Naar boven

Griekenland, Amorgos

4x sfeervolle hotels in Griekenland

blog

Stel je voor: een warme bries streelt zachtjes je gezicht terwijl je uitkijkt over de glinsterende Egeïsche Zee terwijl je een goed glas wijn in de hand hebt. Dat is toch echt vakantie? Griekenland is een land doordrenkt met geschiedenis, cultuur en een onmiskenbaar gevoel van gastvrijheid maar heeft ook sfeervolle hotels waardoor je vakantie nog beter wordt. Als de rondreis-expert van Europa laten we je graag kennis maken met het échte Griekenland. In dit blog krijg je een inkijkje in onze meest sfeervolle slaapplekken op de Cycladen.
Decorative torn edge

1. Ervaar de parel van de Cycladen: Syros

Griekenland, Syros

Syros vinden wij de parel van de Cycladen. Waarom? Omdat Syros onbekend is; de meeste reizigers laten Syros links liggen. Dus zelfs in de zomervakantie voelt het niet druk aan. Syros is tevens het ‘hoofdeiland’ van de Cycladen; hier vind je een universiteit en ook een ziekenhuis. De bewoners van Syros zijn dan ook de vaste bewoners, zomer en winter. En omdat ze juist in de winter op elkaar zijn aangewezen is het een hechte gemeenschap. En dat voel je bij alles. En natuurlijk heeft Syros alles wat je maar zoekt: stranden, kristalhelder water, tavernes aan de zee én een hoofdstad (Ermoupoli) met neo-klassieke gebouwen. Je overnacht in een fijn hotel aan de westkant van Syros, op loopafstand van Galassas strand. Frisse kamers, een vers ontbijt en een heerlijk zwembad.

2. Ga lekker niksen op Naxos

Griekenland, Naxos

Ontdek het eiland Naxos, waar geschiedenis en natuur samenkomen. Met zijn idyllische stranden, pittoreske dorpjes en rijke culturele erfgoed biedt Naxos een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

We hebben een onwijs fijn hotel gevonden waar je in een oase van rust en comfort bevindt. Dit sfeervolle toevluchtsoord, gebouwd volgens de traditionele Cycladische architectuur met zijn kenmerkende blauw-witte tinten, biedt ruime kamers en een heerlijk zwembad.

3. Ontdek het charmante Tinos

Griekenland, Tinos

Ontdek het charmante eiland Tinos, waar traditie en moderne stijl harmonieus samenkomen in een mooie omgeving. Met zijn schilderachtige dorpjes, heerlijke stranden en religieuze erfgoed is Tinos een must visit tijdens een rondreis door Griekenland.

In het hart van Tinos hebben we sfeervol hotel gevonden midden in de natuur, dicht bij de haven en de kerk van Panagia. De traditionele Cycladische architectuur van het hotel, gecombineerd met moderne voorzieningen zorgen dat je heerlijk kunt ontspannen tijdens je reis. Hier ervaar je de warmte van Griekse gastvrijheid op zijn best.

4. Kom tot rust op het traditionele Amorgos

Griekenland, Amorgos

Het eiland Amorgos is rustiger en traditioneler, dan andere eilanden in de buurt. Terwijl je het eiland per ferry nadert, doemen de witte huizen tegen de heuvel aan gebouwd al op. Dit is het gevoel dat je bij Griekenland hebt. Slaap in een sfeervol hotel met een nóg mooier uitzicht. Het typisch Griekse hotel biedt kamers met een balkon en in de buurt vind je allerlei cafés en winkeltjes.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk onze Cycladen-rondreizen:

eilandhoppen Cycladen
rondreis

Eigenwijs eilandhoppen in de Cycladen

  • Athene - Andros - Tinos
  • 9 dagen / 8 nachten
  • in jul/aug: vanaf € 956,- p.p. (bij 2 personen)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Dimitsana rondreis Griekenland
rondreis

Griekse goden en Cycladen

  • Athene - Delphi - Dimitsana - Nafplion - Tinos
  • 12 dagen / 11 nachten
  • in jul/aug: vanaf € 1.197,- p.p. (bij 2 personen)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Santorini | Riksja griekenland
rondreis

Eilandhoppen: van Athene naar Santorini

  • Athene - Naxos - Santorini
  • 9 dagen / 8 nachten
  • in jul/aug: vanaf € 1.085,- p.p. (bij 2 personen)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern