Ga naar inhoud

Riksja Travel
Georgië

Rondreis Georgië

Unieke individuele rondreizen op maat

Onze Georgië-rondreizen zijn kant-en-klaar, maar ook aan te passen op jouw wensen, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’ is geen probleem! Met de onderstaande Georgië-rondreizen hebben we je het grootste brok werk alvast uit handen genomen en de beste reisroutes voor je in elkaar gezet. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze Georgië bouwstenen. Alle slaapplekken op je reis zijn geregeld: slaap jij in een omgebouwde wijnboerderij of in een lokale homestay? Bel of mail ons: Georgië-expert Nataliya helpt je graag op weg.

  • Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
  • Je ziet de highlights weg van de massa
  • Je reis is duurzaam én verantwoord
  • Je reist individueel met (lokaal) vervoer of met een huurauto
  • Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
  • We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen in Georgië

Rondreis Georgië: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Georgië te gaan?

Als je op reis gaat naar Georgië moet je door de afwisselende landschappen rekening houden met verschillende klimaten. De beste reistijd Georgië ligt tussen april en eind september, maar je kan het hele jaar door een Georgië-rondreis maken. Tussen april en september is het veelal zonnig, de maanden hier net voor of na zijn wat wisselvalliger met af-en-toe een regenbui. Wil je in de winter (november t/m maart) naar Georgië afreizen dan kan dit ook, maar houd er bij het plannen van je reis wel rekening mee dat niet alles toegankelijk is door de sneeuw. Uiteraard adviseren wij je hier graag over!

Heb ik een visum nodig voor Georgië?

Voor een rondreis door Georgië heb je geen visum nodig. Wel een paspoort dat na het verlaten van Georgië nog 6 maanden geldig is.

Heb ik inentingen nodig voor mijn reis naar Georgië?

Voor een reis naar Georgië zijn geen vaccinaties verplicht. Wel worden bepaalde vaccinaties aangeraden. Thuisvaccinatie adviseert een DTP, Hepatitus A en BMR vaccinatie voor een reis naar Georgië. Voor meer informatie kan je terecht op www.thuisvaccinatie.nl.

Moet ik Malaria-maatregelen treffen als ik naar Georgië ga?

Van juni tot en met oktober komt er Malaria voor in het grensgebied met Azerbeidzjan. Zodra je je in Malaria gebied bevindt is het belangrijk dat je DEET gebruikt, maar ook een goede klamboe en lange kleding is aan te raden. Ga voor verdere informatie naar www.thuisvaccinatie.nl of de GGD.

Hoe zit het met betalen in Georgië?

In Georgië betaal je met de Georgische lari (GEL). 1 lari staat ongeveer gelijk aan 0,30 cent. In de grotere steden, maar ook op de luchthavens kun je geld pinnen bij bankautomaten. In veel restaurants, op een enkeling na, kun je niet pinnen of met je creditcard betalen. Het is daarom belangrijk om altijd voldoende cash op zak te hebben.

Hoeveel is het tijdsverschil tussen Nederland en Georgië?

In onze zomertijd is het 2 uur later in Georgië. Tijdens onze winter is het 3 uur later in Georgië.

Hoe reis je in Georgië?

In Georgië zijn er veel verschillende manieren om te reizen. Ga zelf op avontuur met je eigen huurauto en ervaar alle vrijheid dat dit met zich meebrengt. Rijd je liever niet zelf? Reis dan door Georgië met een chauffeur. Je hebt alle tijd om te genieten van het uitzicht en ook niet onbelangrijk, de chauffeur spreekt de taal. In Georgië spreken weinig mensen Engels waardoor het soms lastig communiceren is. Ook is het mogelijk om per trein te reizen. Tot slot is er de marshrutka. Dit zijn mini-busjes met plaats voor ongeveer veertien of achttien personen. Deze busjes zijn goedkoop en een alternatief voor de taxi of huurauto.

Wat eten ze in Georgië?

Georgiërs zijn gek op kaas! Eén van meest bekende gerechten van de lokale keuken is ‘Chatsjapoeri’; brood gevuld met kaas. Vaak zit er ook nog kaas over het brood zelf. Ook ‘Khinkali’ is een gerecht dat veel in Georgië wordt gegeten. Dit zijn deegpakketjes die iets weg hebben van dumplings. Deze worden vaak gevuld met vlees en specerijen. Wat je ook veel in Georgië ziet, zijn gerechten met een walnotensaus. Zo eet je deze saus bijvoorbeeld in combinatie met kip (Satsivi), of als een pesto-achtige saus bij aubergine (Badridzhani Nigvsit).

Is reizen door Georgië duur?

Georgië is een relatief goedkoop land om een rondreis doorheen te maken (natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt). Voor een prikkie kun je hier reizen met het openbaar vervoer of een taxi nemen. Uit eten gaan is een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo betaal je voor een kop thee iets meer dan 0,50 cent en voor een lokaal biertje rond de 0,70 cent. De prijs van een avondmaaltijd ligt tussen de 5 en 15 euro per persoon, inclusief Georgische wijn natuurlijk. Voor minder dan een euro heb je een paar literflessen water. Houd hierbij wel rekening met het milieu en neem bijvoorbeeld een eigen, navulbaar drinkflesje mee. Voor de meeste bezienswaardigheden zul je entree moeten betalen, maar dit is omgerekend hooguit een paar euro.

Wat mag ik niet missen tijdens mijn reis door Georgië?

In een rondreis door Georgië is veel te zien en veel te beleven. Dat wordt keuzes maken! Maar wat zijn nu de hoogtepunten die je niet mag missen?

Als je op vakantie gaat naar Georgië, mag een bezoekje aan de hoofdstad Tbilisi eigenlijk niet ontbreken. Neem de kabelbaan de heuvel op of slenter door de smalle straatjes van het oude centrum. Houd je van wijn? Dan is de wijnregio Kakheti dé place to be. Sighnaghi is één van de hooggelegen stadjes die zich in deze regio bevindt. Geniet onder het genot van een glas wijn van een indrukwekkend uitzicht over de omgeving.

Kazbegi, gelegen in het Kaukasus gebergte, is absoluut de moeite waard. Trek je wandelschoenen aan en wandel naar de Gergeti Kerk op bijna 2200 meter hoogte. Het adembenemende uitzicht over de met sneeuw bedekte bergtoppen is een plaatje.

De regio Svanetië ligt ietwat afgelegen in het Kaukasus gebergte, omringd door bergtoppen en gletsjers en vestigingstorens. Ook in deze regio is genoeg te beleven. Overnacht in Mestia, verken de omgeving te paard of hike via dichtbegroeide bossen, open vlaktes en riviertjes naar de Chalaadi gletsjer.

Veel gestelde vragen over Georgië

Dat hangt helemaal af van waar je zin in hebt. Houd je van zelf rijden, ga je wat avontuur niet uit de weg en kijk je ernaar uit om onderweg te stoppen waar je maar wilt? Kies dan voor een selfdrive. Liever gereden worden? Dat kan ook. Reizen met chauffeur heeft als voordeel dat jij onderweg kan genieten van alle uitzichten die je onderweg tegenkomt, maar het grootste pluspunt is dat hij de taal spreekt.
Bekijk alle vervoersmogelijkheden door Georgië

In een dikke twee weken kun je al heel veel zien van Georgië. De meeste reizen starten in de hoofdstad Tbilisi, waarna je de wijnstreek inrijdt. Het absolute hoogtepunt is het groene Kaukasus-gebergte, waar je kunt hiken door de valleien rondom Kazbegi. Je eindigt de reis relaxt aan de Zwarte zee in Batumi.
Bekijk al onze rondreizen door Georgië

In Georgië betaal je met de Georgische lari (GEL). Je kunt in de grotere steden en op de luchthavens geld pinnen bij bankautomaten met je pinpas. Georgië ligt in twee continenten, namelijk Oost-Europa en Azië. Per bank is het verschillend of ze Georgië onder hun Europa dekking behouden of daarbuiten. Controleer voor vertrek dus hoe dat bij jouw bank geregeld is.
Lees meer over de beste reistijd voor Georgië

De beste reistijd voor Georgië ligt tussen april en eind september, maar een reis is het hele jaar door te maken. In de zomerperiode liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden en schijnt de zon meestal lekker, maar in de bergen is een paraplu geen overbodige luxe.
Lees meer over de beste reistijd voor Georgië

In Georgië is het 3 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 2 uur vroeger.
Alle praktische informatie voor vertrek naar Georgië