Naar boven

¡Salud! Op de wijnroute

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cafayate - Cachi
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  fietsverhuur met bodega tips
 • Reissom:
  vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  vanaf € 375,- per 4x2 auto
 • :
  4 dagen huurauto inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en WA verzekeringen
 • Reisperiode:
  gehele jaar
✓ overnacht in het hart van Argentinië’s witte wijnstreek

✓ in alle vrijheid rijd je de wijnroute met je huurauto

✓ afwisselende natuur met wijnvelden, kleurrijke valleien, en cactussen

✓ fietsverhuur met bodega tips inclusief, zodat je wijn kunt proeven in verschillende wijnhuizen
Argentinië wijnroute
Decorative torn edge

Dag 1 – Salta – Cafayate, aankomst

reistijd: circa 4,5 uur inclusief stops

Heb je hiervoor de bouwsteen ‘Salta, in gaucho galop’ gedaan, dan sta je wellicht op met wat spierpijn van de paardrijdtocht van gisteren. Na het ontbijt vertrek je richting de wijngebieden. Het grootste gedeelte gaat over een geasfalteerde weg maar heeft een bijzonder toetje. Het laatste deel van de route brengt je door het landschap van Quebrada de Cafayate met kleuren die van lichtroze via terracotta naar dieprood en donkerpaars gaan. We plannen vandaag bewust niets in, zodat je onderweg op deze mooie route kunt stoppen waar je wilt om foto’s te maken. Met een ligging op 1660 meter hoogte en een mild klimaat, is Cafayate uitermate geschikt voor wijnbouw. De witte wijn die hier vandaan komt is dan ook zeer geliefd en wordt geroemd in de hele wereld, zoals de Vino Torrontes. In Cafayate zijn en niet de lokale witte wijn proeven is dan ook ondenkbaar.  Je verblijft op een blok lopen van het centrale plein zodat je ’s avonds kunt genieten van een glas wijn uit de regio.

Decorative torn edge

Dag 2 – Cafayate, fietsen

We regelen huurfietsen vandaag waarmee je op eigen houtje en tempo enkele bodega’s in en rondom Cafayate kunt bezoeken. Wij genoten met volle teugen want je hoeft nu niks uit te spugen. Controleer voordat je op pad gaat de banden en remmen goed, want het zijn niet de gazelles die je in Nederland gewend bent. Twee bodega’s die we aanraden in Cafayate zelf zijn Domingo Hermanos en El Esteco. Op 8 km buiten het dorp ligt onze favoriete bodega San Pedro de Yacochuya, een erg oude bodega met een geschiedenis die teruggaat tot 1850. Hier vind je minder bekende maar minstens zo smaakvolle wijnen. Beslis ter plaatse met behulp van de informatie van onze lokale partner waar je naartoe fietst, entreegelden zijn ter plaatse te betalen. Aan het eind van de middag rijd je terug naar het dorp en lever je de fiets weer in.

Decorative torn edge

Dag 3 – Argentinië wijnroute – Cafayate, vertrek naar Cachi

reistijd: circa 5,5 uur inclusief stops

Wij deden het ‘s ochtends rustig aan, al hangt een en ander af van hoeveel je precies hebt genoten van de lokale wijnen. De route van vandaag is niet de snelste weg terug naar Salta, maar de nacht in het adobedorpje Cachi waar je vanavond slaapt maakt dit meer dan waard. Wij vonden dit het mooiste stuk van de hele route rondom Salta; met groene valleien en dramatische, schrale bergen. Stop onderweg zeker even in Molinos, een piepklein dorp tussen de desolate, kale bergen. De kerk van dit dorpje is een beschermd historisch monument. Drink een kop koffie of lunch op het beschaduwde pleintje nadat je het dorp bekeken hebt. Na ongeveer drie uur rijden, duiken bijna als verrassing de adobe huisjes van Cachi tussen de uitgestrekte bergen voor je op. Het is met 1500 inwoners de belangrijkste plaats in de vallei, op 2200 meter hoogte. Je hebt de middag vrij om de dorpssfeer op te snuiven of in de omgeving rond te rijden, bijvoorbeeld naar Las Pailas waar je prachtig kunt wandelen.

Decorative torn edge

Dag 4 – Cachi, vertrek naar Salta

reistijd: circa 5 uur inclusief stops

Word net als het dorp langzaam wakker en doe rustig aan. Vandaag start je het laatste gedeelte van de selfdrive. De route gaat sinds kort grotendeels over een verharde weg. We raden aan om niet al te hard te rijden zodat goed kunt genieten van de omgeving. Wij kochten in Cachi nog wat versnaperingen want onderweg kom je nauwelijks ‘leven’ tegen. Je komt door het nationale park Cardones wat bekend staat om de enorme cactussen, erg fotogeniek. Het laatste stuk naar Salta is weer geasfalteerd. Meestal plannen we nog een extra nacht in Salta in zodat je de volgende ochtend op een rustig tempo de Andes outback drive begint.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

¡Salud! Op de wijnroute

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

wijnroute argentinie bodega
wijnroute argentinie bodega slapen
cafayate hotel zwembad
Variant
1

¡Salud! Op de wijnroute - Special stay wijnbodega

 • Reissom:
  € 295,- p.p. bij 2 personen in wijnbodega (zonder fietsen)
 • Inbegrepen:
  1 nacht op een werkende wijnbodega in Cafayate en 1 nacht in een knusse hosteria in Cachi

Slapen in stijl van de omgeving doe je volgens ons op een oude wijnbodega. Midden tussen de wijnranken en de ‘huiswijnen’ binnen handbereik. De comfortabele kamers zijn stijlvol ingericht en kijken uit op de tuin of de wijnvelden. Aangezien de bodega op 15 minuten rijden met de auto van Cafayate ligt, regelen we geen fietsen. Met de auto kun je naar de bodega’s in Cafayate rijden om zo meerdere wijnen te proeven uit de omgeving. ‘Thuis’ geniet je van de ‘blanco’ en ’tinto’ uit eigen kelder, zonder uitspugen. Het eerste glas krijg je van het huis.

We hebben gekozen voor een kleine bodega waardoor de beschikbaarheid van de kamers beperkt is. Wil je hier verblijven dan raden we je aan om enkele maanden van te voren te starten met het bouwen van je reis samen met één van onze ervaren reisspecialisten.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

car mountain of seven color argentina
bouwsteen

Andes outback drive

 • Salta – Tilcara - Salta
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern