Riksja Sicilië

Naar boven

De barokke binnenstad van Ragusa

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ragusa
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Unlocking doors - stadstour Ragusa
 • Reissom:
  vanaf € 180,- p.p. bij 2 personen
✓ Barokke kerken en pleinen van Ragusa Ibla, in de barokke driehoek

✓ Overnachten in een klassieke B&B, midden in het oude centrum

✓ Stadstour 'unlocking doors'

Ragusa uitzicht
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Ragusa

De barokke driehoek, in het zuidoosten van Sicilië, bestaat uit acht steden die aan het einde van de 17e eeuw werden verwoest door een aardbeving. Ze werden stuk voor stuk weer opgebouwd in de periode daarna, toen de barok hoogtijdagen vierde, en dat is te zien. De plaatsjes zijn zo schilderachtig mooi, dat de regio op de werelderfgoedlijst staat. Ragusa vinden wij het sfeervolst en hier hebben we dan ook een fijne B&B gevonden, midden in Regusa Ibla, het oude centrum. Navigeren en parkeren kan een uitdaging zijn in de smalle straatjes, daarom parkeer je aan de rand van de stad en word je door de accommodatie opgehaald met een oldtimer Fiat 500. Mocht deze B&B al volgeboekt blijken, dan kennen we nog genoeg andere sfeervolle overnachtingsplekken, maar dan zul je wel zelf de steegjes trotseren. Daarvoor krijg je dan wel de beste locaties in Ragusa.

Decorative torn edge

Dag 2 – ontdek Ragusa achter gesloten deuren

Ze zijn prachtig, die barokke façades van Ragusa, maar als je geen kunsthistoricus bent, zegt het je misschien niet altijd even veel. Tijdens onze stadstour neemt je gids je mee naar de wereld achter de gesloten deuren en waan je je tussen de aristocraten van de 19e eeuw. De gids neemt je mee naar paleizen, theaters en een verborgen tuin: plekken die je zelf niet gevonden zou hebben. De tour duurt 50 minuten en je gids spreekt Engels. In het laagseizoen vindt deze tour plaats op zaterdag en zondag, van juli t/m september wordt hij dagelijks uitgevoerd.

Aan het centrale plein van Ragusa vind je verschillende restaurantjes waar je neer kunt strijken voor de lunch. Ons favoriete terras is dat van Café Al Borgo, waar je lekker kunt eten met uitzicht op de kathedraal. Overdag is het al mooi om hier rond te wandelen, maar ’s avonds hangt er pas echt een sprookjesachtige sfeer. Slenter langs de sfeervol verlichte gevels van de kerken en statige herenhuizen en neem ook een kijkje binnen waar je kan: ook de interieurs zijn weldadig, met gouden details en duizelingwekkende plafonds. Behoefte aan rust? Giardino Ibleo is een statig park met lange lanen, omzoomd door palmbomen.

Decorative torn edge

Tijd over? Verleng je reis in – Ragusa, Sicilië

Heb je nog tijd over? Verleng je reis in Ragusa en bezoek één van de andere steden van de barokke driehoek. Rijd in een half uur naar Modica, bekend om zijn chocolade. Wellicht wat onverwacht; ze hebben het te danken aan de Spanjaarden die lang de dienst uitmaakten op het eiland en de cacao en bereidingswijze van de Azteken meenamen naar Sicilië. De inwoners van Modica raakten zeer bedreven in het maken van de chocolade.

Decorative torn edge

Dag 3 – vertrek Ragusa

Na een ontbijt op een terras in een van de klassieke straatjes, is het tijd om door te reizen. In tweeënhalf uur reis je vanuit Ragusa naar de wijngaarden aan de noordzijde van de Etna. Bedwing de vulkaan en proef de wijnen van de vruchtbare grond. Of vervolg je reis aan zee. In anderhalf uur rijd je naar de verborgen baaien van Avola. Hier vonden wij een karakteristieke masseria (oude boerderij) met uitzicht op zee en op loopafstand van het strand.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

De barokke binnenstad van Ragusa

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Ragusa overnachting Special Stay
Ragusa design hotel
Ragusa hotel kamer
Variant
1

Ragusa Special Stay - designhotel

 • Reissom:
  vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen met ontbijt in een designhotel het oude centrum en stadstour unlocking doors

Wil je in Ragusa op een wel heel bijzonder plekje slapen? Kies dan voor onze Special Stay, een designhotel dat is gevestigd in een historisch pand. Dat betekent oude, ruwe stenen en klassieke, barokke bogen, gecombineerd met een strak interieur. Het hotel heeft een binnentuin en terras en zelfs een jacuzzi, waarvandaan je de koepel van de St. George kathedraal kunt zien.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Etna excursie
bouwsteen

(Be)proef de Etna

 • noordzijde van de Etna
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Avola Sicilië
bouwsteen

Verborgen baaien van Avola

 • Avola
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern