Riksja Travel Sicilië

Naar boven

Hoe reis je door Sicilië?

Vervoer & verblijf

Vervoer in Sicilië
straatje Ragusa Sicilië

Vervoer in Sicilië

De ultieme vrijheid met je eigen (huur)auto

Ervaar de ultieme vrijheid tijdens je reis door Sicilië met je eigen (huur)auto. Het grootste eiland in de Middellandse Zee onthult zijn diversiteit aan landschappen wanneer je zelf achter het stuur zit. De wegen zijn goed, het is veilig en je hebt vrijheid om zelf te bepalen waar je stopt en welke route je rijdt. Je kunt gemakkelijk van de gebaande paden af en bent van niemand afhankelijk. Het ene moment rijd je op de snelweg, het volgende moment slinger je door haarspeldbochten. Maak een fotostop en pak broodjes in voor een picknick op een mooie spot. Met de vrijheid van een huurauto kun je Sicilië op eigen tempo verkennen, van de Etna-vulkaan tot historische plekken zoals de Vallei van de Tempels in Agrigento.

Reizen met het openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer op Sicilië is een handige manier om het eiland te verkennen. Het eiland beschikt over een uitgebreid netwerk van bussen en treinen, waardoor het eenvoudig is om van de ene bestemming naar de andere te reizen. Steden zoals Palermo en Catania hebben stadsbussen, terwijl de regionale bussen de meer afgelegen bieden verbinden. De treinverbindingen nemen je mee langs verschillende landschappen, van de kustlijn tot bergen en door pittoreske dorpen.

Trein in Sicilië
Veer boot in Sicilie

Reizen met de ferry

Maak je reis naar Sicilië extra bijzonder door de met auto van Nederland naar het zuiden te rijden. Terwijl je door verschillende landschappen reist bereik je het Italiaanse Genua. Hier stap je aan boord van de ferry, die je over de Middellandse Zee naar Sicilië brengt. Geniet van het uitzicht tijdens de overtocht naar de hoofdstad Palermo. Eenmaal aan land begint je reis in veelzijdige Sicilië. Met je eigen auto heb je de vrijheid om op jouw tempo de pittoreske dorpjes, historische plekken en afgelegen baaien te verkennen.

 

 

background-pattern