Naar boven

Buenos Aires: Romantiek en oud chique

bouwsteen

 • Reisschema:
  Buenos Aires
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Privé tour naar lokale hotspots
 • Reissom:
  vanaf € 280,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  gehele jaar
✓ Persoonlijk ontvangst met transfer en welkomstmeeting

✓ 2 nachten verblijf in sfeervol hotel in Palermo

✓ Privé-stadstour met local naar favoriete plekken van de Porteños (inwoners Buenos Aires)

Decorative torn edge

Dag 1 – Buenos Aires, aankomst

De meeste reizigers komen ‘s avonds laat aan op het vliegveld van Buenos Aires. Vlieg je niet met KLM/Air France dan land je aan het begin van de dag en heb je alvast een veelbelovend uitzicht over de stad en de haven. In de aankomsthal staat onze vertegenwoordiger op je te wachten en ontvang je het informatiepakket met vouchers. Tijdens de rit naar je hotel neemt hij de hele reis met je door en kun je eventuele vragen stellen. Je slaapt in de hippe wijk Palermo of San Telmo, een laagbouwwijk met kinderkopstraatjes, statige panden en oude bomen. In deze populaire wijk zijn veel winkels en restaurants. De kamers van het kleinschalige hotel zijn modern en sfeervol ingericht. Wij voelden ons er direct thuis.

Decorative torn edge

Dag 2 – Buenos Aires, stadsverkenning met lokale inwoner

De volgende ochtend ontmoet je een lokale Porteño. Samen bezoek je enkele hoogtepunten maar ga je vooral naar zijn favoriete en minder bekende plekken. Zo ga je bijvoorbeeld naar het park, drinkt wat in zijn koffiebarretje en slentert samen door zijn favoriete (winkel)straatjes. De toeristische hotspots kun je met een reisgids gemakkelijk zelf bezoeken. De bijzondere plekken die je met je local bezoekt staan hier meestal niet in beschreven, maar laten je juist kennismaken met de andere kant van Buenos Aires. Aangezien de Argentijnse hoofdstad verdeeld is over verschillende wijken en de afstanden groot zijn, maak je gebruik van het openbaar vervoer. Bij aanvang kun je eventuele speciale wensen met je local bespreken. Rond lunchtijd zet hij je af bij zijn favoriete restaurant waar je afscheid neemt en (optioneel) geniet van een welverdiende lunch.

Decorative torn edge

’s Middags heb je de tijd om zelfstandig op pad te gaan, je weet immers de weg al een beetje. Wandel langs de gekleurde huizen in La Boca’s bekendste straat en bezoek de begraafplaats waar Evita begraven ligt. ’s Avonds bezochten wij op aanraden van de gids een milonga waar de tango tot in de late uurtjes gedanst wordt. De echte ‘underground-milonga’s raden we af maar je gids weet precies welke voor reizigers de leukste zijn.

Tip:

Wel of geen voetbalfanaat, een wedstrijd van de Boca Juniors bijwonen (de club waar Maradona ooit speelde) is voor veel reizigers een bijzondere happening. Heb je interesse, vraag je reisspecialist dan om extra informatie.

Decorative torn edge

Dag 3 – Buenos Aires, vertrek

Na twee nachten Buenos Aires reizen de meeste reizigers door naar de meest zuidelijke stad van de wereld. Reis je in het walvisseizoen (tussen juni en december) dan kun je doorvliegen naar de oostkust voor walvisstaarten en autopaden. Heb je een nacht over in je reisschema dan is een extra nacht in de Argentijnse hoofdstad altijd goed besteed.

Tip:

Porteños eten laat, de meeste restaurants openen pas rond 20:00 uur hun deuren. Wij dronken eerst een wijntje in één van de vele bodega’s die Buenos Aires kent. In Palermo raden we wijnbar La Cava de Rovere aan die vanaf 12:00 uur ’s middags geopend is.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Buenos Aires: Romantiek en oud chique

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Happen en trappen in Buenos Aires

 • Reissom:
  vanaf € 90,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Halve dag fiets & food tour met gids

Een leuke manier om Buenos Aires én de lokale keuken te leren kennen is op de fiets. Met je gids fiets je door verschillende wijken en proef je letterlijk en figuurlijk de sfeer. Je gids loodst je veilig door het verkeer over de vele fietspaden die Buenos Aires rijk is. Je komt bij de lokale tentjes die je zelf niet zou hebben gevonden. Zo proefden wij de beste huisgemaakte empenada’s in de kleurrijke wijk Boca. En wat dacht je van de populaire snack ‘Choripan’ in de overdekte food hallen in de tangowijk San Telmo? Ook aan de vegetariërs is gedacht. Intussen hoor je alle ins en outs over de stad en leer je interessante feitjes over het leven in Buenos Aires in het verleden en in het heden.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Patagonie reis
bouwsteen

Ushuaia – Vuurland, waar de Zuidpool begint…

 • Ushuaia
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Walvissen Argentinië
bouwsteen

Peninsula Valdés selfdrive: Walvisstaarten en autopaden

 • Peninsula Valdés
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern