Menu background

Naar boven

Varen naar het zuiden

bouwsteen

 • Reisschema:
  Wellington - Picton
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 130,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a ferryovertocht
Wil je naast een bezoek aan het noordereiland ook het zuidereiland aandoen? Dan kies je voor deze bouwsteen waarbij je een verblijf in Wellington combineert met de ferryovertocht naar het Zuidereiland. Je hebt een paar uur om deze fijne stad te ontdekken. De volgende dag maak je de overtocht naar het Zuidereiland met de ferry. Je vaart dwars door de adembenemende fjorden en vanaf het dek zie je als je geluk hebt de dolfijnen mee zwemmen. Aan het einde van deze overtocht kom je aan in de havenplaats Picton. Hier begint het avontuur op het Zuidereiland. Wanneer je vanaf het Zuidereiland richting het noorden reist, is deze bouwsteen ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
ferry Nieuw Zeeland reis Wellington
Decorative torn edge

Dag 1 Nieuw-Zeeland reis Wellington – Aankomst

Verblijf in Wellington

Vandaag kom je aan in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland: Wellington. Het is niet direct één van ’s werelds bekendste en meest bruisende hoofdsteden, maar een bezoek is het zeker waard. Wellington is een niet al te drukke stad, met een levendige haven en vriendelijke inwoners. De stad is gelegen in het zuiden van het Noordereiland en kijkt uit over de Cook Strait; het water dat het Noorder- en Zuidereiland scheidt. Vanwege haar ligging kan het flink waaien in Wellington en daarom heeft de stad ook de bijnaam ‘Windy City’ gekregen.

Decorative torn edge

Wellington kan worden gezien als de cultuurstad van Nieuw-Zeeland en je vindt hier onder andere het Te Papa Museum. Dit unieke museum vertelt je de geschiedenis van Nieuw-Zeeland en de Maori. Zeker een bezoek waard!

Je overnacht in een hotel in het centrum van de stad (betaald parkeren). Gelegen aan Cuba Street en dus dichtbij de restaurants. Als je liever wat rustiger verblijft, dan raden we je aan te kiezen voor ons ‘comfort’ hotel.

Decorative torn edge

Dag 2 Wellington – ferryovertocht – Picton

Vandaag maak je de overtocht per ferry naar het plaatsje Picton op het Zuidereiland. Op de boot zijn verschillende restaurants, bars, shops en zelfs een bioscoop om je drie uur durende overtocht zo comfortabel mogelijk te maken. Vanaf het dek zie je de fjorden van de Marlborro Sounds uit het water oprijzen. Geniet vanaf het water van de kleine beboste (schier-) eilanden en het groene, uitgestrekte berglandschap. Kijk niet alleen naar het landschap, maar speur ook eens het water af… Misschien zie je dolfijnen boven het water uit springen. Picton is je eerste bestemming op het Zuidereiland waar je je reis vervolgt. Uiteraard kunnen we deze bouwsteen ook andersom inplannen zodat je juist naar Wellinigton reist.

Via een mooie kustweg reis je van Picton naar het bekende Abel Tasman Nationaal Park. Hier kunnen we de bouwsteen In Tasman’s voetsporen. Ook Flippers en Wallies, waar je speurt naar walvissen en dolfijnen, is een gepast vervolg van de reis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Varen naar het zuiden

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

verblijf wellington nieuw zeeland
slaapkamer wellington nieuw zeeland
Variant
1

Wellington Comfort Hotel

 • Reissom:
  € 148,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een modern hotel in het centrum van Wellington, ferryovertocht van Wellington naar Picton

Ook dit hotel is centraal gelegen maar niet middenin het hart van de stad als het standaard hotel. Het hotel is modern ingericht en je kamer is van alle gemakken voorzien. Vanuit dit hotel kun je gemakkelijk de stad intrekken om de bezienswaardigheden op te zoeken. Wil je op je gemak bijvoorbeeld het Te Papa Museum of het Wellington Opera House bezoeken dan is een verblijf in dit hotel aan te raden. We gebruiken meerdere vergelijkbare hotel in het centrum en niet overal is het ontbijt inbegrepen en ook de kosten voor het parkeren (bij dit hotel NZD 30,- per nacht) kan verschillen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

In Tasmans voetsporen

 • Abel Tasman National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 166,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Flippers en wallies
bouwsteen

Flippers en Wallies

 • Kaikoura
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 176,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge