Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Sri Lanka

Sri Lanka rondreis
Ontdek wildlife tijdens een diervriendelijke safari, vind je spirituele zelf in een van de vele tempels en kom daarna heerlijk tot rust op een idyllisch eiland. Wij hebben de beste plekjes op Sri Lanka alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Sri Lanka reis samen.
Decorative torn edge
Sigiriya Sri Lanka
Poya Sri Lanka
Ella Sri Lanka
Sri Lanka trein
Sri Lanka locals
Sri Lanka Safari
Sri Lanka local
Sri Lanka Kandy
Sri Lanka Leeuwenrots
hotel sinharaja

Onze favoriete plekken

Groen, groener, groenst

Sri Lanka is een fijn, niet te groot en verassend land. Dit eiland in de Indische Oceaan is zo groen dat je altijd wel palmbomen ziet of het haast lijkt dat je in middle of nowhere in een jungle bent. Naast het enorme groen wat er te zien is, is het land ook mega divers. Als je naar het noorden of oosten gaat kom je terecht in het tropische laagland en in het midden is het gebergte tot wel 2500m hoog. Verspreidt over de bergen zijn ook de vele theeplantages en kun je hikes naar verschillende hoogtepunten (letterlijk). Natuurlijk is er strand genoeg en zijn er zelfs vele nationale parken gevuld met apen, olifanten en zelfs luipaarden. Yala National Park is er hier één van en ook onze favoriet.

vakantie Sri Lanka
Sri Lanka

Een rijke geschiedenis

Als het diverse landschap, de relaxte stranden en het overheerlijke eten je nog niet overtuigen, dan doet de cultuur het wel. Het hele land staat vol met temples, grottekeningen en gave highlights. Zo heb je Sigiriya Rock, een massieve rots midden in een vlakte, met gigantische leeuwenpoten onderaan. Bovenop vind je ruïnes van een paleis en fort in één. Daarnaast heb je in Kandy de Temple of Tooth, wat een tand van de Boeddha bewaakt. Dit blijft alleen een mysterie omdat we niet zeker weten of dit echt zo is. Verspreidt over het land zie je ook sporen van het Nederlandse, Engels en Portugese koloniale verleden.

Magische Malediven

Er is voldoende te doen en te zien in Sri Lanka en ook de stranden zijn ideaal om te relaxen. Toch vinden wij dat als je echt ultiem wil bijkomen, dat je naar de Malediven moet gaan. Hier vind je hagelwitte standen, kleurrijk koraal, vriendelijke vissen en heerlijk cocktails. Het is hier een tropisch paradijs waar je een prachtige verre reis wil eindigen. Is het ver vanuit Sri Lanka? Neehoor, vanuit Colombo vlieg je in twee uur naar je relax modus toe.

malediven strand hangstoel

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Sri Lanka? Wat is de beste maand om naar Sri Lanka te reizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op het puzzelen met de Sri Lanka-bouwstenen of op een Sri Lanka-rondreis.

background-pattern