Menu background

Naar boven

In de koele heuvels van Kandy

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kandy
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 157,- p.p. bij 2 personen
 • (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen of luchthaven)
 • Inclusief:
  o.a. bezoek aan temple of the tooth
Kandy Sri Lanka, verscholen tussen de heuvels en tevens het culturele hart van het land. Of je nu vanuit het noorden komt of uit het zuiden, je kunt eigenlijk niet om deze plaats heen. Velen blijven dan ook een paar dagen in Kandy hangen om cultuur op te snuiven of om samen met de locals in de koele avonduren langs het meer te flaneren. Je raakt in hogere sferen tijdens je bezoek aan de Temple of the Tooth waar de heilige tand van Boeddha ligt. Onder veel tromgeroffel en getrompetter maak je de ceremonie mee en zie je monniken in oranje gewaden offers brengen. Wij vonden het leuk om tijdens ons bezoek een lotusbloem te offeren.

Je slaapt in een klein familiehotel met zwembad, iets hoger gelegen en op korte rijafstand van het centrum.
Kandy Sri Lanka reizen - meer tussen heuvels
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Kandy

Vanaf de luchthaven rijd je in ongeveer 3,5 uur naar Kandy. Vanuit het warme laagland zie je al snel de groene heuvels opdoemen en je merkt dat de temperatuur al een paar graden daalt. Kandy is een leuke stad om een paar dagen in door te brengen. De stad ligt tegen een meer aan gevleid en er zijn veel gezellige straatjes om doorheen te dwalen. Verder is je Kandy verblijf vooral bedoeld om te relaxen, lekker te eten en van je jetlag af te komen.

Kom je vanuit het noorden, na een bezoek aan oude koningssteden en rots-tempels dan is Kandy ook een ideale stop in de reis om even bij te komen. Tegen de avond komt er vaak vanuit de heuvels een verfrissend briesje te staan, een ideaal moment om samen met de locals te flaneren langs het meer.

Decorative torn edge

Dag 2 – Bezoek de Temple of the Tooth

Kandy ligt aan een meer in de heuvels waar het een beetje koeler is en waar de kolonialen graag vertoefden. Er zijn veel historische gebouwen met knusse witgeschilderde galerijen en bruine dakpannetjes. Aan het meer ligt de Temple of the Tooth, één van de heiligste plekken van Sri Lanka. Hier ligt de tand van Boeddha. In de tempel worden dansrituelen opgevoerd die je ’s avonds ook kunt zien.

Kan je niet genoeg van cultuur krijgen, breng dan ook een bezoek aan de Bahirawakanda tempel. Het is een immens grote witte Boeddha gelegen op een heuvel en goed te zien vanaf elke hoek in aan het meer van Kandy. Hou je meer van natuur, bezoek dan de botanische tuinen waar enorme bomen en merkwaardige tropische planten zijn te bewonderen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek heuvels van Kandy

Na de tweede nacht in Kandy Sri Lanka ben je gereed om verder te reizen. Kandy is een leuke stad om nog door de winkelstraatjes te struinen en lekker te gaan eten. Een aanrader is ook om een bezoek te brengen aan de kleurrijke markt.

Na je Kandy verblijf kun je zuidwaarts reizen naar de theeplantages van Sri Lanka tijdens de bouwsteen Theeheuvels en Trektochten of reis per trein naar Ella waar je lange trektochten kan maken met Veters vast op bergpad. Wil je Sri Lanka op een sportieve manier ervaren? Kies dan voor de bouwsteen Raften naar Adam’s Peak. Tijdens deze twee actieve dagen staan een raft tocht en het beklimmen van Adam’s Peak op het programma.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

In de koele heuvels van Kandy

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Theeheuvels en trektochten

 • Nuwara Eliya
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 77,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ella - Sri Lanka cultuur
bouwsteen

Veters vast op bergpad

 • Ella – Little Adam’s Peak
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 178,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Adam's Peak Sri Lanka
bouwsteen

Raften naar Adam’s Peak

 • Kandy - Kitulgala - Maskeliya
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 103,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge