Naar boven

Geld in Argentinië

Voorbereid op reis

Geldzaken in Argentinië en Chili

De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse Peso. De koers in september 2020: €1 = ARS $88,70. De munteenheid in Chili is de Chileense peso. In september 2020 was de koers: €1 = CLP $929.

Pinnen kan in Argentinië en Chili vrijwel overal. In elk geval op luchthavens en in alle steden. Wel is het belangrijk je te realiseren dat pinnen in Argentinië erg duur is. Je betaalt per transactie en kunt maximaal €80‐€100 per keer opnemen uit de automaat. Voordeliger is het om ter plaatse euro’s te wisselen. We raden hierom aan een voorraadje contant geld mee te nemen om ter plaatse te wisselen. In de natuurparken Torres del Paine en in El Chalten zijn geen banken of pinautomaten dus zorg dat je hier voldoende contant geld bij je hebt.

Je pinpas kun je niet vanzelfsprekend buiten Europa gebruiken. Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

Credit Card: Zowel Visa, Mastercard, als American Express kaarten zijn in Argentinië en Chili geaccepteerd als betaalmiddel.

In restaurants, cafés, aan taxichauffeurs en andere dienstverleners, is 10% fooi gebruikelijk als je tevreden bent over de service.

background-pattern