Naar boven

meteora griekenland klooster

Magisch Meteora

bouwsteen

 • Reisschema:
  Meteora
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 170,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachtingen met ontbijt, hike naar klooster Agia Triada via handige app
✓ Een plek voor op je bucketlist

✓ Eeuwenoude kloosters op metershoge rotsformaties

✓ Beschermd door Unesco en uniek over de hele wereld

✓ Slaap in een karakteristiek hotel met uitzicht op de bergen

✓ Hike naar klooster Agia Triada met onze handige app
Meteora Griekenland zonsondergang
Decorative torn edge

Dag 1 – Naar Kastraki, vlakbij Meteora

Reistijd: ca. 3,5 uur

Vanuit Galaxidi is het ongeveer vier uur rijden naar Meteora. Een route dwars door het vasteland van Griekenland, waarbij je tot aan Lamia nog door een redelijk vlak landschap rijdt. Hierna rijd je de bergen in (met toppen tot 900 meter hoogte), over viaducten en door tunnels; een afwisselende rit met mooie vergezichten. Vanaf Lamia is dit een tolweg – het is makkelijk betalen met je bankpas of cash geld. Wil je liever tol vermijden? Of niet over de snelweg? Dat kan, want er is een prima wegennet, naast de snelweg. Net voordat je het dorp Kastraki binnen rijdt, doemen de immens hoge rotsen met kloosters op. Je staat aan de voet van dit wereldwonder. Niet ver daarvandaan slaap je in een karakteristiek hotel met houten balkons en een fijne tuin. Hier is het heerlijk zitten met uitzicht op de bergen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Meteora, hike & kloosterbezoek

Tijd om de kloosters op de toppen van de mysterieuze, donkergrijze rotsen te bewonderen. Vroeger waren de kloosters alleen te bereiken via een katrol en werd je omhoog gehezen. Hoewel dat avontuurlijk klinkt, kun je tegenwoordig gelukkig behoorlijk ver komen met de auto. De meeste kloosters zijn verder te voet te bereiken via trappen. De vlakte van Meteora was vroeger een binnenzee. Door eeuwenlange wind- en watererosie is deze indrukwekkende natuur ontstaan. In hoogtijdagen ontstonden er vaak gemeenschappen van monniken in kloosters die compleet afgezonderd waren. Nog steeds worden een aantal van de kloosters bewoond. Bezoekers uit de hele wereld komen samen om te bidden en mediteren.

Decorative torn edge

Zes van de oorspronkelijk 23 kloosters zijn nog in goede staat gebleven en te bezoeken. Zoals de naam Mega Metéoron, ofwel The Great, al doet vermoeden is dit het grootste, oudste en hoogstgelegen klooster (623 meter). Via onze handige app ga je te voet naar het klooster Agia Triada. Met dalingen en stijgingen van maximaal 500 meter leg je de route van negen kilometer in ongeveer drie uur af. Van bovenop de rotsen heb je een overweldigend uitzicht over de gehele vlakte en kun je de andere kloosters goed bewonderen.

’s Avonds plof je neer op het terras van je hotel of loop je gemakkelijk naar een nabij gelegen restaurant. Of eet wat later, net zoals de Grieken doen, en geniet van Meteora bij zonsondergang.

Decorative torn edge

Dag 3 – doorreis vanuit Meteora

Aan al het moois komt een einde. In ongeveer vier uur reis je verder richting Delphi of in zo’n vijf uur naar Athene. Je hebt de hele dag de tijd, dus doe vooral rustig aan en stop onderweg bij traditionele taverna’s voor een hapje en een drankje. Vanuit Athene vertrekken ferry’s naar de Cycladen. Witte huisjes met blauwe luiken en bloeiende bougainvilles wachten je op. De mooiste stranden vind je op Naxos, een eeuwenoud klooster op Amorgos en Santorini staat bekend om z’n spectaculaire kliffen. Liever naar de Ionische eilanden? Dat kan! Je reist in ongeveer vijf uur over land naar de krijtrotsen en droomstranden van Lefkas.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Magisch Meteora

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Riksja Griekenland, Delphi, koken, bouwsteen
bouwsteen

Mythisch koken bij Delphi

 • Galaxidi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Athene Terras
bouwsteen

Grieks begin in oud Athene

 • Athene
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Evia – tussen de locals

 • Evia
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 150,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern