Inspiratie voor je vakantie in Sri Lanka

Ontdek wildlife tijdens een diervriendelijke safari, vind je spirituele zelf in een van de vele tempels en kom daarna heerlijk tot rust op een idyllisch eiland. Wij hebben de beste plekjes op Sri Lanka alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Sri Lanka reis samen.

Onze favoriete plekken

Groen, groener, groenst

Sri Lanka wordt ook wel de parel van de Indische Oceaan genoemd. Dat is natuurlijk niet voor niets! Het eiland is verrassend groen en werkelijk o-ver-al zie je palmbomen – door de Sri Lankanen ook wel ‘The Tree of Life’ genoemd. In het noorden en oosten van Sri Lanka vind je tropisch laagland en in het midden weelderig begroeide bergen, tot ruim 2.500 meter hoog. Met op die bergen natuurlijk de bekende theeplantages. Maar ook vind je op Sri Lanka beschermde nationale parken en dichtbegroeide jungle, waar je (bijvoorbeeld tijdens een safari door Yala National Park) apen, buffels, eindeloos veel soorten vogels, olifanten, beren en met een beetje geluk zelfs luipaarden spot. Safaripark Beekse Bergen, eat your heart out.

Sri Lanka olifanten
Sri Lanka vakantie

Een rijke geschiedenis

Sri Lanka staat bol van de legendes en geschiedenis. Over Adam’s Peak wordt gezegd dat het de plek is waar Adam zijn eerste voet op aarde zette nadat hij verbannen was uit de hemel, en in de Temple of Tooth, een van de heiligste plekken van Sri Lanka, ligt de tand van Boeddha. Of dat echt zo is weten we natuurlijk niet, maar het zorgt er wel voor dat je tijdens je Sri Lanka-rondreis langs een paar bijzondere culturele plekken komt. Nog meer cultuur en historie ervaren? Bezoek dan de grotere steden zoals Kandy en Colombo. Hier zie je nog steeds goed de sporen van het Nederlandse, Engelse en Portugese koloniale verleden.

Magische Malediven

Ja, Sri Lanka is een eiland (duh) en ja, je vindt er schitterende stranden, maar voor het échte tropische snorkel-, duik- en relaxwerk moet je naar de Malediven. Twee uurtjes vliegen vanaf Colombo en je bent op een adembenemend mooi bountystrand. Op de Malediven vind je op nog geen twintig meter vanaf het strand schitterende koraalriffen met gekleurde vissen en schildpadden, die je al snorkelend kunt bewonderen. Niet zo’n snorkelfan? Relaxen op een hagelwit strand, genietend van een cocktail en zo nu en dan een duik in de helderblauwe zee nemen is ook absoluut geen straf, toch?

Sri Lanka malediven vakantie

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Sri Lanka? Wat is de beste maand om naar Sri Lanka te reizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op het puzzelen met de Sri Lanka-bouwstenen of op een Sri Lanka-rondreis.