Naar boven

Andes outback drive

bouwsteen

 • Reisschema:
  Salta – Tilcara - Salta
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  in alle vrijheid per huurauto de omgeving verkennen
 • Reissom:
  vanaf € 160,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  vanaf € 285,- per 4x4 auto
 • :
  3 dagen 4x4 huurauto inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en WA verzekeringen
 • Reisperiode:
  gehele jaar
✓ met een huurauto dwars door het rode hart van Zuid-Amerika

✓ warmere temperaturen, cactussen, indianendorpjes en roodoranje

✓ overnacht in een authentiek bergdorp

✓ optionele lama wandeling met lunch (inclusief een goed glas wijn)

car mountain of seven color argentina
Decorative torn edge

Dag 1 – Salta – Tilcara

reistijd circa 4 uur

Na het verblijf in Salta, rijd je vandaag richting de Humahuaca kloof in het noorden van de provincie. Onderweg kom je in Boliviaans-achtige dorpjes en bizar gevormde en gekleurde rotsformaties. Vanaf Salta rijd je in tweeënhalf uur over een smalle en kronkelige weg naar (San Salvador de) Jujuy, de drukke hoofdstad van de provinice. Vanaf hier is het nog anderhalf uur over een geasfalteerde weg. Het eerste stuk is bijna tropisch groen, maar na elke kilometer wordt het landschap droger en dramatischer. Het laatste stuk rijd je al door de rood-oranje Quebrada (kloof) Humahuaca. De altijd waaiende wind veroorzaakt veel stof waardoor wij het niet ideaal vonden om ín een kloofdorpje te verblijven.

Decorative torn edge

Wij kozen voor Tilcara, enkele kilometers verderop. We hebben voor deze plaats gekozen, omdat we dit dorp erg authentiek vonden ten opzichte van bijvoorbeeld Purmamarca. In Tilcara ligt een archeologisch museum en een Incafort. Ook kun je er een wandeling maken naar The Devils Throat, een waterval of wandelen bij grotten in de omgeving. Je verblijft in een klein en knusse slaapplek met schone kamers met verwarming (voor ’s avonds en ’s nachts want dan koelt het flink af). Je onderkomen is gebouwd uit lokale materialen en volgens lokale tradities waardoor het goed past bij het berglandschap rondom.

Nadat we waren geïnstalleerd verkenden wij het rustige dorp.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tilcara, bezoek aan de Salinas Grandes

Vandaag ga je de Salinas Grandes ontdekken. Deze liggen op ongeveer 2,5 uur rijden (inclusief stops) vanaf Tilcara. Aangekomen bij deze zoutvlaktes kun je een gids vragen mee te rijden in je auto. De gids kan je van alles vertellen, maar het allerleukste is dat zij precies weten hoe je die toffe foto’s kunt maken. Vergeet dus je camera niet mee te nemen.

We raden aan om de Salinas Grandes te bezoeken vanuit Tilcara. Het is mogelijk om deze te bezoeken op de terugreis naar Salta, maar de weg bij San Antonio de los Cobres is onverhard, slecht onderhouden en gevaarlijk. Daardoor alleen geschikt voor avontuurlijke reizigers die veel rij-ervaring hebben én voldoende budget voor een 4×4 huurauto.

We raden ten alle tijden aan bij de lokale autoverhuurder na te gaan welke wegen geadviseerd worden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Tilcara – Salta

reistijd circa 3 uur

Vandaag kun je de natuur en dorpen in de Quebrada ontdekken. Wanneer je de plaatsen Maimara, Purmamarca en Humahuaca wilt bezoeken, heb je de auto nodig. Kenmerkend voor deze dorpen zijn de geplaveide straten, lemen huizen en kleine kerkjes. De mensen dragen hoeden en poncho’s en kinderen hebben de typische, door zon en wind verweerde gezichten. Ze praten naast Spaans vaak Quechua, de lokale indianentaal die stamt van de Inca’s.

Tussen Tilcara en Humahuaca passeer je de Steenbokskeerkring. Humahuaca ligt aan het einde van de Quebrada op zo’n 45 km rijden van Tilcara. Op de markt met Indiaanse kunstnijverheid koop je leuke souvenirs en het folklore museum heeft veel interessante dingen. In Purmamarca zijn de kleine huizen van aardeklei, tegen de Zevenkleurenberg gebouwd; de Cerro de los Siete Colores. Het is de bekendste plek in de Quebrada en dankt z’n kleuren aan de mineralen in de bergen.

Aan het einde van de dag rijd je in ca. 3 uur weer terug naar Salta waar je meestal nog een nacht verblijft. De meeste reizigers houden de auto en vervolgen de selfdrive Argentinië zuidwaarts waar je gaat fietsen langs (werkende) wijnbodega’s, en gaat proeven natuurlijk. Deze route brengt je langs vruchtbare valleien met Andespieken op de achtergrond en surrealistische vlaktes met metershoge cactussen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Andes outback drive

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Lama wandeling met lunch

 • Reissom:
  € 95,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Een Spaanstalige gids, lunch en (natuurlijk) een lama

Wandel met een lama als begeleider, geniet van uitzichten op gekleurde bergen en ontspan tijdens een versbereide lunch met een goed glas wijn. Een ervaring die je gegarandeerd lang bij blijft. Samen met je eigen lama wandel je door de bergen bij Tilcara. Een kleine stichting die de lama’s een warm hart toedraagt organiseert de tocht. Je lokale (Spaanstalige) gids wandelt mee en bereidt de lunch op een mooi uitzichtpunt. De wandeling is goed te doen omdat de lama’s het ritme bepalen en in een rustig tempo lopen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Argentinië wijnroute
bouwsteen

¡Salud! Op de wijnroute

 • Cafayate - Cachi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern