Riksja Travel Sicilië

Naar boven

Klimaat en beste reistijd Sicilië

Algemene informatie

Sicilë-strand-Taormina
Sicilië Lipari

Aan de onderkant van de Italiaanse laars bevindt zich Sicilië, het grootste eiland van Italië. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en lange hete zomers. Het is vergelijkbaar met het klimaat van Noord Afrika. Door het bergachtige landschap kan het klimaat per regio erg verschillen. Het zuidoosten is over het algemeen warmer en droger dan het noordwesten. De beste reistijd voor een vakantie op Sicilië is van april tot en met september. Dit is namelijk de warmste en meest zonnige periode van het jaar. De temperaturen variëren tussen de 28 en 40 graden.  Als je de drukte wilt vermijden, zijn de maanden april, mei, oktober en november ideaal. Tijdens deze periode is het rustiger met toeristen en kun je het eiland goed verkennen. De temperaturen liggen dan rond de 20°C. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 9°C.

Regio Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Sicilië 13°C 13°C 14°C 17°C 22°C 26°C 29°C 30°C 26°C 22°C 17°C 14°C

 

Lente

In het voorjaar, van maart tot juni, is het overdag warm en zonnig, maar kunnen de avonden nog best fris zijn. De temperaturen schommelen gedurende deze periode tussen de 10 en 20 graden. De natuur komt langzaam tot leven met kleurrijke bloemen en bergen die bedekt zijn met groene tinten. De dagen worden langer en zonniger, waardoor het de perfecte periode is voor natuurliefhebbers en wandelaars voordat de zomerse hitte toeslaat.

 

Sicilië - vakantie in de lente
Sicilië vakantie in de zomer

Zomer & herfst

In de zomer, van juni tot september, schijnt de zon fel op Sicilië. Dit is de ideale periode voor zonaanbidders en strandliefhebbers. Met gemiddelde temperaturen tussen de 28°C en 35°C kun je genieten van ontspannen dagen op het strand en afkoelen in de zee. Als de Sirocco wind optreed heeft dit invloed op het klimaat. De hete droge lucht zorgt ervoor dat het warmer en benauwder aanvoelt dan het eigenlijk is.

Winter

De winters op Sicilië zijn mild dankzij het mediterrane klimaat, met temperaturen tussen de 10 en 15°C. Een bezoek aan het eiland in de winter blijft aantrekkelijk voor degenen die willen ontsnappen aan koude temperaturen elders en de drukte willen vermijden. Het landschap behoudt zijn groene tinten, en in het binnenland kunnen de toppen van de bergen bedekt zijn met een laagje sneeuw.

background-pattern