Riksja Travel Sicilië

Naar boven

Geld in Sicilië

Voorbereid op reis

Sicilië - vakantie
Sicilië - vakantie

Geld in Sicilië

Net zoals in Nederland betaal je op Sicilië met de Euro. Dit maakt jouw Sicilië reis gemakkelijker. Zorg ervoor dat je altijd genoeg cash geld op zak hebt aangezien je niet overal met een pinpas of creditcard kan betalen. Creditcards worden op de meeste plekken geaccepteerd. Ook in winkels en restaurants is het vaak niet mogelijk om met de normale pinpas te betalen, maar een creditcard werkt soms wel. Ga hier echter niet vanuit, want het kan zomaar zijn dat deze ook niet wordt geaccepteerd.

Creditcard voor autohuur

Voor het huren van een auto is een creditcard essentieel, omdat de borgsom ter plekke via je creditcard wordt gereserveerd. Bovendien moet de naam van de hoofdbestuurder overeenkomen met de naam die op de creditcard staat vermeld.

 

Fooien

Het is gebruikelijk om een fooi te geven in hotels, restaurants, bars en aan taxichauffeurs. Italianen geven over het algemeen 5% fooi met afronding naar boven. Dus hou als stelregel tussen de 5 en 10% aan. Ook in Sicilië geldt dat als je niet tevreden bent, je dit laat merken door geen fooi te geven.

Andere kosten

Naast de geboekte rondreis door Sicilië moet je rekening houden met ongeveer € 55,- per persoon per dag. Dit is inclusief maaltijden, fooien, benzine en entreegelden. Uiteindelijk ligt het natuurlijk aan jezelf hoeveel je uitgeeft, maar dit is een mooie richtlijn.

 

background-pattern