Menu background

Naar boven

Glow in the dark

bouwsteen

 • Reisschema:
  Waitomo
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 186,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a ontdekken van de grotten met gloeiwormen
Diep onder het heuvellandschap van Waitomo verschuilt zich een waar wonder. Hier leven onder de grond duizenden gloeiwormen die de donkere aarde in de Waitomo grotten verlichten. Er zijn verschillende manieren om de ondergrondse sterrenhemel te ontdekken maar met je eigen rubberband is toch wel onze favoriet. Dobber in je rubberband over de ondergrondse rivier terwijl je ogen aan het donker wennen. Dan zet je de kleine hoofdlamp uit en zie je voor het eerst de duizenden sterren boven je hoofd. Een ware avonturier? Het is ook mogelijk om abseilend af te dalen en dan verder rond te dobberen. Juist minder avontuurlijk? Je kan de grotten ook per bootje ontdekken. Om zeker te zijn van een plaats boeken we de tour van te voren en hoef je ter plaatse niets meer te regelen.

Tijdens deze Waitomo grotten bouwsteen verblijf je in een sfeervolle Bed & Breakfast op de top van een heuvel. Hiervandaan heb je een weids uitzicht over het groene glooiende Hobbitland vol met schapen.
Nieuw Zeeland reis Waitomo - Gloeiworm grotten
Decorative torn edge

Dag 1 Nieuw-Zeeland reis Waitomo – Aankomst

Vandaag rijd je een flink stuk zuidwaarts naar Waitomo. Laat in de middag stuur je de heuvel op waarop het Bed & Breakfast ligt. Installeer je op de veranda en kijk je ogen uit over de groene heuvels. Waitomo staat bekend om de ondergrondse grotten met gloeiwormen die een bezoek meer dan waard zijn. Om je de grotten op een unieke manier te laten beleven hebben wij gekozen voor een ondergronds avontuur met veel klauteren en peddelen. Veel van onze reizigers herinneren deze ervaring als hoogtepunt van hun reis. Daarom hebben wij er voor gekozen de bouwsteen met deze excursie aan te bieden. Zo ben je verzekerd van een avontuurlijk bezoek aan de spectaculaire grotten en verlies je geen tijd met het regelen ter plaatse. Waar andere excursies alleen met een bootje door de grotten varen, vinden wij het leuker om dit actiever te doen. We willen je het gevoel van de sprong in het donker en het heerlijke dobberen in je eigen band niet onthouden.

Decorative torn edge

Dag 2 Waitomo grotten ontdekken

Vandaag hijs je jezelf in een wetsuit en krijg je een maffe helm met een lampje opgezet. Maar daarmee ben je er nog niet. Al wringend mag je de juiste rubberband passen. Met deze metamorfose ben je klaar voor de afdaling. Om je vertrouwd te laten raken met het springen in de grot, oefen je eerst een sprong vanaf een steiger in een klein riviertje buiten de grot. Samen met de gids ga je vervolgens de grot in. Eerst een stukje wandelen en even later plons je met de band rond je middel in het frisse water. Aan elkaar gehaakt met de voeten, drijf je dan in stilte op het beekje en kijk je naar de duizenden wonderlijke lichtjes van de gloeiwormen die aan het plafond hangen. Na een klauterpartij door kleine openingen zie je opeens weer daglicht en ben je een hele ervaring rijker. Weer terug in de bewoonde wereld kan je even douchen en staat een lekkere kop soep voor je klaar. Als je graag een aandenken wil aan deze speciale ondergrondse ervaring, kan je hier een cd-rom met foto’s van jouw tour bestellen.

Mocht deze avontuurlijke bouwsteen niet zo aan je zijn besteed, dan kunnen we ook regelen dat je met een bootje door de grot vaart. Of juist nog avontuurlijker door eerst te abseilen. Als je dit liever wil, laat het aan ons weten. Lees er meer over onderaan deze bouwsteen.

Decorative torn edge

Dag 2 Vertrek

Na de lunch neem je afscheid van Waitomo en stap je weer in de auto. Je kunt op verschillende manieren verder reizen. Als je meer wilt weten over de Maori’s en een wereld vol geisers en zwavelmeren wil ontdekken, dan kun je de reis vervolgen met de bouwsteen Maori Forest Trail. Tussendoor kunnen we ook een bezoek aan Hobbiton voor je inplannen. Bijzonder om een bezoek te brengen aan ‘The Shire’ uit de Lord of the Rings films. Vraag ons er gerust naar. Wil je verder naar het zuiden van Nieuw-Zeeland reizen, dan sluit de bouwsteen Tongariro Crossing goed aan. Hier wandel je door een bizar maanlandschap met azuurblauwe meren en vulkanen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Glow in the dark

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Waitomo grotten excursie met rubberboot

 • Reissom:
  € 55,- p.p.
 • Inbegrepen:
  excursie per boot door de grotten

Is de excursie met rubberband niet helemaal je ding? Dan is het ook mogelijk om de grotten vanuit een rubberbootje te ontdekken. Samen met een klein groepje stap je in de boot en vaar je langzaam door de grotten met gloeiwormen. Als je interesse hebt dan horen we het graag.

 

 

Decorative torn edge
abseilen Waitomo
Variant
2

Waitomo grotten excursie met abseilen

 • Reissom:
  € 205,- p.p.
 • Inbegrepen:
  excursie abseilen door de grotten

Vind je het nog niet avontuurlijk genoeg, dan kunnen de avonturiers kiezen voor een uitgebreidere excursie waarbij je abseilend de grot in gaat. Natuurlijk krijg je eerst een instructie over het abseilen. Je daalt eerst een heel klein heuveltje af en oefent met de touwen. Dan laat je je zakken in een gat in de grond. Je abseilt op een gecontroleerde manier 35 meter langs een steile grotwand. Even slikken als je nog nooit hebt abgeseild, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk. Je wordt goed in de gaten gehouden door de instructeurs die je vaart onmiddellijk kunnen inperken. Je voelt je daarna al snel weer een hele peer totdat je in het volslagen donker aan een kabel wordt gehaakt en met flinke vaart door de grot suist. Daarna dobber je over het beekje waar je de lichtjes van de gloeiwormen tegen het plafond kan bewonderen. Tot slot klauter je omhoog naar de uitgang van de grot. Net als bij de ‘gewone’ excursie zoals hierboven beschreven, kun je douchen en krijg je soep. Je bent iets langer onderweg, namelijk 5 tot 6 uur in totaal.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

maori warrior
bouwsteen

Maori Forest Trail

 • Rotorua
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 296,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Tongariro Moon Crossing

 • Tongariro National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 184,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge