Naar boven

Overnachten in Nieuw-Zeeland

Vervoer & verblijf

hotel in nieuw zeeland

Waar slaap je?

Op je reis met Riksja Nieuw-Zeeland slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben voor onze Nieuw-Zeeland-bouwstenen gezocht naar kleinschalige accommodaties, weg van de grote hotels, en naar afwisseling in de reis. Begin je reis in een Victoriaanse Bed & Breakfast of slaap een nachtje in een heus bergslot. Ervaar de gastvrijheid op onze boerderij midden in het schapenland of beleef de Bay of Islands in een uniek farm hostel. Wij helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes.

De accommodaties van Riksja Nieuw-Zeeland hebben we allemaal zelf bezocht en uitgekozen en vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid van het personeel en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder vind je een impressie van de categorieën accommodaties die wij in onze reizen hebben opgenomen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

hotel in nelson

Riksja's choice

Een schone, sfeervolle en verzorgde Bed & Breakfast op een goede locatie is een duidelijk voorbeeld van een karakteristieke accommodatie. De meeste overnachtingsplaatsen van Riksja Nieuw-Zeeland vallen in deze groep. Ze variëren van een gastvrije boerderij en een knus hotel tot een safaritent. De bouwstenen Glow in the dark, Slapen bij de schapen en Flippers en Wallies bestaan uit karakteristieke overnachtingen.

Special Stay accommodatie

Bij sommige bouwstenen hebben we bijzondere accommodaties gevonden, die iets duurder zijn dan degene die we normaal aanbieden, maar dan overnacht je ook echt bijzonder. Dit heeft onder andere met een stukje luxe te maken, maar daarnaast zijn ze vooral veel sfeervoller. Wanneer je voor onze Special Stay accommodaties kiest, verblijf je bijvoorbeeld in een bergslot. De bouwsteen Tongariro Moon Crossing en het verblijf in Akaroa tijdens Picknick op de Banks vallen in deze categorie.

Eenvoudige accommodatie

Dit zijn simpele, maar redelijk comfortabele accommodaties. Je hebt een eigen kamer in een motel, een cabin of een hut op een boot met eigen toiletfaciliteiten. Ondanks dat de kamers eenvoudig zijn, zijn ze wel van alle gemakken voorzien. Het hotel in Dunedin tijdens de bouwsteen Slapen bij de schapen is hiervan een voorbeeld. Maar ook de bouwsteen IJsholen in de gletsjer of het hostel tijdens de bouwsteen Varen naar het Zuiden (geen eigen badkamer).

Beleef back to basic

Primitieve overnachting in een hut met beperkte faciliteiten. Tijdens een trekking verblijf je vaak in the middle of nowhere, in een van de nationale parken van Nieuw-Zeeland. Je deelt je kamer en de faciliteiten met andere wandelaars. De hutten waarin je tijdens onder andere de Milford Track en Tasman Track verblijft, vallen in deze categorie.

background-pattern