Individuele rondreizen Georgië

  • Bouw je eigen reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

Georgiërs zijn trots op hun land, trots op hun wijnen, op hun eten en op hun familie. Ze laten je maar al te graag zien waarom Georgië volgens hen het mooiste land op aarde is. En hoewel Georgiërs nauwelijks Engels spreken, voel je de gastvrijheid door en door. Je reist met eigen huurauto of in een auto met privéchauffeur. We regelen gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een boerderij, knus guesthouse of hotel met waanzinnig uitzicht op het Kaukasusgebergte.

Bouw je eigen, unieke Georgië-reis met onze bouwstenen, korte reizen van 2-4 dagen die je kunt combineren. Jij kiest wat je wilt doen, wij puzzelen de meest logische route voor je aan elkaar. Nog makkelijker? Kies dan een van onze flexibele Georgië-rondreizen. Liever persoonlijk advies dan zelf puzzelen? Laat ons je reiswensen weten en wij maken een reisvoorstel op maat voor je.

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van Georgië zien, maar ook de onontdekte parels. Zo verken je Tbilisi per e-bike samen met een gids, breng je een bezoek aan een orthodox klooster en proef je wijnen in een heuse wijnmakerij – wel even afspreken wie de Bob is! Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Georgië staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Voor reizigers, door reizigers

Ik, Georgië-specialist Nataliya, ken het land van A tot Z en weet precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo zorg ik ervoor dat je kennismaakt met de Georgische keuken tijdens een welkomstdiner in Tbilisi, heb ik een onbekend grottencomplex gevonden en weet ik hoe je in één dag zowel gletsjers als strand kunt zien! Op onze inspiratiepagina deel ik nog veel meer van m’n insidertips. Heb je vragen? Neem gerust contact met me op!

Praktisch Georgie

Reizen met impact

Met Riksja Georgië maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. Zo kun je in Signani bij een gastvrije familie slapen, die graag voor je koken en hun zelfgemaakte wijn met je delen. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Familiereizen Georgië

Ook met kinderen kun je uitstekend Georgië ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Georgië is geschikt voor het hele gezin. Kinderen laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken en leggen makkelijk contact. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties met zwembad. Je hebt zelf de keuze of je per eigen huurauto of per auto met privéchauffeur reist. Neem de kabelbaan in Tbilisi, ga paardrijden of grotten verkennen en slaap op een heuse boerderij, omringd door koeien en paarden.

Beste reistijd Georgië

De beste reistijd voor Georgië is van april tot eind september, al is het land het hele jaar prima te bereizen. In de zomermaanden geniet je van zonnig weer temperaturen tussen de 25 en 30 graden. In de steden kan het wat broeierig zijn, in de bergen is het een stuk koeler. Vooral aan de Zwarte Zee is het goed vertoeven.
In het voor- en najaar is het wat koeler en kan er zo nu en dan een bui vallen, maar met een warme trui en een regenjas is het nog steeds prima te bereizen. Voordeel is dat het een stuk rustiger is.
Ook in de winter kun je nog door Georgië reizen; het is dan wel een stuk kouder en niet alles is even goed bereikbaar. Vooral de wintersportliefhebber kan in de bergen z’n hart ophalen.

Geld

Geld in Georgië

In Georgië betaal je met de Georgische lari (GEL); 1 lari is ongeveer €0,30. In de grote steden en op de luchthavens kun je geld pinnen bij de bankautomaten. In grotere steden kun je in restaurants vaak nog wel pinnen of betalen met je creditcard, maar op veel andere plekken is contant geld noodzakelijk. Omdat Georgië ingesloten ligt tussen Oost-Europa en Azië, ziet de ene bank het als Europees land en de andere als Aziatische bestemming. Check met je bank voordat je op reis gaat of je je werelddekking aan moet zetten.
Overigens is Georgië voordelig om te bereizen. Maaltijden in restaurants kosten tussen de vijf en vijftien euro; een liter benzine kost €0,75.

De voordelen van reizen met Riksja Georgië

Waarom zou je kiezen voor Riksja Georgië en niet zelf je reis regelen? Ook dat kan natuurlijk, maar dan profiteer je niet van van onze insidertips: wij zijn in Georgië geweest en hebben de leukste plekken al voor je uitgezocht. Zeker in een land waar lang niet alles een website heeft, hoef je daardoor niet bang zijn om de spreekwoordelijke boot te missen. Bovendien nemen we je al het regelwerk vooraf uit handen en heb je ook tijdens je reis altijd een vangnet, mocht er toch iets onverhoopt misgaan. Riksja Travel is bovendien aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een prachtige, betekenisvolle reis voor jou en de wereld om ons heen, waarbij je Georgië en de mensen echt leert kennen.

Over ons