Menu background

Naar boven

Maori Forest Trail

bouwsteen

 • Reisduur:
  Rotorua
 • Reisschema:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 296,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. wandeling met Maori gids
Rotorua is dé plaats om kennis te maken met de geschiedenis en de cultuur van de Maori. Tijdens deze bouwsteen ontdek je alle ins en outs van de Maori cultuur tijdens een wandeling door het Whirinaki Forest. De Maori-gids laat je de bijzondere en heilige plekken van dit woud zien en brengt de natuur tot leven met zijn kleurrijke verhalen. Volgens ons de leukste manier omdat je met je gids als insider veel leert over de geschiedenis en de gebruiken van de Maori’s in Nieuw-Zeeland. Je voelt de gastvrijheid in het contact en even ben je onderdeel van deze bijzondere cultuur. Net even anders dan de meeste reizigers die de Maori cultuur ontdekken tijdens een toeristisch Hangi diner.

Naast de Maori cultuur staat Rotorua ook bekend om de thermische activiteiten met spuitende geisers, borrelende modderpoelen en gekleurde zwavelmeren. Een onwerkelijke wereld die werkelijk bestaat. Breng een bezoek aan een van de thermische parken of warmwaterbronnen in de omgeving. Vooral Wai-O-Tapu met de fluoriserende gekleurde meren heeft ons echt verbaasd.
maori warrior
Decorative torn edge

Dag 1 Nieuw-Zeeland reis Rotorua: Aankomst in Rotorua

Vandaag rijd je naar het plaatsje Rotorua, bekend om de spuitende geisers, dampende zwavelmeren en thermale baden. Ben je op tijd vertrokken, dan is het ontspannen om de middag door te brengen in een Polynesian Spa. Wij waren hier ook in de middag. Zo ontwijk je de buslading toeristen die ’s avonds komt en heb je de spa vrijwel voor je alleen… Of je maakt onderweg een stop bij Hobbiton – waar je een kijkje kunt nemen bij de filmlocatie ‘The Shire’ uit de Lord of the Rings films. Zie onderaan de pagina.

Rotorua wordt ook gezien als de ‘Maori hoofdstad’ van Nieuw-Zeeland. Vanaf de 14de eeuw wonen in deze omgeving Maori’s en een aantal leeft nog op traditionele wijze. Morgen ga je op een unieke manier kennis maken met deze cultuur. Je verblijf in een groot opgezet hotel bij het meer, die we hebben gekozen vanwege de gunstige prijs en kwaliteit. Wandel langs het meer of neem een duik in het kleine zwembad van het hotel. Als je liever wat comfortabeler en unieker verblijft raden wij onze  Special Stay aan die onderaan de pagina te vinden is.

Decorative torn edge

Dag 2 – Rotorua, Maori forest walk

Vandaag maak je samen met een vriendelijke Maori gids een wandeling door het wild begroeide regenwoud van het Whirinaki Forest. Tijdens deze vier uur durende ontmoeting met de diverse flora en fauna geeft de gids je veel boswijsheid en maakt je deelgenoot van alle mysteries die hier de ronde doen. Als er geen Maori gids kan dan heb je een andere gids met veel kennis. De meeste reizigers bezoeken tijdens hun bezoek aan Rotorua een drukbezochte dans of diner. Erg massaal en toeristisch. Wij kiezen juist voor deze wandeling met een Maori gids omdat dit volgens ons de leukste manier is om op zijn Maori’s -al vertellend- meer over de cultuur te leren. Zo maak je echt contact en kom je dichterbij de ins en outs van hun leefwijze. Het bos ligt wel op een uur rijden van Rotorua. De excursie duurt totaal zo’n 6 uur waarvan 4 wandelend en vooral luisterend worden doorgebracht.

Vlak naast een grote waterval eet je de verzorgde picknick lunch en geniet je van de omgeving. Omdat de wandeling pas halverwege de middag eindigt, slaap je vanavond nog een nacht in Rotorua.

Decorative torn edge

Dag 3 – Rotorua, vertrek

Vanochtend reis je met je verworven Maori kennis verder.
Mocht je erg zijn geïnspireerd door de Maori cultuur dan kan je in Wellington nog het beroemde Te Papa museum bezoeken.

Heb je de smaak te pakken van het wandelen, vervolg je reis door Nieuw-Zeeland met de bouwsteen Tongariro Moon Crossing. Je maakt dan een pittige wandeling over het maanlandschap van het gelijknamige natuurpark. Onderweg naar Tongariro kom je langs Wai-O-Tapu National Park. Dit park is bekend om haar magische, thermale wereld. Wandel langs de dampende kraters, bubbelende modderpoelen en spuitende geisers. Denk je net alle wonderen te hebben gezien, sta je plots aan de rand van de spectaculaire zwavelmeren. Reis je verder richting Auckland dan raden we de bouwstenen Coromandel Hot Water Beach of Glow in the dark aan.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Special Stay - boetiek hotel Rotorua

 • Reissom:
  € 319,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een sfeervol hotel met zwembad, 1x lunch, Maori natuurtocht met gids inclusief lunch

Ons standaard hotel is groot van opzet maar hebben we gekozen vanwege een goede prijs-kwaliteit verhouding en ligging.

Mocht je het leuk vinden om in een sfeervol hotel te verblijven, dan zal de special stay je aanspreken. In dit historische en centraal gelegen hotel zijn alle kamers anders ingericht. Klassiek en met veel grandeur maar je zal je er zeker thuis voelen. Het hotel heeft een mooi zwembad, ligt centraal en rustig. Zo kun je makkelijk de cafés en restaurants in de buurt bezoeken zonder dat je last hebt van drukte of lawaai.

Decorative torn edge
lord of the rings tour
Variant
2

Hobbiton Movie Set Tour

 • Reissom:
  € 66,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  entree ticket Hobbiton

Onderweg naar Rotorua (vanuit Coromandel of Waitomo) heb je tijd om een trip naar Midden-Aarde te maken tijdens een Hobbiton Movie Set Tour. Hier zijn delen van ‘The Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’ films opgenomen. We boeken een tour voor vlak na het middaguur. Beklim de groene heuvels van ‘The Shire’ en spiek door de ramen van de Hobbit huizen naar binnen. De tocht duurt ongeveer 2 uur en het hoogtepunt voor ons was het huis van Bilbo Baggins.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Tongariro Moon Crossing

 • Tongariro National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 184,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
coromandel kajak nieuw zeeland
bouwsteen

Coromandel Hotwater Beach

 • Hahei
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 161,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Nieuw Zeeland reis Waitomo - Gloeiworm grotten
bouwsteen

Glow in the dark

 • Waitomo
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 186,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge