Raften naar Adam’s Peak

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kandy - Kitulgala - Maskeliya
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 103,- p.p. bij 2 personen
 • (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen)
 • Inclusief:
  o.a. wildwaterraften
 • Reisperiode:
  Adam's Peak: december - mei
 • Rafting: gehele jaar
Wil je Sri Lanka op een sportieve en actieve manier ervaren? Dan mag je deze bouwsteen niet overslaan. Tijdens deze twee actieve dagen ga je een raft tocht maken en de Adam’s Peak beklimmen. Per boot ga je via verschillende stroomversnellingen richting rustiger water en overnacht je in een hotel in Maskeliya. Hier kun je nog een paar uur uitrusten voordat je, na middernacht, met de beklimming van Adam’s Peak gaat beginnen. Een pelgrimstocht die elke Srilankaan een keer in zijn leven zou moeten doen.

Eenmaal aan de top zie je de zon langzaam opkomen en wordt het geleidelijk aan dag. De verschillende felle kleuren die dan ontstaan zorgden bij ons voor een magisch en onvergetelijk moment.
Adam's Peak Sri Lanka
Decorative torn edge

Dag 1 – Sri Lanka Adam’s Peak – Kandy, Kitulgala, Maskeliya

Vanuit Kandy reis je langs eindeloze theevelden en zie je de pluksters aan de slag in hun felgekleurde sari’s. Na ongeveer drie uur rijden bereik je Kitulgala waar je nog even lekker bij kunt komen. Al snel staat je eerste avontuur op het programma: wild water-raften.

Voordat je de boot instapt krijg je een uitgebreide instructie van de begeleiding. Het zes kilometerslange traject is opgedeeld in verschillende etappes. De ene nog wilder dan de andere. Wij vonden dit een schitterende ervaring. Kom je in een wat rustiger vaarwater, geniet dan van het exotische landschap aan de oevers van de rivieren. Daar doken wij ook het water in en dreven even lekker rond om alle indrukken goed op ons in te laten werken. Daarna brengt de chauffeur je weer terug naar het hotel en kun je even uitrusten voordat je begint aan het volgende avontuur: de beklimming van Adam’s Peak.

Decorative torn edge

Dag 2 – Klimmen naar Adam’s Peak Sri Lanka

Klimseizoen: december – mei

Een hele bijzondere bestemming in Sri Lanka is de Sri Pada, ook wel Adam’s Peak. Dit is een 2243 meter hoge rots gelegen in de hooglanden van het eiland. Dit is de meest heilige berg en alle Srilankanen willen deze berg ooit beklimmen. Voor hen is het een soort pelgrimstocht. Wij adviseren je om van tevoren toch even wat te slapen voordat je rond 02:00 uur wordt opgehaald. Je wordt afgezet op een parkeerplaats waarvandaan je met de klim begint. Je komt eerst langs kleurrijke kraampjes waar je de laatste versnaperingen en warme kleding kan kopen. Wij adviseren om voldoende water mee te nemen. In de ochtenduren kan het ook nog vrij koud zijn dus warme kleding is vereist. Dan start de klim pas echt. Het pad wordt geleidelijk aan steeds steiler en na ongeveer vier uur bereik je de top en ben je getuige van een unieke speling van de natuur.

Geniet van de zon als deze de berg en het omliggende gebied in een bijzonder licht zetten. Het vroege opstaan en de steile klim ben je dan direct vergeten.

Decorative torn edge

Als je aan de afdaling begint, kom je moe maar voldaan terug op de parkeerplaats. De chauffeur brengt je terug naar je hotel in Maskeliya waar je lekker kunt uitrusten en bijkomen voordat je doorreist naar de volgende bouwsteen. De meeste reizigers vervolgen hun weg richting de theevelden van Nuwara Eliya of de bergen rondom Ella.

Sri Lanka is natuurlijk bekend om haar Ceylon thee. Dit louterende drankje wordt getrokken uit kleine blaadjes die groeien aan heg-achtige struiken. In de heuvels tussen Kandy en Nuwara Eliya zijn theestruiken zover als je kunt kijken. Met hun fraaie ronde vormen en frisgroene kleur is het een prachtig gezicht om de met struiken afgeronde heuvels te zien met kleurrijke pluksters die hard aan de slag zijn.

Decorative torn edge

Tips voor het plannen van deze bouwsteen

De rafting trip kun je het hele jaar door boeken en duurt zo’n uur tot anderhalf uur. Dit is een beetje afhankelijk van het waterpeil. De beste tijd om te raften is van april tot december en het meest rustige is in de maanden december tot april.

De beklimming van Sri Lanka Adam’s Peak is alleen te doen in het droge seizoen, dus plan deze bouwsteen in de maanden december tot mei. Tijdens het regenseizoen is het ook mogelijk, maar dan is het goed om rekening te houden met het feit dat het pad niet verlicht is en dat het flink kan regenen. Goede regenkleding en een zaklamp mogen dan niet ontbreken in je bagage. Wij vonden het niet nodig dat er een gids met ons mee op pad ging. Maar op verzoek kunnen wij dit wel voor je regelen. Laat het ons gerust weten als je dit fijner vindt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Sri Lanka rondreis theeheuvels
bouwsteen

Theeheuvels en trektochten

 • Nuwara Eliya
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 77,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ella - Sri Lanka cultuur
bouwsteen

Veters vast op bergpad

 • Ella – Little Adam’s Peak
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 178,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge