Riksja Georgië

Naar boven

Handige weetjes over Georgië

Algemene informatie

Georgië uitzicht
Beste reistijd Georgië

Reizen met Riksja Georgië

Riksja Georgië organiseert individuele reizen. Wij zijn zelf al vaker naar Georgie geweest en hebben de leukste plekken ontdekt. Je vindt op onze website zoveel mogelijk info en tips voor een individuele Georgië reis. Daarnaast kunnen wij je adviseren vanuit onze eigen reiservaring. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van je individuele rondreis. Je vindt bij onze Georgië bouwstenen de leukste plekjes die we kennen en je kan ze naar wens combineren. Of kijk bij onze Georgië rondreizen waarbij we de bouwstenen al hebben gecombineerd om een geschikte reisroute samen te stellen.

Praktische weetjes voor je Georgië-reis

Beste reistijd: De beste reistijd voor Georgie ligt tussen april en eind september, maar een reis is het hele jaar door te maken. Meer informatie over de beste reistijd en het klimaat vind je op onze klimaat pagina.

Tijdsverschil: In Georgië is het 3 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 2 uur vroeger.

Bellen en internet: Het mobiele netwerk van Georgië is prima. Het internet in Georgië wordt steeds verder uitgebreid. Veel hotels, restaurants en bars bieden wifi aan. Meestal gratis.

Voltage: Je hebt geen wereldstekker nodig voor Georgië. Dezelfde stekkers en stopcontacten als hier in Nederland worden gebruikt.

Praktisch Georgie
Praktisch Georgie

Taal

De officiële taal in Georgie is het Georgisch. Daarnaast wordt er ook Russisch en Armeens gesproken. In Georgië wordt beperkt Engels gesproken, maar dit belemmert je niet. Met handen en voeten kom je een heel eind. Doordat de locals zo gastvrij zijn, doen ze er alles aan om je te begrijpen. Steeds meer jongeren spreken wel goed Engels.

Eten en drinken

Het eten in Georgië is heerlijk en veilig. Je zou het wellicht niet verwachten, maar het eten is erg gevarieerd en gemaakt van lokale producten. Gastvrijheid hebben de locals hoog in het vaandel staan. Je voelt je ontzettend welkom. Het zal vast een keer voorkomen dat er speciaal voor jou een fles wijn wordt open getrokken of een maaltijd is bereid.

Veilig reizen in Georgië

Het reizen door Georgië is veilig en wie de highlights van het land wil zien, hoeft zich hier eigenlijk geen zorgen over te maken. Een gebied waar het nog onrustig kan zijn is Zuid-Ossetië, maar daar kom je zeker niet. Bij ons reis je met je chauffeur door het land en die weet heel goed welk gebied vermeden moet worden. Daar reizen wij ook niet doorheen.

Georgiërs houden van een borrel, óók als ze nog naar huis moeten rijden. Dat is wellicht het grootste gevaar qua veiligheid. Voor ons nog een reden om de reizen met chauffeur te regelen. Hij weet goed wat hij op de weg kan verwachten.

Vervoer Georgie 4WD
background-pattern