Menu background

Naar boven

Varen over ijsmeren

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mount Cook
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 367,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a boottocht over gletsjermeer
Daar sta je dan in het hart van het Zuidereiland aan de rand van het felblauwe Lake Pukaki. Voor je oneindige bossen en bergen, met de witte bergtoppen van Mount Cook die er hoog boven uitsteken. Alsof je terecht bent gekomen in het decor van The Lord of the Rings. Naast bergen en meren vind je in deze omgeving ook machtige gletsjers. Wij ontdekken deze reusachtige ijsbergen het liefst vanaf het water. Zo zie je van dichtbij hoe torenhoge muren van ijs afbrokkelen in het meer. Een boottocht hebben we daarom alvast voor je geregeld.Tijdens deze bouwsteen slaap je aan de voet van Mount Cook. Vanaf hier kijk je naar de hoogste berg van Nieuw-Zeeland en wandel je zo de natuur in. Door via Mount Cook naar Christchurch te reizen spaar je niet alleen een aantal nachten uit maar zie je ook, volgens ons, een van de mooiste plekken op het Zuidereiland. In plaats van de boottocht kunnen we ook een bijzondere bouwsteen aanbieden waarbij je de besneeuwde toppen vanuit een zweefvliegtuig doet. Meer informatie over het zweefvliegen kun je onderaan deze pagina terug lezen.
Nieuw Zeeland reis Mount Cook tasman glacier
Decorative torn edge

Dag 1 Aankomst in Mount Cook Village

Vandaag rijd je naar het hart van het Zuidereiland, waar je omringd wordt door felblauwe meren en bergen. Onderweg dwars door een heuvelachtig gebied langs weilanden vol schapen. Wij waren vol verbazing toen we in een kleine file terecht kwamen toen er een kudde schapen overstak. De eenvoudige lodge waar je slaapt, ligt middenin Mount Cook Village. Je kamer is simpel maar netjes en heeft een eigen badkamer. Vanuit enkele kamers heb je een weids uitzicht op de voet van de berg. Wij kozen voor deze plek vanwege de wandelroutes in de omgeving en morgen is het niet ver lopen naar het startpunt van de excursie.

Mount Cook Village bestaat uit slechts een paar hotels, motels en backpackers. In de lodge kom je reizigers uit alle windstreken tegen en is het ’s avonds gezellig druk in de lounge. Wanneer de lodge is volgeboekt, proberen we een andere plek te regelen in het dorp zelf. Maar in drukke maanden kan het goed mogelijk zijn dat je buiten het dorp overnacht op een holiday park of in Twizel op ongeveer 50 km van Mount Cook.

Decorative torn edge

Na het ontbijt (niet inbegrepen) is het tijd om de gletsjers vanaf het water te bekijken. De gids brengt je samen met de andere avonturiers naar de Tasman vallei. Na een korte wandeling over wat ruiger terrein start je met wel heel ‘coole’ ervaring. Samen met je gids stap je aan boord van een stevige rubberboot en vaar je over het spiegelgladde gletsjermeer langs drijvende ijsschotsen en gletsjerwanden die hoog boven de waterspiegel uitsteken. Het Tasman Glacier Lake is één van de weinige plekken waar je dichtbij de ijsschotsen vaart die zo nu en dan afbrokkelen in het meer. De gids vertelt je tijdens deze tocht over het gletsjermeer en het ontstaan van deze kolossale ijsmassa’s.

Weer terug op het vaste land kozen wij ervoor om de bergen en meren van dichtbij te bekijken. Tegen lunchtijd kom je weer aan in de lodge. Er zijn in de omgeving genoeg wandelroutes om uit te kiezen en Mount Cook van alle kanten te bekijken. Stel je eigen picknickmand samen en trek er op uit.

Decorative torn edge

Dag 3 Vertrek uit Mount Cook Village

Vandaag neem je afscheid van Aoraki (Maori voor Mount Cook) en zet je koers naar de volgende bestemming. In de meeste gevallen reis je door naar de oostkust en kun je onderweg nog een stop maken bij de azuurblauwe meren Lake Tekapo en Lake Pukaki. Hier schiet je zeker een paar mooie plaatsjes voor in het fotoboek. Kies dan voor de bouwsteen Picknick op de Banks. Ben je de reis juist begonnen in Christchurch? Dan kies je voor Watervallen en fjorden waarbij je de groene fjorden in het zuiden ontdekt. Maar eigenlijk kun je alle kanten op. Als je wat langer de tijd hebt dan raden we je altijd aan om nog een stop te maken bij de Catlins en Otago Peninsula waar je dichtbij zeehonden en pinguins komt. In dat geval raden we Slapen bij de schapen aan.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Varen over ijsmeren

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Mount Cook in vogelvlucht

 • Reissom:
  € {8068},- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een centraal gelegen hotel, zweefvliegtuig richting Mount Cook

Ben je op zoek naar meer avontuur? Stap dan in een zweefvliegtuig en vlieg over de meren en bergen richting Mount Cook. Voel je vrij en geniet in alle stilte van het weidse uitzicht.

Na het ontbijt (niet inbegrepen) is het tijd om het wat hoger op te zoeken. Het is niet ver naar de zweefvliegclub waar een piloot je al opwacht. Na een korte uitleg stap je met de piloot in je zweefvliegtuig en gaat het avontuur beginnen. Vanuit de koepel van het zweefvliegtuig heb je een indrukwekkend uitzicht over de besneeuwde bergtoppen, meren en valleien waar dit deel van Nieuw-Zeeland bekend om staat. Tijdens de vlucht is het bijna doodstil, het enige geluid is het suizen van de wind… Geen afleiding dus van het uitzicht op de wereld onder je.

Kies je voor het zweefvliegen, dan vervalt de boottocht over het gletsjermeer en overnacht je in een centraal gelegen hotel in het kleine Omarama. Het is natuurlijk ook mogelijk om het zweefvliegen te combineren met Mount Cook en de gletsjertocht. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Voor het zweefvliegen geldt een gewichtslimiet van 110 kg.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Nieuw Zeeland reis Akaroa picknick
bouwsteen

Picknick op de Banks

 • Akaroa - Christchurch
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 245,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Watervallen en fjorden

 • Te Anau
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 306,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Nieuw Zeeland reis schapen
bouwsteen

Slapen bij de schapen

 • Catlins - Dunedin
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 583,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern