Riksja Sri Lanka

Naar boven

Theeheuvels en trektochten

bouwsteen

 • Reisschema:
  Nuwara Eliya
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 85,- p.p. bij 2 personen
 • Exclusief:
  (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen)
 • Inclusief:
  o.a. hike door Horton Plains
Tijdens deze bouwsteen reis je dwars door het centrale heuvelland naar Nuwara Eliya Sri Lanka. Op weg naar het zuiden doemen al snel de eerste theevelden op die als een glooiende, groene deken tegen de heuvels aanliggen. Op de plantages zie je de pluksters ijverig aan het werk met grote balen thee op hun rug. Je bezoekt een oude Engelse theefabriek die nog steeds in gebruik is en waar de wereldberoemde Ceylon thee wordt geproduceerd. Je ziet het hele proces, van eerste pluk tot eindproduct.Het is vroeg opstaan als je wordt opgehaald voor een verfrissende ochtendwandeling over de Horton Plains. Al wandelend over deze hoogvlakte loop je richting Land's End, een spectaculaire kloof met een weids uitzicht over het berglandschap. Wij vonden dit de ideale plek om onze ontbijtbox te openen en nog even te genieten van het uitzicht.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst bij de theeplantages

Vandaag rijd je al snel de koele theeheuvels in. De Engelsen hadden al vroeg door dat dit het ideale klimaat is om thee te verbouwen. Al jaren wordt hier dan ook de wereldberoemde Ceylon thee geproduceerd. Thee wordt getrokken uit kleine blaadjes die groeien aan struiken. In de heuvels tussen Kandy en Nuwara Eliya zijn theestruiken zover als je kunt kijken. Het is een prachtig gezicht om de met struiken afgeronde heuvels te zien met de kleurige mensen er in. Dit zijn de pluksters die veelal uit Zuid-India komen en met de hand de blaadjes verwijderen en in een mand naar de fabriek brengen.

In de middag bezoek je een oude theefabriek waar je het proces kunt volgen van verse blaadjes tot gedroogde thee van allerlei kwaliteiten. Uiteraard proef je zelf ook even een kopje vers getrokken thee. Dan kom je aan in Nuwara Eliya, een zeer Engelse stad met veel Victoriaanse huizen. Je slaapt hier in een eenvoudig hotel, centraal gelegen in Nuwara Eliya.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandeling naar Land’s End

Vroeg in de ochtend als de lucht nog helder is, haalt de chauffeur je op en rij je in ongeveer 45 minuten naar het nationaal park Horton Plains. Hier maak je een frisse ochtendwandeling over de hoogvlakte en bij elke hoek die je omgaat lijkt het landschap weer anders.

Het hoogtepunt of misschien beter gezegd dieptepunt is Land’s End; een spectaculaire kloof waar je echt het gevoel hebt dat het land hier eindigt. Een ideale plek om je ontbijtbox erbij te pakken en in alle rust te genieten van het weidse uitzicht over de omgeving.

Decorative torn edge

Vervolg je reis door Sri Lanka

Veel reizigers gaan na de wandeling per trein richting Ella. De trein boemelt langzaam langs spectaculaire dieptes door de theevelden naar de bergen. Zie de bouwsteen Veters vast op bergpad.

Je kunt ook per auto verder naar het zuiden reizen met bijvoorbeeld de bouwsteen Canvas, wildernis en bushgeluiden waarbij je Yala National Park bezoekt. Slaap in de bufferzone van het park en hoor en zie een verscheidenheid aan wilde dieren en de exotische natuur. Ga met een jeep op safari en spot het grote wild. Reis je liever meteen door naar het strand waar je van alle opgedane indrukken bij kan komen? Informeer bij onze reisspecialist naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Theeheuvels en trektochten

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Nuwara Eliya Sri Lanka
Nuwara Eliya Sri Lanka
Nuwara Eliya Sri Lanka
Variant
1

Nuwara Eliya - Special Stay

 • Reissom:
  € 180,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een hotel in Britse koloniale stijl met ontbijt en vervoer

Wil je graag een meer bijzondere overnachting dan regelen wij een verblijf in Britse koloniale stijl. Het hotel ligt op de heuvel van Nuwara Eliya en wordt omringd door tropisch groen en ligt wat hoger dus koeler gelegen.

De kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van verwarming. Er is een Indiaas restaurant aanwezig waar je kan genieten van specialiteiten uit Noord- en Zuid India, ook is er een wijnkelder.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Yala National Park Sri Lanka - Jeep safari
bouwsteen

Canvas, wildernis en bushgeluiden

 • Yala National Park
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 220,- p.p. bij 2 personen in tented camp
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Veters vast op bergpad

 • Ella – Little Adam’s Peak
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 170,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern