Menu background

Naar boven

Tongariro Moon Crossing

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tongariro National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 123,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a bijzonder verblijf
Een bizar maanlandschap, opgedroogde lavastromen, besneeuwde vulkanen en azuurblauwe meren. Welkom in de wereld van het Tongariro National Park! Op je route door Nieuw-Zeeland mag dit park eigenlijk niet ontbreken. Voor veel reizigers, en ook voor ons, is het een van de hoogtepunten op het Noordereiland. Wie van een stevige wandeling houdt kan zijn energie kwijt tijdens de Tongariro Crossing – een van de mooiste dagwandelingen in Nieuw-Zeeland. Het is een pittige wandeling, waarbij soms flink geklommen en geklauterd moet worden. Boven op de rotsachtige bergen, wordt je doorzettingsvermogen beloond; je geniet van het uitzicht over het weidse maanlandschap. Vind je dit teveel van het goede? Geen probleem; er zijn genoeg korte wandelingen te maken of ga met de skilift naar boven voor het onbeschrijfelijke uitzicht.In dit maanlandschap hebben wij een stijlvol bergslot gevonden waar je ’s avonds bij de open haard kunt bijkomen. Koninklijk ingericht met kroonluchters, weelderige decoraties en met uitzicht op de vulkanen. Het bergslot is populair en snel volgeboekt. Ook de andere plekjes die we hier gebruiken zijn bijzonder, sfeervol of gewoon heel goed gelegen.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Tongariro National Park

Vandaag reis je naar het Tongariro National Park. Komend vanuit Rotorua maakten wij een wat langere stop in het liefelijke stadje Taupo. Het stadje ligt aan Nieuw-Zeelands grootste meer (Lake Taupo) en staat verder vooral bekend om de thermale bronnen waar je heerlijk kunt ontspannen. Voor de wandeling van morgen is het handig om onderweg water en broodjes te kopen.

Wanneer je laat in de middag het Tongariro National Park binnen rijdt, krijg je het gevoel dat je op een andere planeet bent aangekomen. Het landschap geeft je het gevoel even ver weg van de aarde te zijn. Met uitzicht op de vulkanen hebben we een bijzondere slaapplek gevonden. Het statige bergslot neemt je mee terug in de tijd en is een goede uitvalsbasis om de bizarre omgeving te ontdekken. Het bergslot is populair en helaas regelmatig niet beschikbaar. We regelen dan een hotel, B&B of een soort ski lodge. Soms in hetzelfde plaatsje en soms iets verder weg. Regel via de receptie nog even je transfer naar het beginpunt van de wandeling morgen.

Decorative torn edge

Dag 2 Nieuw-Zeeland reis Tongariro National Park – Tongariro Crossing

Vandaag vroeg uit de veren want het is tijd voor de bekende Tongariro Crossing. Trek je wandelschoenen aan, neem voldoende eten en drinken mee en vergeet vooral je fototoestel niet. Je hebt zelf het vervoer geregeld naar de Mangatepopo parkeerplaats waarvandaan de 19,4 kilometer lange track begint. De track wordt beschouwd als één van de mooiste eendaagse wandelingen van Nieuw-Zeeland en wij begrijpen goed waarom. De track is zeker niet voor iedereen weggelegd en kan flink pittig zijn, een goede conditie is dan ook geen overbodige luxe. De uitzichten zijn je inspanningen dubbel en dwars waard. Het pad leidt je langs de hoogtepunten van het park. Je loopt over verharde lavastromen, langs diepe kraters, hoge bergen en azuurblauwe meren. Bij helder weer heb je weidse uitzichten en kun je zelfs Lake Taupo zien. De track eindigt bij de Ketetahi parkeerplaats waar je weer wordt opgehaald en terug naar het bergslot wordt gebracht(zelf regelen). Moe maar voldaan geniet je nog na van de wandeling. Let op: tijdens de Nieuw-Zeelandse winter is de wandeling vaker gesloten vanwege het weer. Daarnaast heb je een speciale uitrusting nodig zoals ‘spijkers’ onder je schoenen en een ijsbijl.

Decorative torn edge
Tongariro Crossing iets te pittig?

We gaven het hierboven al even aan: de Tongariro Crossing is een pittige wandeling die niet voor iedereen goed te doen is. Toch raden we je altijd aan om twee nachten in het park te slapen. De omgeving is onbeschrijfelijk mooi en er zijn ook minder inspannende wandelingen te maken. De Taranaki Falls wandeling bijvoorbeeld begint achter het bergslot, duurt zo’n twee uur en laat je verschillende vegetatie en vogelsoorten zien en natuurlijk heb je uitzicht op de vulkanen.

Nog minder intensief maar net zo leuk is het om de skilift te pakken. Voor NZ$ 25,- per persoon koop je een kaartje en wordt je naar 2020 meter gebracht. Onderweg geniet je van het uitzicht en eenmaal boven kun je een kop koffie drinken bij het Ridge Café. Als je zin hebt is het hiervandaan mogelijk om nog 300 meter te klimmen (1,5 uur retour) voor de beste vergezichten. De skiliften werken tussen 15 december en 31 maart, afhankelijk van het weer.

Decorative torn edge

Dag 3 – Verterk uit Tongariro National Park

Na een goede nachtrust word je deze ochtend voor de laatste keer wakker op de hoogvlakten van het Tongariro Nationaal Park. Kijk nog één keer vanuit je kamer over de bergen en het kraterachtige landschap. Je kunt natuurlijk nog een korte wandeling maken of rij met de auto richting Bruce Road voor de korte Mead’s Wall wandeling. Dit is een van de filmlocaties van Lord of the Rings en hiervandaan heb je een schitterend uitzicht.

Na deze trekking kun je je reis vervolgen naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Met de bouwsteen Varen naar het zuiden ontdek je Wellington en neem je de ferry naar het Zuidereiland. Als je juist richting Auckland reist is nu het moment om de thermale wereld en Maori cultuur te ontdekken tijdens Maori Forest Trail in Rotorua.

Decorative torn edge
Nog enkele tips…

Wanneer je je tas gaat pakken voor de Tongariro Moon Crossing, denk dan even aan het volgende:

– Neem voldoende eten en drinken (water) mee in een rugzak.
– Stevige schoenen zijn geen overbodige luxe.
– Zonnecrème heb je nodig om niet te verbranden.
– Maar helaas kan regenkleding soms ook goed van pas komen.
– In koude perioden kunnen muts en handschoenen je voldoende warmte geven.
– En wellicht overbodig, maar vergeet je fotocamera niet…
– Via de bedrijven die de transfers regelen kun je vaak spullen huren zoals een dagrugzak.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tongariro Moon Crossing

Deze bouwsteen is goed te combineren met

maori warrior
bouwsteen

Maori Forest Trail

 • Rotorua
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 288,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
ferry Nieuw Zeeland reis Wellington
bouwsteen

Varen naar het zuiden

 • Wellington - Picton
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern