Naar boven

Overnachten in Argentinië

Vervoer & verblijf

Overnachten in Argentinië en Chili

Tijdens je reis met Riksja Argentinië slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben voor onze bouwstenen (korte reizen Argentinië en korte Chili reizen) gezocht naar kleinschalige accommodaties, weg van de grote hotels, en naar afwisseling in de reis. Begin je reis in een boutique hotel of verblijf op een werkende wijnbodega. Spot de walvissen al vanuit je slaapkamer of beleef Patagonische sferen in je knusse hosteria met zachte schapenvellen op de stoelen. Onze ervaren reisspecialisten helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes.

De accommodaties hebben we zelf bezocht en uitgekozen. Ligging, sfeer en servicegerichtheid vinden wij belangrijk, evenals de prijs. In Argentinië en Chili ligt de verhouding tussen prijs en kwaliteit anders dan je misschien gewend bent in Aziatische landen; je krijgt minder comfort voor een hogere prijs. We hebben ervoor gekozen om niet te beknibbelen op de eerder genoemde punten om zo onze prijzen ‘kunstmatig’ laag kunnen houden. Volgens ons zijn de overnachtingen een belangrijk aspect tijdens een intensieve rondreis.

Karakteristieke hosteria

Hotels in Latijns-Amerika worden vaak hosteria genoemd, wat herberg betekent. Qua huiselijke sfeer en kleinschaligheid komt dit overeen met onze categorie ‘karakteristieke hosterias’. De geselecteerde herbergen zijn bovendien schoon en hebben een goede locatie. Wel hebben we ervoor gekozen dat je een eigen kamer en eigen badkamer hebt. Voldoende comfort is tenslotte onmisbaar tijdens een intensieve reis.

Gedurende onder andere onze bouwstenen IJzers onder, gletsjer op, Zeven meren in de Andes en Waterval in het regenwoud verblijf je in een karakteristieke hosteria.

Special stay

Bij de selectie van dit type overnachtingen waren locatie en comfort onze belangrijkste uitgangspunten waardoor ze ietsjes duurder zijn. De locatie van de special stays zorgt veelal voor een bijpassend ‘special view’ of een bijzondere beleving zoals midden in een tangowijk of op een werkende wijnbodega. Vraag je reisspecialist naar waar het in jouw reis de moeite waard is om een special stay op te nemen.

Eenvoudige accommodatie

Dit zijn simpele, maar redelijk comfortabele accommodaties. Je hebt een eigen kamer met eigen faciliteiten. We raden wel aan voor de zekerheid oordopjes mee te nemen, de muren zijn vrij dun. Deze overnachtingen dragen bij aan het ultieme gevoel van vrijheid dat je in de natuurparken zult ervaren. De overnachtingen tijdens de bouwstenen Veters vast bij Chalten en Andes outback drive zijn hiervan goede voorbeelden.

Simpele refugio

Refugio is Spaans voor ‘onderdak’ of ‘schuilhoekje’ en dat dekt de lading redelijk. Je slaapt in een stapelbed en deelt je kamer en de faciliteiten met andere wandelaars. Warm water is hier schaars dus we raden aan om ’s ochtends vroeg te douchen. Wij vinden de saamhorige sfeer in een refugio goed passen bij het karakter van een (meerdaagse) trekking. Tijdens de bouwstenen Eigenwijs rondje Torres en Actief op Chileense hoogte verblijf je in een refugio.

Ook nachtbussen scharen we onder deze categorie. Er is een wc aan boord en de stoelen kunnen bijna helemaal plat, dat maakt slapen een stuk makkelijker.

background-pattern