Naar boven

Reizen met kinderen

Individuele familiereis Nieuw-Zeeland

Nieuw - Zeeland familiereizen

Bouw je Nieuw-Zeeland familiereis

Met de kinderen een Nieuw-Zeeland rondreis maken? Doen! Of je nu met jongere kinderen of tieners reist, Nieuw-Zeeland is geschikt voor het hele gezin. Spot pinguïns op het strand, vaar door fjorden met tientallen watervallen en verdiep je in de Maori cultuur. Nieuw-Zeeland spreekt tot de verbeelding! Het is een kindvriendelijk land waar je in veel dorpen speeltuinen vindt. Leuk voor de kleine wereldreizigers. Wij hebben zelf met kinderen door Nieuw-Zeeland gereisd en adviseren je dus uit eigen ervaring. We passen het reistempo, afstanden en slaapplekken van onze Nieuw-Zeeland-rondreizen graag voor jullie aan.

Nieuw Zeeland - Champangepool
Nieuw Zeeland - Mount Cook

Persoonlijke ervaringen met kids

Onze reisspecialisten hebben zelf met kinderen door Nieuw-Zeeland gereisd. Een leuke uitdaging en wát een mooie beleving. Reisspecialist Ellen: “Samen met mijn man en dochter van 1,5 heb ik een autorondreis door Nieuw-Zeeland gemaakt. Met het plannen van mijn reis heb ik er bewust voor gekozen om meerdere nachten op dezelfde plek te blijven. Zo zie je misschien iets minder van het land, maar is de reis voor het hele gezin goed te doen. Mijn dochter was snel aan het tijdverschil gewend en genoot ontzettend van het boerenleven in Nieuw-Zeeland. Ze zal zich achteraf niet veel van de reis herinneren, maar de schapenknuffel is inmiddels haar favoriet geworden.”

Goed om te weten

Reisperiode
In juli en augustus is het winter in Nieuw-Zeeland. In die periode heb je liever snowboots dan slippers aan je voeten! Reis je dus met kleine, nog niet schoolgaande, kinderen is onze winter de beste periode om te gaan.

Reisafstanden
De reis van Nederland naar Nieuw-Zeeland duurt ongeveer 30 uur. Ook tijdens je reis in Nieuw-Zeeland kun je hier en daar een lange reisdag hebben.

Slaapplekken
Wij werken in Nieuw-Zeeland voornamelijk met kleinschalige hotels en B&B’s. Indien mogelijk reserveren we voor gezinnen familiekamers en als dit niet lukt proberen we kamers naast elkaar te boeken. Reis je in de Nieuw-Zeelandse zomer dan is het ook erg leuk om als gezin een camper te huren. Dit geeft je veel flexibiliteit en de kinderen hoeven dan niet elke keer te wennen aan een nieuwe slaapplek. Wel is het goed om je te realiseren dat het weer in Nieuw-Zeeland onberekenbaar is. Schijnt het ene uur de zon, niet veel later komt de regen met bakken naar beneden zetten. In een camper heb je vrij weinig bewegingsruimte en ‘s avonds kun je niet altijd even lang meer buiten zitten. We hebben zelf ook met een kind door Nieuw-Zeeland gereisd en overleggen graag met je over de mogelijkheden.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Nieuw-Zeeland bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

Nieuw Zeeland - boerderij bezoek
background-pattern