Picknick op de Banks

bouwsteen

 • Reisschema:
  Akaroa - Christchurch
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 245,- p.p. bij 2 personen
De meeste reizigers eindigen hun reis door Nieuw-Zeeland in de buurt van Christchurch. Na een actieve reis langs vulkanen, gouden stranden en besneeuwde bergen vonden wij het wel zo prettig om de laatste dagen nog even rustig bij te komen. Het spectaculaire vulkanische schiereiland Banks Peninsula, een uurtje ten oosten van Christchurch, is hier perfect voor. Een decor van groene heuvels, blauwe baaien en steile rotsen geven je direct een vakantiegevoel. Je slaapt in een centraal gelegen motel in het liefelijke stadje Akaroa, een van de laatste overblijfselen van de Franse bezetting. Je vindt er Rue's, pastelkleurige huizen en eet er verse croissants. Vervolgens ga je door naar Christchurch, want een nachtje daar heb je nodig vanwege de vluchttijden. Je kunt nog een laatste bezoek brengen aan de stad maar vanwege de herstelwerkzaamheden na de aardbeving in 2011 raden we dat nog niet aan. Kortom dé oplossing om je reis door Nieuw-Zeeland ontspannen te laten eindigen of starten.
Nieuw Zeeland reis Akaroa picknick

Dag 1 Nieuw-Zeeland reis Akaroa – Aankomst

Vandaag kom je aan in Akaroa, gelegen op het vulkanische schiereiland Banks Peninsula. In het centrum van het lieflijke stadje ligt het motel waar je vannacht slaapt. Zeker als je vanuit het zuiden komt heb je vandaag een lange reisdag gehad. Wellicht een korte wandeling naar de haven voor een verkoelend drankje? Loop in ieder geval rond etenstijd naar het stadje met haar pastelkleurige huizen, gezellige winkeltjes en kleine baai. Er zijn genoeg restaurants om uit te kiezen maar wij vonden dat we toch voor de Franse keuken moesten gaan. Een fantastisch adresje om te eten is “The Little Bistro”; klein maar sfeervol en met lekker eten.

Tip: we kiezen in Akaroa voor een middenklasse motel. Je gaat tenslotte naar Akaroa voor de haven, de Franse invloeden en de schitterende natuur op het schiereiland. Door het motel blijft je verblijf betaalbaar. Als je liever wat comfortabeler en sfeervoller verblijft dan raden we onze ‘Special Stay bouwsteen’ aan. Dan boeken we een sfeervol B&B met een fijne tuin en wordt je door de eigenaren in de watten gelegd. Als je hierin interesse hebt dan horen we het graag. Kijk voor meer informatie onderaan deze pagina.

Dag 2 Akaroa

Vandaag lekker uitslapen en genieten van een ‘vrije’ dag. Je bepaalt helemaal zelf wat je wil gaan doen. Een boek lezen op een terrasje bij de haven? Of misschien toch een pittige wandeling maken? Het kan allemaal.

Tip: in Akaroa kun je heel goed zwemmen met dolfijnen. Omdat de meeste van onze reizigers deze bijzondere activiteit al op het Noordereiland (Bay of Islands) doen plannen we deze activiteit niet standaard in. Als je toch graag wil zwemmen met dolfijnen dan horen we het graag zodat we het in je reisplan kunnen opnemen. Wij vonden het een bijzondere ervaring zo in het water met de kleine Hector dolfijnen.

Dag 3 Rit naar Christchurch

Sta vandaag weer rustig op en geniet van je laatste uurtjes in Akaroa. Wij hebben bij de bakker en supermarkt wat lekkere broodjes, croissants en sapjes gekocht voor we de auto in stapten. Via slingerende wegen en mooie uitzichtpunten zijn we op ons gemak naar Christchurch gereden. Onderweg stoppend voor een ontspannen picknick. Dat is nog eens vakantie!

Sinds de aardbeving in 2011 is een deel van het centrum van Christchurch afgesloten en wordt er veel herbouwd. Wij vinden het voor nu niet de meest ontspannen plek om je reis af te sluiten maar wel noodzakelijk omdat de vluchten naar Europa ’s ochtends vertrekken. We kiezen daarom voor een hotel vlakbij de luchthaven zodat je de auto vanmiddag alvast inlevert (mag ook de volgende ochtend). Met de shuttlebus ben je in 3 minuten bij je hotel en dat is voor morgenochtend ook wel zo prettig. Als het hotel bij de luchthaven geen plek heeft dan boeken we een hotel tussen de luchthaven en stad.

Dag 4 Vertrek uit Christchurch

Uitgerust wordt je wakker en voor je het weet stap je op de shuttlebus naar de luchthaven. Tijd om Nieuw-Zeeland gedag te zeggen en terug te vliegen naar Europa.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je je reis door Nieuw-Zeeland pas net start of dat dit één van de eerste bouwstenen is op het Zuidereiland. In dat geval kunnen we de bouwsteen voor je omdraaien en start je in Christchurch en reis je daarna door naar Akaroa. Een leuke bouwsteen om je reis daarna mee te vervolgen is Varen over ijsmeren waarbij het land van meren en bergen ontdekt. Of kies voor de route langs de oostkust met nadruk op natuur en dieren met Slapen bij de schapen. Als je in noordelijke richting verder reist kies je voor Flippers en Wallies waarbij je kennismaakt met walvissen en dolfijnen.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Special Stay bouwsteen - met luxe Bed&Breakfast in Akaroa

 • Reissom:
  € 368,- p.p.
 • Vertrek:
  overnachtingen met onbijt in B&B Akaroa en overnachting in airport hotel in Christchurch

Onze standaard accommodatie in Akaroa is een goed gelegen middenklasse motel maar niet perse heel sfeervol. We hebben ervoor gekozen vanwege de fijne prijs-kwaliteit verhouding en de ligging. Zeker als Akaroa het einde van je reis is, dan raden we je aan om van deze bouwsteen de ‘special stay’ versie te kiezen. Dan verblijf je in een luxe Bed&Breakfast in of aan de rand van het kleine dorpje. We maken gebruik van meerdere B&B’s en allemaal zijn het historische en sfeervolle panden met een fijne tuin, een heerlijk ontbijt en vriendelijke eigenaren die je graag wegwijs maken. Het hotel in Christchurch is wel hetzelfde; een hotel bij de luchthaven.

Variant
2

TranzAlpine dagexcursie naar Arthurs Pass

 • Reissom:
  € 191,- p.p.
 • Vertrek:
  dagexcursie per trein

Vanuit Christchurch kun je een van de mooiste treinreizen ter wereld maken. De TranzAlpine gaat van Christchurch aan de oostkust naar Greymouth aan de westkust en stopt onderweg in Arthurs Pass. Onderweg ontdek je open vlaktes met boerderijen en schapen voordat de machtige ‘Southern Alps’ in zicht komen. Tijdens de klim gaat de trein stalen bruggen bruggen die diepe ravijnen overbruggen. Rond 10.15 uur komt de trein aan in Arthurs Pass waar je de een paar uur de benen kunt strekken en natuurlijk de mooiste foto’s maakt. Er zijn verschillende wandelingen te maken hier. Rond 16.00 uur stap je weer in de trein terug naar Christchurch. Je hebt na de treinrit nog een nachtje Christchurch nodig.

Het is ook mogelijk om de hele route te doen richting Greymouth zodat je ook het tweede spectaculaire deel van de treinreis doet. Je haalt dan in Greymouth een auto op voor een ontdekking van de gletsjers en fjorden aan de westkust. Een andere mogelijkheid is een dagexcursie van Christchurch naar Greymouth en weer terug. Vraag ons gerust naar deze laatste twee opties van deze treinrit.

Deze bouwsteen is goed te combineren met