend van het landschap of ga onder begeleiding snorkelen vanuit Nikouria. Drie uur lang kun je je hart ophalen en speuren naar octopussen, barracuda’s en meer. Meer informatie over deze keuzeopties vind je onderaan deze pagina.

Dag 4 – Vertrek vanaf Amorgos

Na het ontbijt en een laatste duik in het zwembad, is het tijd om weer op de ferry te stappen. Als Amorgos het eindpunt van je reis door Griekenland is, dan reis je per ferry terug naar Athene. Je bent dan ongeveer tien uur onderweg met de standaard ferry of ongeveer 7,5 uur met de fast ferry. Of vervolg je eilandhop rondreis met Nixen op Naxos of Sunset Santorini. Wandel over de kraterrand van Santorini en bewonder de pittoreske stadjes Fira en Oia. Vanaf de luchthaven van Santorini vlieg je weer naar huis.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Huurauto voor een dag

 • Reissom:
  € 25,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Inclusief huurauto A-klasse (Fiat panda of vergelijkbaar), WA-verzekering, CDW, Diefstalverzekering

Een huurauto geeft je de vrijheid om zelf Amorgos te verkennen. Het is een relatief klein en overzichtelijk eiland met veel verscholen baaitjes waar het openbaar vervoer niet altijd zo gemakkelijk komt. Lekker op je eigen tempo langs de kust en door het binnenland met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt. Zo ontdek je de plekjes achter de drukte en kom je op plaatsen waar je anders niet komt.

Variant
2

Eten bij de Grieken thuis

 • Reissom:
  € 25,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Diner bij de Grieken thuis

Leer Amorgos van een andere kant kennen en geef gelijkertijd wat terug aan de lokale bevolking. Verwacht typisch Grieks eten en leer samen met je host hoe je de Griekse gerechten het beste klaar kunt maken. Ondertussen maken jullie kennis met elkaars cultuur en leer je elkaar een beetje beter kennen. Tip: met een paar woordjes Grieks tover je zo een grote glimlach op hun gezicht! Deze kennismaking wordt georganiseerd door een organisatie die samenwerkt met een liefdadigheidsorganisatie in Griekenland, die vluchtelingen helpt. In hun restaurant op Lesbos krijgen vluchtelingen gratis eten. Bovendien is dit een plek waar ze even al hun ellende kunnen vergeten, onder andere door middel van workshops.

Variant
3

Ezeltocht

 • Reissom:
  € 58,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Ezeltocht van circa 1,5 uur met begeleiding, inclusief transfer heen en een flesje water

Amorgos is één van de meest bergachtige eilanden van de Cycladen en is daarom ideaal voor tochten die je leiden naar indrukwekkende en weidse uitzichten. Rond 16:45 uur, als het minder warm is, word je opgehaald bij je accommodatie en maak je op het dorpsplein kennis met de ezels en hun vriendelijke eigenaar die je tijdens de tocht zal begeleiden. Vanuit het dorpje trek je door de smalle straatjes en vervolgens ga je een smal pad op, op weg naar een oud kerkje. Geniet van het rustige tempo waarop je je verplaatst, de stilte om je heen en een zonsondergang die de bergen rood doet kleuren. Na maximaal twee uur ben je weer terug in het dorp.

Variant
4

Snorkelen

 • Reissom:
  € 32,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Inclusief masker, vinnen, snorkel en wetsuit. Duur: ca 3 uur
Ontdek de onderwaterwereld van Amorgos met je snorkelset. Onder begeleiding van professioneel personeel ga je vanuit Nikouria met een zodiac boot het water op tegelijk met een groep duikers. Speur naar octopussen, barracuda’s, alen, garnalen, koraal en meer.

Deze bouwsteen is goed te combineren met