Naar boven

Bariloche: Zeven meren in de Andes

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bariloche
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  halve dag kajakken met gids over diepblauw meer
 • Reissom:
  vanaf € 435,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  september t/m mei
✓ Ontspannen verblijf in het Argentijnse merengebied

✓ Kayaktour met gids over diepblauw meer

✓ Overnachtingen in kleinschalig hotel aan het water net buiten Bariloche
bariloche-reis-eten
Decorative torn edge

Dag 1 – Bariloche, aankomst

Je wordt van de luchthaven naar het hotel nabij Bariloche gebracht. We vonden enkele kleinschalige hotels met leuke sfeer op loopafstand van het centrum van de stad, waar je je meteen thuis voelt. Vanuit je kamer heb je uitzicht over het meer. Neem oordopjes mee want het kan gehorig zijn.

Op 25km buiten de stad vind je een van de mooiste hotels ter wereld, het Llao Llao resort, waar ook prins Willem-Alexander en Máxima verbleven. Het gebied rond het resort is zeer geschikt om een mooie wandeling te maken. Drink na afloop een kopje thee in het restaurant. Bariloche wordt ook wel het Zwitersland van Argentinië genoemd en dit merk je vooral in de plaatselijke horeca: Casita Suiza biedt kaasfondue, steengrill, zuurkool en kuchen (taart) aan. Of eet forel bij Familia Weiss.

Decorative torn edge

Dag 2 – Bariloche, kayaktocht

’s Ochtends ben je vrij om de stad te verkennen. Het is een kwartier lopen naar het centrum, het Centro Civico. Onderweg zie je winkels met skikleding en chocolade. Op het plein vind je een VVV bureau en het hoog aangeschreven Patagonia museum (op dinsdag gesloten).

’s Middags ga je de stad uit en de bergen in. Je wordt rond 14:00 uur opgehaald en rijdt in een half uur naar Lago Gutierrez. Hier ga je na een briefing samen met een gids per kayak het meer op. De volgende twee uur glijd je over het diepblauwe water. Bergen met wit besneeuwde toppen om je heen, naald- en loofbossen en verder stilte, af en toe vogelgefluit. Om ongeveer 18:00 uur ben je terug bij het hotel.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bariloche, vertrek

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Omdat Bariloche midden in Argentinië en vlakbij de Chileense grens ligt, is het een handig knooppunt. Neem de nachtbus naar Puerto Madryn voor Walvisstaarten en autopaden of vlieg naar de watervallen bij Iguazú.

De bouwsteen Passage to Chile is een indrukwekkend boot-bustraject dwars door de Andes. De route door de bergen kostte vroeger drie maanden en kon alleen te voet of te paard afgelegd worden. Nu is het een comfortabele tocht met catamaranboten, aircobussen en uitleg van gediplomeerde gidsen bij de grens. Niet alleen een manier om van A naar B te komen, maar een hoogtepunt op zich.

Decorative torn edge

Extra dag(en) in Bariloche

Vanwege de natuur en de gezelligheid is het een logisch idee om wat langer in Bariloche te blijven. Maak bijvoorbeeld een bootexcursie naar Isla Victoria. Met een catamaran vaar je vanaf Puerto Panuelo (bij het Llao Llao resort) in een half uur naar het eiland waar je je eigen tijd indeelt en wandelt door het zeldzame, kaneelkleurige arrayanesbos. Prijs € 140,- p.p. inclusief lunch op het eiland. Rond 19:00 uur ben je terug in het hotel.

Wil je iets actiefs doen: ga dan paardrijden of huur een mountainbike en fiets langs het meer,  omhoog naar de Cerro Campanario (mooi uitzicht, wel pittig, ook per kabelbaan bereikbaar) of de Cerro Otto (lager, uitzicht in roterend restaurant).

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Bariloche: Zeven meren in de Andes

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Rondje Andes

 • Reissom:
  € 330,- p.p. bij 2 personen (inclusief 3 dagen autohuur)
 • Inbegrepen:
  Veelzijdige selfdrive door het merengebied bij Bariloche

Heb je langer de tijd en wil je meer zien van dit gebied, plan dan onze bouwsteen ‘Rondje Andes’ in. Een route van drie dagen, waarbij je per huurauto 150 kilometer aflegt over deels onverharde, bochtige wegen. Je slaapt twee nachten in San Martin de Los Andes.

De route tussen Bariloche en San Martin de Los Andes staat bekend als de ‘Ruta de Los Siete Lagos’ (de Zevenmerenroute). Je passeert kraakheldere meren met daarachter de besneeuwde bergtoppen van de Andes. We organiseren geen excursies tijdens deze bouwsteen, zodat je alle tijd hebt voor een bezoek aan het Nahuel Huapi National Park of het Lanin National Park, met de gelijknamig vulkaan.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Walvissen Argentinië
bouwsteen

Walvisstaarten en autopaden

 • Peninsula Valdés
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Chili reis: Lago Nahuel Haupi Bariloche Argentintie
bouwsteen

Passage to Chile

 • Bariloche (Argentinië) – Puerto Varas (Chili) of v.v.
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 710,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern