Naar boven

Autohuur

Vervoer & verblijf

Autohuur Argentinië en Chili

Niet alleen de natuur zorgt voor afwisseling tijdens je Argentinië en Chili reis, ook het vervoer onderweg. Zo reis je naast binnenlandse vlucht en (nacht) bus ook per huurauto. Argentinië, wat alleen al zo’n 66 keer groter is dan Nederland, leent zicht niet voor een gehele rondreis per huurauto vinden wij. Sommige afstanden zijn zo immens dat je dagen zou moeten rijden over desolate, slecht onderhouden wegen dwars door eentonige landschappen. Wij denken dat je deze tijd beter kunt besteden, je hebt immers geen maanden de tijd.

Bij Riksja Argentinië hebben wij dan ook een aantal bouwstenen ontwikkeld waarbij je in alle vrijheid met je eigen huurauto rijdt en je onderweg geniet van de veelzijdigheid van de omgeving en leuke stops, je bent tenslotte op vakantie. In zowel Argentinië als Chili hebben we meerdere plekken gevonden die wij qua afstand en route geschikt vinden om per huurauto te verkennen. We hebben gekozen voor twee verschillende verhuurmaatschappijen waarbij we gelet hebben op de keus aan en de kwaliteit van de auto’s, verzekeringen, het eigen risico en natuurlijk het prijsniveau.

Autohuur Argentinië

In Argentinië hebben we drie plekken geselecteerd waar wij het zelf een toegevoegde waarde vonden om de vrijheid te hebben van rondrijden met een huurauto. Op het schiereiland Peninsula Valdes ga je per huurauto op zoek naar wildlife en slaap je in het kleine eilanddorp vlakbij het vertrekpunt van walvistochten per zodiac. In het verrassende noorden van het land hebben we een selfdrive samengesteld welke bestaat uit twee bouwstenen. Je rijdt ten noorden van Salta langs zoutvlaktes, indianendorpen en roodgekleurde bergen om vervolgens de route zuidwaarts te volgen naar de wijnregio waar je proeft van wit en rood. Ook in het merengebied hebben we een leuke route samengesteld, vraag je reisspecialist naar de route.

De wegen op deze routes zijn veelal niet geasfalteerd dus rijd voorzichtig en houd je aan de snelheidslimiet. Onderweg heb je weinig tot geen bereik met je telefoon dus het is handig als je weet hoe je een band moet verwisselen.

Verdere handige weetjes voor autohuur in Argentinië:
 • Je creditcard dient als borg waarbij de hoogte kan oplopen tot $ 3500 bij een categorie sport. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld twee creditcards te gebruiken om garant te kunnen staan voor de borg.
 • In Argentinië is het niet verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben als je een auto wilt huren. Een geldig rijbewijs uit eigen land is voldoende.
 • De minimum leeftijd voor autorijden in Argentinië is 21 jaar.
 • In het geval van een ongeval is de bestuurder verplicht dit direct te melden aan zowel de politie als de verhuurmaatschappij.

Autohuur Chili

In Chili hebben we twee plekken geselecteerd waar wij het zelf een toegevoegde waarde vonden om de vrijheid te hebben van rondrijden met een huurauto. In het beroemde nationale park Torres rijd je of links- of rechtsom en zo heb je meer kans op het zien van de iconische torentjes. In het midden van het langgerekte Chili hebben we zelf een route samengesteld waarbij je door het merengebied heen slingert, bijna letterlijk om de met sneeuw bedekte vulkanen heen.

De wegen op deze routes zijn veelal niet geasfalteerd dus rijd voorzichtig en houd je aan de snelheidslimiet. Onderweg heb je weinig tot geen bereik met je telefoon dus het is handig als je weet hoe je een band moet verwisselen.

Verdere handige weetjes voor het auto huren in Chili:
 • Je creditcard dient als borg waarbij de hoogte kan oplopen tot circa US $ 3500.
 • In Chili is het verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben als je een auto wilt huren. Zorg er ook voor dat je je paspoort bij de hand hebt als je gaat rijden.
 • Een tweede bestuurder is inclusief, maar dient wel geregistreerd te worden bij de verhuurmaatschappij.
 • Het is niet toegestaan om, zonder toestemming van de verhuurmaatschappij, buiten de landgrenzen van Chili te gaan rijden.
 • De minimum leeftijd voor het huren van een auto in Chili is 22 jaar.
 • In het geval van een ongeval is de bestuurder verplicht dit direct te melden aan zowel de politie als de verhuurmaatschappij.
 • Voordat je de auto in stapt zal de verhuurmaatschappij alle voorwaarden met je doornemen en deze dien je te ondertekenen.
car mountain of seven color argentina
background-pattern