Riksja Travel Georgië

Naar boven

Bezienswaardigheden in Georgië

Algemene informatie

rondreis georgie

Deze bezienswaardigheden moet je gezien hebben

Tbilisi

Tbilisi is de hippe en moderne hoofdstad van Georgië. In de stad zie je nog veel oude elementen van vroeger terug. In het oude deel van Tbilisi vind je veel bezienswaardigheden zoals zwavelbaden, een kathedraal en de grootste kerk van Georgië. Neem een kabelbaan omhoog de heuvel op en bezoek het Narikala Fort. De Agmashenebeli is een gezellig straatje vol met kroegjes en wijnbarretjes.

Vardzia

Vardzia is wel een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Georgië. Het staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een stad met klooster en allemaal kleine ruimtes die zijn uitgehakt in een rotswand. Dit is in de twaalfde eeuw gedaan door Monniken, met als doel de stad te beschermen. Het wordt gezien als een van de wonderen van Georgië. De schattingen over het aantal bewoners en het aantal ruimtes lopen uiteen van honderden tot duizenden. Helaas maakte een aardbeving aan het einde van de 13e eeuw een einde aan de drukke en geheime stad Vardzia. Een groot deel van de ruimtes stortten in, waardoor veel van de ruimtes zichtbaar werden. Je kan door het grootste deel van Vardzia zelf rondlopen. Er wonen nog steeds een aantal monniken in een afgeschermd deel van het complex.

georgie

Batumi

Batumi is een prachtige stad gelegen aan de kust van de Zwarte Zee. Het is een populaire badplaats voor Georgiërs en Turken. Je kan hier genieten van heerlijke stranden en veel zon. Slenter over de 1,5 kilometer lange boulevard en kijk je ogen uit naar de prachtige bouwwerken. Batumi is namelijk na Tbilisi een van de mooiste steden van Georgië. In Batumi vind je ook een oud stadscentrum met veel historische bezienswaardigheden en gezellige pleintjes.

Kazbegi

Dit mooie stadje is gelegen in het noorden van Georgië en wordt omringd door het Kaukasus gebergte. Hier vind je ook Kazbegi National Park en de Kazbek berg. Dit is een prachtige plek voor wandelingen en je kan hier genieten van fantastische uitzichten. Daarnaast vind je bij Kazbegi ook het iconische kerkje op een heuvel; de Gergeti kerk. De heuvel wordt omgeven door besneeuwde bergtoppen; een schitterend gezicht. Je kunt de kerk ook vanbinnen bezichtigen.

Natuur Georgië - Trinity Kerk
Natuur Georgie - wijngebied Kakheti

De wijngaarden in Kakheti

Kakheti is een provincie gelegen in het oosten van Georgië. Hier vind je groene weides, besneeuwde bergtoppen, leuke stadjes en talloze wijngaarden. Tijdens een wijntocht leer je alles over de Georgische wijnen.

Gelati klooster

Het Gelati klooster staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanaf Kutaisi is het zo’n 20 minuten rijden naar het klooster. Het klooster is in de twaalfde eeuw door koning David de Bouwer gebouwd. Gelati was echter niet alleen een klooster, maar ook een belangrijk centrum van wetenschap en onderwijs. Binnenin de kerk vind je een gouden mozaïek van de heilige Maria en fraaie muurschilderingen.

background-pattern