Naar boven

Gezondheid in Georgië

Algemene informatie

Georgië uitzicht
Gezondheid Georgië

Gezondheid

Voor alle landen, zo ook Georgië geldt: ga goed voorbereid op reis. De medische voorzieningen in Georgië zijn beperkt, zeker in de kleinere dorpen. Sluit voordat je gaat dan ook een goede reisverzekering af. Mocht je gezondheidszorg in Georgië nodig hebben, houd er dan rekening mee dat je vaak contant moet afrekenen.

We willen vooropstellen dat we geen gezondheidsinstelling zijn en we dus geen medisch advies mogen en kunnen geven over de vaccinaties die jij persoonlijk nodig hebt voor je reis. We kunnen je natuurlijk wel vertellen wat er over het algemeen aangeraden wordt. Vaccinaties voor een reis door Georgië die veelal aangeraden worden zijn DTP en Hepatitis A. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl. Deskundige artsen komen thuis of op kantoor langs wanneer het jou uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend, om advies te geven en direct in te enten. De rekening wordt rechtstreeks naar je zorgverzekering gestuurd, wel zo handig. Vaak worden het consult en/of de vaccinaties zelf ook nog eens vergoed.

Verder komt er van juni tot en met oktober in het grensgebied met Azerbeidzjan malaria voor. De malariamug steekt vooral tussen zonsondergang en zonsopgang dus ben je meerdere dagen in de buurt van het malariagebied gebruik dan DEET, een goede klamboe en ook lange kleding is aan te raden. Neem contact met je lokale GGD op om jouw vaccinaties en voorzorgsmaatregelen verder te bespreken als je hier meer informatie over wilt.

Het water uit de kraan kan over het algemeen gedronken worden. Toch kiezen de meeste locals voor water uit flessen. Wij raden je daarom ook aan om geen water uit de kraan te drinken. Drink water uit een fles of vul je eigen drinkfles bij gefilterde watertappunten. Wil je water uit de natuur drinken, drink het dan uit een verse bron in de bergen of nationale parken, liefst met een filter.

background-pattern