Riksja Travel Sicilië

Naar boven

Wie zijn wij?

Cefalu - Sicilie

Reizen met Riksja

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Sicilië-bouwstenen en Sicilië-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door het Sicilië. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Sicilië en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op Sicilië duurzaam reizen.

Riksja Travel - Sicilië Specialist

Ciao bella! Staat Sicilië op jouw reislijstje? Zeker doen! Een prachtige bestemming dichtbij huis. Inmiddels heb ik veel mooie en verre bestemmingen mogen zien, maar Sicilië blijft toch een van mijn favoriete bestemmingen in Italië. De landschappen zijn kenmerkend, maar ook zo verrassend. Van de imposante Etna vulkaan tot de mooie zandstranden aan de kust, de pittoreske dorpjes en wijnvelden in de regio Marsala, het struinen door de gezellige straten van Palermo en ook een stukje historie in Ragusa en Agrigento. Een echte must is om met eigen ogen de Eolische/vulkanische eilanden Lipari, Vulcano en Stromboli te bezoeken. Typisch voor deze eilanden zijn het lavagesteente, zwarte stranden en een groente natuur, dankzij de vruchtbare vulkaangrond. Je maakt er prachtige wandelingen en je kijkt je ogen uit. Uiteraard nip je ook van een heerlijk wijntje in de zon, proef je de heerlijke verse pasta’s en geniet je van de Siciliaanse zon. Ik barst van de tips, adviezen en vertel je er graag meer over!

Sicilië Lipari
Sicilië familiereis Cefalu

Onze partners ter plaatse

Op Sicilië werken wij samen met lokale partners die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staan. Omdat ze weten hoe onze reizen werken noemen we ze hierom ook collega’s. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Sicilië -reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Logo Riksja travel
background-pattern